Η Goldman Sachs αυξάνει τους μισθούς για τους νέους υπαλλήλους της, μήνες μετά τις καταγγελίες για «απάνθρωπες συνθήκες εργασίας» με 100 ώρες απασχόλησης την εβδομάδα

 

Οι αυξήσεις αφορούν τις τρεις πιο χαμηλόβαθμες θέσεις στην επενδυτική τράπεζα. Οι πρωτοετείς αναλυτές που ως τώρα λάμβαναν ετησίως 58.550 ευρώ ετησίως, πλέον θα παίρνουν 92.580 ευρώ. Οι αναλυτές με δύο χρόνια εμπειρία θα αμείβονται με 113.620 ευρώ και οι ακόμα πιο παλιοί με 126.240 ευρώ. 

 

Οι επίσημες ανακοινώσεις που θα αφορούν όλους τους υπαλλήλους της Goldman Sachs σε αυτές τις θέσεις παγκοσμίως, αναμένεται να γίνουν εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με τον Guardian. 

 

Οι νέοι αναλυτές είναι τελευταίοι μιας σειράς υπαλλήλων που λαμβάνουν κάποιου είδους αποζημίωση μετά την διαρροή έκθεσης με αποκαλύψεις για κακές συνθήκες εργασίας σε τραπεζικά ιδρύματα. Η Credit Suisse αντέδρασε δίνοντας εφάπαξ μπόνους 20.000 δολαρίων και η επενδυτική Jefferies μοίρασε ποδήλατα Peloton αξίας περίπου 2.000 λιρών

 

Η διαρροή από 13 αναλυτές που δούλευαν για πρώτη χρονιά στην Goldman Sachs, αποκάλυπτε 100ωρίες κάθε εβδομάδα και «απάνθρωπες» συνθήκες με κακόβουλη συμπεριφορά από παλαιότερους συναδέλφους. Ο διευθυντής της Goldman Sachs, David Solomon, είχε δηλώσει πως έλαβε πολύ σοβαρά υπόψιν του τα παράπονα, δεσμευόμενος να αυξήσει τις προσλήψεις και να εφαρμόσει τον κανόνα για αποχή από την εργασία τα Σάββατα. 

 

Οι επενδυτικές τράπεζες έχουν μεγάλη ζήτηση μετά από μία αύξηση συγχωνεύσεων και αγορών, που έσπασαν ρεκόρ για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv. Η Goldman Sachs, που συνεχίζει να παρουσιάζει τα υψηλότερα επενδυτικά τραπεζικά μερίδια σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, ανέφερε κέρδη 5,5 δισ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο. Αυτό ήταν το δεύτερο υψηλότερο κέρδος που έχει καταγράψει ποτέ η τράπεζα. 

 

Η Goldman Sachs αρνήθηκε να σχολιάσει.