Goldman Sachs: Διευθυντές έδιναν καλάθια με σνακς και φρούτα αντί για μπόνους

Goldman Sachs: Διευθυντές έδιναν καλάθια με σνακς και φρούτα αντί για «μπόνους» Facebook Twitter
EPA
0

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τις συνθήκες εργασίας στην Goldman Sachs, έπειτα από εσωτερική έρευνα σε νεοπροσληφθέντες αναλυτές στον αμερικανικό χρηματοπιστωτικό όμιλο.

Σύμφωνα με τον Guardian, διευθυντές της επενδυτικής τράπεζας πλήρωναν με δικά τους έξοδα για την αποστολή καλαθιών με σνακς και φρούτα σε εργαζομένους που εργάζονταν υπερωρίες. Οι διευθυντές αγόραζαν καλάθια γεμάτα φρούτα και σνακ και τα έστελναν στο προσωπικό που δούλευε σχεδόν 95 ώρες.

Σύμφωνα με δήλωση υπαλλήλου της εταιρείας που επικαλείται ο Guardian, η Goldman θα έπρεπε να κάνει πολύ περισσότερα για να αναγνωρίσει την ισχυρότατη πίεση που δέχονται οι υπάλληλοι, πέρα από μια «χειρονομία» καλής θέλησης, με τέτοια καλάθια, εκ μέρους των διευθυντικών στελεχών.

Ανταγωνιστικές εταιρείες εξάλλου είτε δίνουν χρηματικά μπόνους στους εργαζομένους ή κάποια δώρα μεγάλης χρηματικής αξίας. Όπως αναφέρει το BBC, η Jefferies πρόσφατα δώρισε σε 1.124 υπαλλήλους εξοπλισμό για γυμναστική στο σπίτι, όπως ποδήλατα Peloton, που στοιχίζουν 1.500 δολάρια.

Οι τραπεζίτες της Credit Suisse την ίδια ώρα έλαβαν εφάπαξ μπόνους ύψους 20.000 δολαρίων ως αναγνώριση για τον «άνευ προηγουμένου» φόρτο εργασίας κατά την πανδημία. Την περασμένη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman, Ντέιβιντ Σόλομον, σε μήνυμά του προς το προσωπικό υπογράμμισε ότι λαμβάνει «πολύ σοβαρά υπόψη» τις καταγγελίες για τις υπερβολικές ώρες εργασίας και τις συμπεριφορές που δημιουργούν απάνθρωπες συνθήκες εργασίας για τους νέους εργαζομένους.

«Θέλουμε έναν χώρο εργασίας, στον οποίο οι άνθρωποι θα μπορούν να μοιράζονται τις ανησυχίες τους ανοιχτά. Εάν υπάρχουν τα όποια ζητήματα, δεν πρέπει να διστάζουν να ζητούν βοήθεια» υπογράμμισε.

«Εργαζόμαστε 95 ώρες την εβδομάδα»

Υπενθυμίζεται ότι νεοπροσληφθέντες αναλυτές της τράπεζας Goldman Sachs έκαναν λόγο για εξοντωτικές συνθήκες εργασίας. Κατήγγειλαν ότι εργάζονται κατά μέσο όρο την εβδομάδα 95 ώρες - και το Σαββατοκύριακο- με τις συνθήκες εργασίες να είναι εξοντωτικές. Σύμφωνα με το CNN, η εσωτερική έρευνα που βασίστηκε σε μαρτυρίες 13 εξ αυτών, έδειξε πως δουλεύουν, κατά μέσο όρο, 95 ώρες την εβδομάδα και κοιμούνται μόλις 5 ώρες τη νύχτα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM