Γιατί τα Wendy's στον Καναδά έβαλαν γκρίζα μαλλιά στην διάσημη κοκκινομάλλα μασκότ τους

Γιατί τα Wendy's στον Καναδά έβαλαν γκρίζα μαλλιά στην διάσημη κοκκινομάλλα μασκότ τους Facebook Twitter
Φωτ: EPA/CJ GUNTHER
0

Η μασκότ των Wendy's απέκτησε νέο χτένισμα στα social media του Καναδά - και όλα αυτά για την υποστήριξη μιας βετεράνου δημοσιογράφου της χώρας.

Το καναδικό παράρτημα του διάσημου fast food δημοσίευσε μια νέα εικόνα προφίλ στο Twitter, η οποία έδωσε στις εμβληματικές κόκκινες κοτσίδες της Wendy μια απαλή γκρι απόχρωση.

Η εταιρεία δημοσίευσε την εικόνα, με τα hashtags #LisaLaFlamme και #NewProfilePic και τη λεζάντα «Επειδή μια σταρ είναι σταρ ανεξάρτητα από το χρώμα των μαλλιών», χρησιμοποιώντας δύο αστεράκια emojis, συγκεντρώνοντας πάνω από 46.500 likes.

Η LaFlamme εργάστηκε στην Bell Media ως δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ειδήσεων του CTV National News για περισσότερα από 30 χρόνια, τα τελευταία 11 ως παρουσιάστρια. Αυτόν τον μήνα, αποκάλυψε ότι της είπαν στις 29 Ιουνίου πως το συμβόλαιό της έληγε, με αποτέλεσμα η καριέρα της στο δίκτυο να τελειώσει ξαφνικά.

Σε βίντεο που ανάρτησε στο Twitter στις 15 Αυγούστου, η LaFlamme δήλωσε ότι «αιφνιδιάστηκε» από την απόφαση να την διώξουν και ότι ήταν «συντριπτικό να αποχωρώ από το CTV με τρόπο που δεν ήταν επιλογή μου».


Η είδηση ότι το συμβόλαιό της δεν ανανεώθηκε πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων στον Καναδά, με ισχυρισμούς ότι η απόφασή της να σταματήσει να βάφει τα μαλλιά της ξανθά κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για την απόφαση της εταιρείας. 

«Στα 58 μου, νόμιζα ότι θα είχα πολύ περισσότερο χρόνο για να αφηγηθώ κι άλλες από τις ιστορίες που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας», δήλωσε η LaFlamme στο βίντεο.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bell Media, Mirko Bibic, δήλωσε ότι το χρώμα των μαλλιών της LaFlamme δεν είχε καμία σχέση με την απόφαση της εταιρείας να την απολύσει.

Ο Michael Melling, στέλεχος της Bell Media, παίρνει άδεια από την εταιρεία μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας The Globe and Mail, σύμφωνα με το οποίο αναρωτήθηκε ποιος ενέκρινε την απόφαση να «αφήσει τα μαλλιά της Lisa να γκριζάρουν». Ήταν εκείνος που ενημέρωσε τη LaFlamme ότι δεν θα διατηρούσε πλέον τον ρόλο της στο δελτίο ειδήσεων.

Τα Wendy's δεν ήταν το μοναδικό brand στον Καναδά που στήριξε δημοσίως την LaFlamme. Αν και δεν ανέφερε συγκεκριμένα την πρώην παρουσιάστρια ειδήσεων, η Dove Canada ξεκίνησε μια εκστρατεία την περασμένη εβδομάδα ζητώντας από τους followers της να κάνουν γκρίζες τις φωτογραφίες του προφίλ τους, και δώρισε 100.000 δολάρια σε μια οργάνωση που υπερασπίζεται χώρους εργασίας χωρίς αποκλεισμούς για τις γυναίκες.

Ο λογαριασμός του Sports Illustrated Swimsuit στο Twitter έκανε retweet το εξώφυλλο της φετινής έκδοσης μαγιό με τη Maye Musk, μητέρα του Elon Musk, η οποία επίσης έχει γκρίζα μαλλιά, για να υποστηρίξει «τις γυναίκες που γερνούν με αυτοπεποίθηση με τους δικούς τους όρους».

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιρτζίνια Τζιούφρε: «Φοβόμουν ότι θα πέθαινα ως σκλάβα του σεξ στα χέρια του Έπσταϊν»

Διεθνή / Βιρτζίνια Τζιούφρε: «Φοβόμουν ότι θα πέθαινα ως σκλάβα του σεξ στα χέρια του Έπσταϊν»

Το βιβλίο «Nobody’s Girl», που αναμένεται να κυκλοφορήσει την Τρίτη –σχεδόν έξι μήνες μετά την αυτοκτονία της Τζιούφρε– περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη φρίκη που βίωσε στα χέρια του
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί η υπόθεση Τζον Μπόλτον είναι πιο σοβαρή από εκείνες εναντίον άλλων επικριτών

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί η υπόθεση Τζον Μπόλτον είναι πιο σοβαρή από εκείνες εναντίον άλλων επικριτών

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να πιέζει για διώξεις εναντίον επικριτών του, με τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον να αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες για κακή διαχείριση απόρρητων πληροφοριών
LIFO NEWSROOM
Ο σκιώδης στόλος της Ρωσίας στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διεθνή / Ο σκιώδης στόλος της Ρωσίας στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζει σχέδιο για επιθεωρήσεις στα πλοία του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας, με στόχο να περιορίσει τη χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία και να ενισχύσει την ασφάλεια των θαλασσών
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ προέτρεψε τον Ζελένσκι να αποδεχτεί τους όρους του Πούτιν, αλλιώς θα «καταστραφεί» από τη Ρωσία.

Διεθνή / Ο Τραμπ προέτρεψε τον Ζελένσκι να αποδεχτεί τους όρους του Πούτιν, αλλιώς θα «καταστραφεί» από τη Ρωσία

Σάλο προκαλεί η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, όπου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να ζήτησε από τον Ουκρανό ηγέτη να αποδεχθεί τους όρους του Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Τα οκτώ αντικείμενα που εκλάπησαν μέσα σε λίγα λεπτά

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Τα οκτώ αντικείμενα που εκλάπησαν μέσα σε λίγα λεπτά

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien είχε προηγουμένως αναφέρει ότι το αντικείμενο που ανακτήθηκε στο μουσείο ήταν το στέμμα της συζύγου του Ναπολέοντα Γ', της αυτοκράτειρας Ευγενίας, και ότι ήταν σπασμένο
LIFO NEWSROOM
Βενεζουέλα: Γιατί ο Μαδούρο παραμένει ακλόνητος - Πώς ο φόβος και η διαφθορά μπλοκάρουν τις ένοπλες δυνάμεις

Διεθνή / Βενεζουέλα: Γιατί ο Μαδούρο παραμένει ακλόνητος - Πώς ο φόβος και η διαφθορά μπλοκάρουν τις ένοπλες δυνάμεις

Πώς ο Νικολάς Μαδούρο ανέπτυξε ένα «ακλόνητο» καθεστώς: προαγωγές, οικονομικά ανταλλάγματα και κουβανική αντικατασκοπεία που αποτρέπουν το στρατιωτικό πραξικόπημα
LIFO NEWSROOM
«Active Club»: Νέες νεοναζιστικές λέσχες μάχης σε 27 χώρες - Υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες

Διεθνή / «Active Club»: Νέες νεοναζιστικές λέσχες μάχης σε 27 χώρες - Υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες

Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποιούν για τις «Active Club» – Νεοφασιστικές λέσχες μάχης που εξαπλώνονται σε 27 χώρες, οργανώνοντας διασυνοριακή δράση
LIFO NEWSROOM