Γιατί η αστυνομία στη Βρετανία λέει ότι αυτή η φωτογραφία μπορεί να κρύβει κάτι σοκαριστικό

Γιατί η αστυνομία στη Βρετανία λέει ότι αυτή η φωτογραφία μπορεί να κρύβει κάτι σοκαριστικό Facebook Twitter
2

Μια γυναίκα που καθαρίζει τα τζάμια του σπιτιού της. Αυτή είναι μάλλον η προφανής απάντηση που θα έδιναν όσοι θα έπρεπε να απαντήσουν τι βλέπουν στην παραπάνω φωτογραφία.

Όμως η Αστυνομία της Βρετανίας, και συγκεκριμένα της Avon και Somerset, επιμένει πως ίσως κάτι άλλο μπορεί να κρύβει αυτό το φαινομενικά αθώο στιγμιότυπο.

Με αυτή την εικόνα, οι αρχές επέλεξαν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για το ζήτημα της οικιακής δουλείας και της εργασιακής εκμετάλλευσης των σύγχρονων σκλάβων.

Χρησιμοποιώντας το hastag #TellUsWhatYouSee, η αστυνομία ζητά τη συνδρομή των πολιτών για την αντιμετώπιση του φαινομένου που φαίνεται να λαμβάνει διαστάσεις.

«Αν βλέπετε κάποιον που βρίσκεται συνέχεια κλεισμένος σε ένα σπίτι, κάνει συνέχεια δουλειές και δεν βγαίνει ποτέ μόνος έξω, ίσως να βλέπετε ένα θύμα οικιακής δουλείας ή εκμετάλλευσης», αναφέρει η αστυνομία.

Πρόκειται για ένα είδος σύγχρονης δουλείας, δύσκολο στον εντοπισμό του καθώς τα θύματα σπάνια κάνουν καταγγελίες και εκβιάζονται με διάφορους τρόπους, και οι αρχές ζητούν από τους ανθρώπους να αναφέρουν τυχόν σημάδια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το θύμα αναγκάζεται να εργάζεται σε ιδιωτικά νοικοκυριά και συνήθως δεν πληρώνεται καθόλου ή δέχεται μια ελάχιστη αμοιβή. Τα θύματα ζουν πολύ απομονωμένες ζωές με ελάχιστη ή καθόλου ελευθερία. Συχνά κοιμούνται σε ένα στρώμα στο πάτωμα σε ένα ανοικτό μέρος του σπιτιού.

Η Υπηρεσία Εθνικού Εγκλήματος ανέφερε ότι 5145 δυνητικά θύματα καταγγέλθηκαν σε αναφορές που έγιναν το 2017.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε: «Βασιζόμαστε σε μεγάλο βαθμό στο κοινό να είναι τα μάτια και τα αυτιά μας, να είναι στα σημεία που δεν μπορούμε πάντα να είμαστε. Οι πληροφορίες που παίρνουμε από το κοινό θα μπορούσαν να είναι το κομμάτι που λείπει από το παζλ ή κάτι σημαντικό σε μια υπόθεση. Η σύγχρονη σκλαβιά συμβαίνει σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να προστατεύσουμε μερικούς από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους της κοινωνίας, οι οποίοι πολύ συχνά δεν έχουν φωνή».

Πριν από λίγες μέρες, ένα ζευγάρι Βρετανών συνελήφθη, καθώς κρατούσε όμηρο έναν άνδρα από την Πολωνία στο σπιτάκι του κήπου του για 4 χρόνια.

Το ζευγάρι κατηγορείται πως ανάγκαζε τον άντρα να εργάζεται με αντάλλαγμα ληγμένα τρόφιμα. Η σοκαριστική υπόθεση εδώ.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει πολύ σύντομα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον τερματισμό του πολέμου, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν φαίνεται να καταγράφουν πρόοδο, χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί ακόμη οριστική συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Θα φανεί κάπως αλλά μου θυμίζει πολύ Μ. Ανατολή όπου η γυναίκα έπρεπε να είναι σπίτι και να μην κυκλοφορεί μόνη κλπ.Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι άνθρωποι κρύβονται πίσω απ'τα περιστατικά, σε στατιστικά.
Πιο άμεση σχέση με το άρθρο έχει το γεγονός ότι όντως στην Μ. Ανατολή τα πλούσια σπίτια απασχολούν σε συνθήκες δουλείας τις Φιλιππινέζες οικιακές βοηθούς.