Γεζίντι - θύματα τζιχαντιστών μιλούν για τη σεξουαλική βία που υπέστησαν

Γεζίντι - θύματα τζιχαντιστών μιλούν για τη σεξουαλική βία που υπέστησαν Facebook Twitter
2

Περίπου 3.500 γυναίκες και κορίτσια κρατούνται ακόμα από μέλη του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με την κοινότητα των Γεζίντι. Οι Γεζίντι έπεσαν θύματα των τζιχαντιστών, οι οποίοι κατέλαβαν τεράστια τμήματα του βορείου Ιράκ.

Σε έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας παρουσιάζονται οι ιστορίες γυναικών, που βρέθηκαν στα χέρια του ΙΚ και εξαναγκάστηκαν σε γάμο ή περιήλθαν σε καθεστώς σεξουαλικής δουλείας, αλλά τελικώς κατάφεραν να δραπετεύσουν. Η οργάνωση επισημαίνει ότι πολλές από τις κοπέλες που αιχμαλωτίζονται είναι μόλις 10-12 ετών.

Ένα από τα κορίτσια που δραπέτευσε αναφέρει: "Μια ημέρα μάς έδωσαν ρούχα που έμοιαζαν με στολές χορού και μάς είπαν να πλυθούμε πριν τα φορέσουμε. [...] Η Τζιλάν αυτοκτόνησε στο μπάνιο. Έκοψε τις φλέβες της και κρεμάστηκε. Ήταν πολύ όμορφη. Πιστεύω ότι ήξερε ότι θα την πάρει μαζί του κάποιος άνδρας και γι΄αυτό αυτοκτόνησε".

Η Διεθνής Αμνηστία επισημαίνει ότι οι δολοφονίες, τα βασανιστήρια και οι απαγωγές που διαπράχθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος συνιστούν εθνοκάθαρση.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Ο δυτικός κόσμος αδιαφορεί για αυτά τα εγκλήματα αλλά αν αν γίνει μια επίθεση στο Ισραήλ γίνεται ο χαμός. Αυτοί οι άνθρωποι στο Ιράκ δεν έχουν ψυχή? Δεν αξίζουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια?? Γιατί καμία δυτική χώρα δεν έχει επέμβει να σώσει αυτό τον λαό>>