Γεζίντι - θύματα τζιχαντιστών μιλούν για τη σεξουαλική βία που υπέστησαν

Γεζίντι - θύματα τζιχαντιστών μιλούν για τη σεξουαλική βία που υπέστησαν Facebook Twitter
2

Περίπου 3.500 γυναίκες και κορίτσια κρατούνται ακόμα από μέλη του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με την κοινότητα των Γεζίντι. Οι Γεζίντι έπεσαν θύματα των τζιχαντιστών, οι οποίοι κατέλαβαν τεράστια τμήματα του βορείου Ιράκ.

Σε έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας παρουσιάζονται οι ιστορίες γυναικών, που βρέθηκαν στα χέρια του ΙΚ και εξαναγκάστηκαν σε γάμο ή περιήλθαν σε καθεστώς σεξουαλικής δουλείας, αλλά τελικώς κατάφεραν να δραπετεύσουν. Η οργάνωση επισημαίνει ότι πολλές από τις κοπέλες που αιχμαλωτίζονται είναι μόλις 10-12 ετών.

Ένα από τα κορίτσια που δραπέτευσε αναφέρει: "Μια ημέρα μάς έδωσαν ρούχα που έμοιαζαν με στολές χορού και μάς είπαν να πλυθούμε πριν τα φορέσουμε. [...] Η Τζιλάν αυτοκτόνησε στο μπάνιο. Έκοψε τις φλέβες της και κρεμάστηκε. Ήταν πολύ όμορφη. Πιστεύω ότι ήξερε ότι θα την πάρει μαζί του κάποιος άνδρας και γι΄αυτό αυτοκτόνησε".

Η Διεθνής Αμνηστία επισημαίνει ότι οι δολοφονίες, τα βασανιστήρια και οι απαγωγές που διαπράχθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος συνιστούν εθνοκάθαρση.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο τρανς πρόσωπα γράφουν ιστορία στη Σκωτία — και η Βουλή αφαιρεί το φίλτρο φύλου από το site της

Διεθνή / Δύο τρανς πρόσωπα γράφουν ιστορία στη Σκωτία με την εκλογή τους και η Βουλή αφαιρεί το φίλτρο φύλου από το site της

Η Iris Duane και το Q Manivannan έγιναν τα πρώτα ανοιχτά τρανς μέλη του σκωτσέζικου κοινοβουλίου. Λίγες ημέρες αργότερα, το Holyrood αφαίρεσε από την ιστοσελίδα του το φίλτρο αναζήτησης με βάση το φύλο, μετά τις αντιδράσεις για την καταγραφή μιας τρανς γυναίκας και ενός non-binary προσώπου.
THE LIFO TEAM
Το Stonewall μπήκε στη λίστα με τους πιο απειλούμενους ιστορικούς τόπους των ΗΠΑ

Διεθνή / Το Stonewall μπήκε στη λίστα με τους πιο απειλούμενους ιστορικούς τόπους των ΗΠΑ

Το Εθνικό Μνημείο Stonewall στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνεται στη φετινή λίστα του National Trust for Historic Preservation, που εστιάζει σε τόπους συνδεδεμένους με αγώνες ισότητας, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη γύρω από τα LGBTQ+ δικαιώματα βρίσκεται ξανά υπό πίεση.
THE LIFO TEAM
ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Ο δυτικός κόσμος αδιαφορεί για αυτά τα εγκλήματα αλλά αν αν γίνει μια επίθεση στο Ισραήλ γίνεται ο χαμός. Αυτοί οι άνθρωποι στο Ιράκ δεν έχουν ψυχή? Δεν αξίζουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια?? Γιατί καμία δυτική χώρα δεν έχει επέμβει να σώσει αυτό τον λαό>>