Γερμανία: Υπό κράτηση ένας 17χρονος Σύρος, ύποπτος για επίθεση αυτοκτονίας στο Βερολίνο

Γερμανία: Υπό κράτηση ένας 17χρονος Σύρος, ύποπτος για επίθεση αυτοκτονίας στο Βερολίνο Facebook Twitter
0

H γερμανική αστυνομία έθεσε σήμερα υπό κράτηση έναν 17χρονο, επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου, ο οποίος επικαλέστηκε δημοσίευμα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa.


Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για έναν Σύρο που σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας στο Βερολίνο. «Μπορώ να το επιβεβαιώσω» επισήμανε ο αξιωματούχος, αναφερόμενος στο εν λόγω δημοσίευμα.


Εντούτοις, η αστυνομία του Βραδεμβούργου γνωστοποίησε ότι δεν έχει προς το παρόν βρει στοιχεία ότι ο ύποπτος, που συνελήφθη στην περιοχή Ούκερμαρκ, βορειοανατολικά του Βερολίνου, σχεδίαζε μια επίθεση.

«Η συριακή υπηκοότητα και τα συγκεκριμένα σχέδια επίθεσης δεν έχουν προς το παρόν επιβεβαιωθεί. Οι έρευνες συνεχίζονται» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε η αστυνομία του Βραδεμβούργου σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter. «Βάσει των στοιχείων, εντάχθηκε στον τζιχάντ και αποχαιρέτισε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του» προστίθεται. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο 17χρονος είχε έρθει στη Γερμανία το 2015 ζητώντας άσυλο. Από το 2016 διέμενε σε κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφύγων και ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε απασχολήσει τις αρχές. Προς το παρόν κρατείται και ανακρίνεται στο αστυνομικό τμήμα.

  

Την περασμένη Τετάρτη η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις φερόμενους ως ισλαμιστές σε εφόδους στο Βερολίνο την ώρα που η γερμανική πρωτεύουσα ετοιμαζόταν για ένα διήμερο μαζικών συγκεντρώσεων με αποκορύφωμα την κοινή εμφάνιση της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ και BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM
Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά–ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά - ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή, διαμορφώνοντας τη ζωή της ίδιας και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς εγκαθίστανται σε νέο σπίτι και αναλαμβάνουν πιο κεντρικό ρόλο στη βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM