Γερμανία: Υπό κράτηση ένας 17χρονος Σύρος, ύποπτος για επίθεση αυτοκτονίας στο Βερολίνο

Γερμανία: Υπό κράτηση ένας 17χρονος Σύρος, ύποπτος για επίθεση αυτοκτονίας στο Βερολίνο Facebook Twitter
0

H γερμανική αστυνομία έθεσε σήμερα υπό κράτηση έναν 17χρονο, επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου, ο οποίος επικαλέστηκε δημοσίευμα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa.


Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για έναν Σύρο που σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας στο Βερολίνο. «Μπορώ να το επιβεβαιώσω» επισήμανε ο αξιωματούχος, αναφερόμενος στο εν λόγω δημοσίευμα.


Εντούτοις, η αστυνομία του Βραδεμβούργου γνωστοποίησε ότι δεν έχει προς το παρόν βρει στοιχεία ότι ο ύποπτος, που συνελήφθη στην περιοχή Ούκερμαρκ, βορειοανατολικά του Βερολίνου, σχεδίαζε μια επίθεση.

«Η συριακή υπηκοότητα και τα συγκεκριμένα σχέδια επίθεσης δεν έχουν προς το παρόν επιβεβαιωθεί. Οι έρευνες συνεχίζονται» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε η αστυνομία του Βραδεμβούργου σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter. «Βάσει των στοιχείων, εντάχθηκε στον τζιχάντ και αποχαιρέτισε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του» προστίθεται. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο 17χρονος είχε έρθει στη Γερμανία το 2015 ζητώντας άσυλο. Από το 2016 διέμενε σε κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφύγων και ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε απασχολήσει τις αρχές. Προς το παρόν κρατείται και ανακρίνεται στο αστυνομικό τμήμα.

  

Την περασμένη Τετάρτη η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις φερόμενους ως ισλαμιστές σε εφόδους στο Βερολίνο την ώρα που η γερμανική πρωτεύουσα ετοιμαζόταν για ένα διήμερο μαζικών συγκεντρώσεων με αποκορύφωμα την κοινή εμφάνιση της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ και BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM