Γερμανία: Υπάλληλος υποψηφίου του AfD στις Ευρωεκλογές συνελήφθη ως κατάσκοπος της Κίνας

Γερμανία: Υπάλληλος υποψήφιου του AfD στις Ευρωεκλογές συνελήφθη ως κατάσκοπος της Κίνας Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τον υπάλληλο ενός πολιτικού του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (Alternative für Deutschland, AfD), που κατεβαίνει και στις Ευρωεκλογές, ως ύποπτο για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας, ανέφεραν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ARD, RBB και SWR.

Ο υπάλληλος, που ονομάζεται Jian G, εργαζόταν ως βοηθός του κορυφαίου υποψηφίου του AfD για τις ευρωεκλογές, Μαξιμίλιαν Κραχ, και ζούσε στις Βρυξέλλες καθώς και στη Δρέσδη, αναφέρουν οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς.

Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι μετέδωσε πληροφορίες για ευαίσθητες υποθέσεις του κοινοβουλίου στο υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας (MSS), με ιδιαίτερη έμφαση στα μέλη της κινεζικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Το AfD δεν έχει προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο επί του θέματος.

Ο ύποπτος συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας, στη Δρέσδη, ώρες αφότου συνελήφθησαν τρεις Γερμανοί υπήκοοι ως ύποπτοι ότι συνεργάζονταν με την MSS για την παράδοση τεχνολογίας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μια εβδομάδα αφότου ο καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, ταξίδεψε στην Κίνα για να πιέσει το Πεκίνο να υποστηρίξει τη ρωσική οικονομία εν καιρώ πολέμου και να θέσει ζητήματα κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας και δίκαιης πρόσβασης στην αγορά.

Με πληροφορίες από ARD, Guardian, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Απογοητευμένη η οικογένεια της Τζιουφρέ – Οι Αρχές δεν ερευνούν τους ισχυρισμούς εναντίον του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Απογοητευμένη η οικογένεια της Τζιουφρέ – Οι Αρχές δεν ερευνούν τους ισχυρισμούς εναντίον του

Οι συγγενείς της Βιρτζίνια Τζιούφρε δηλώνουν έκπληκτοι που οι βρετανικές Αρχές προχώρησαν σε αυτή την απόφαση λίγο πριν τη δημοσιοποίηση των αρχείων Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
Εντολή Τραμπ στα αεροδρόμια: Τα στοιχεία των επιβατών να δίνονται στην ICE

Διεθνή / Εντολή Τραμπ στα αεροδρόμια: Τα στοιχεία των επιβατών να δίνονται στην ICE

Μέχρι σήμερα, οι αεροπορικές εταιρείες παρείχαν στοιχεία επιβατών στην Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών κυρίως για ελέγχους που σχετίζονται με την τρομοκρατία και την εθνική ασφάλεια
THE LIFO TEAM