Γερμανία: Παράταση στο lockdown έως τις 18 Απριλίου- Ειδικά, αυστηρότερα, μέτρα το Πάσχα

Η Άνγκελα Μέρκελ κρατά χαρτιά Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η Γερμανία αποφάσισε παράταση του ισχύοντος lockdown έως τις 18 Απριλίου, ενώ επιπλέον- πιο αυστηρά- μέτρα θα ληφθούν για το Πάσχα, από την 1η έως την 5η Απριλίου.

 

Έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, η Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι τα ισχύοντα μέτρα παρατείνονται για τρεις εβδομάδες, ενώ περαιτέρω μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από τη Μεγάλη Πέμπτη έως τη Δευτέρα του Πάσχα.



Αυτό το διάστημα θα κλείσουν τα καταστήματα, με εξαίρεση εκείνα των τροφίμων, δεν θα επιτρέπεται η παρουσία πιστών στις λειτουργίες σε εκκλησίες, ενώ έως πέντε άνθρωποι- το πολύ από δύο νοικοκυριά- θα μπορούν να συναντηθούν.

 

«Η Γερμανία βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση», τόνισε η καγκελάριος. «Τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά και οι μονάδες εντατικής θεραπείας γεμίζουν ξανά», συμπλήρωσε. Στον τελευταίο ημερήσιο απολογισμό, η Γερμανία ανακοίνωσε 7.485 μολύνσεις και 250 θανάτους.

 

Η Μέρκελ επεσήμανε ότι η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού έχει επικρατήσει στη Γερμανία, βυθίζοντας στη χώρα σε «μια νέα πανδημία», όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

«Ουσιαστικά, έχουμε έναν νέο ιό. Είναι πολύ πιο θανατηφόρος, πολύ πιο μεταδοτικός και για περισσότερο καιρό», τόνισε η καγκελάριος και συμπλήρωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε μια κούρσα ενάντια στον χρόνο, για να εμβολιάσει τους πολίτες. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει φάση εκτεταμένων τεστ κορωνοϊού.

 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM