Γερμανία: Παράταση στο lockdown έως τις 18 Απριλίου- Ειδικά, αυστηρότερα, μέτρα το Πάσχα

Η Άνγκελα Μέρκελ κρατά χαρτιά Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η Γερμανία αποφάσισε παράταση του ισχύοντος lockdown έως τις 18 Απριλίου, ενώ επιπλέον- πιο αυστηρά- μέτρα θα ληφθούν για το Πάσχα, από την 1η έως την 5η Απριλίου.

 

Έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, η Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι τα ισχύοντα μέτρα παρατείνονται για τρεις εβδομάδες, ενώ περαιτέρω μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από τη Μεγάλη Πέμπτη έως τη Δευτέρα του Πάσχα.



Αυτό το διάστημα θα κλείσουν τα καταστήματα, με εξαίρεση εκείνα των τροφίμων, δεν θα επιτρέπεται η παρουσία πιστών στις λειτουργίες σε εκκλησίες, ενώ έως πέντε άνθρωποι- το πολύ από δύο νοικοκυριά- θα μπορούν να συναντηθούν.

 

«Η Γερμανία βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση», τόνισε η καγκελάριος. «Τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά και οι μονάδες εντατικής θεραπείας γεμίζουν ξανά», συμπλήρωσε. Στον τελευταίο ημερήσιο απολογισμό, η Γερμανία ανακοίνωσε 7.485 μολύνσεις και 250 θανάτους.

 

Η Μέρκελ επεσήμανε ότι η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού έχει επικρατήσει στη Γερμανία, βυθίζοντας στη χώρα σε «μια νέα πανδημία», όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

«Ουσιαστικά, έχουμε έναν νέο ιό. Είναι πολύ πιο θανατηφόρος, πολύ πιο μεταδοτικός και για περισσότερο καιρό», τόνισε η καγκελάριος και συμπλήρωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε μια κούρσα ενάντια στον χρόνο, για να εμβολιάσει τους πολίτες. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει φάση εκτεταμένων τεστ κορωνοϊού.

 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM
Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Διεθνή / Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Οι κάτοικοι της συνοικίας al-Bustan στην ανατολική Ιερουσαλήμ αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα πατρικά τους σπίτια, καθώς σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές είναι η οικονομικότερη λύση
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM