Γερμανία: Παράταση στο lockdown έως τις 18 Απριλίου- Ειδικά, αυστηρότερα, μέτρα το Πάσχα

Η Άνγκελα Μέρκελ κρατά χαρτιά Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η Γερμανία αποφάσισε παράταση του ισχύοντος lockdown έως τις 18 Απριλίου, ενώ επιπλέον- πιο αυστηρά- μέτρα θα ληφθούν για το Πάσχα, από την 1η έως την 5η Απριλίου.

 

Έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, η Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι τα ισχύοντα μέτρα παρατείνονται για τρεις εβδομάδες, ενώ περαιτέρω μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από τη Μεγάλη Πέμπτη έως τη Δευτέρα του Πάσχα.



Αυτό το διάστημα θα κλείσουν τα καταστήματα, με εξαίρεση εκείνα των τροφίμων, δεν θα επιτρέπεται η παρουσία πιστών στις λειτουργίες σε εκκλησίες, ενώ έως πέντε άνθρωποι- το πολύ από δύο νοικοκυριά- θα μπορούν να συναντηθούν.

 

«Η Γερμανία βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση», τόνισε η καγκελάριος. «Τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά και οι μονάδες εντατικής θεραπείας γεμίζουν ξανά», συμπλήρωσε. Στον τελευταίο ημερήσιο απολογισμό, η Γερμανία ανακοίνωσε 7.485 μολύνσεις και 250 θανάτους.

 

Η Μέρκελ επεσήμανε ότι η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού έχει επικρατήσει στη Γερμανία, βυθίζοντας στη χώρα σε «μια νέα πανδημία», όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

«Ουσιαστικά, έχουμε έναν νέο ιό. Είναι πολύ πιο θανατηφόρος, πολύ πιο μεταδοτικός και για περισσότερο καιρό», τόνισε η καγκελάριος και συμπλήρωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε μια κούρσα ενάντια στον χρόνο, για να εμβολιάσει τους πολίτες. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει φάση εκτεταμένων τεστ κορωνοϊού.

 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM