Γερμανία: Επίθεση με ρόπαλα σε βουλευτή της Ακροδεξιάς- Τραυματίστηκε σοβαρά

Γερμανία: Επίθεση με ρόπαλα σε βουλευτή της Ακροδεξιάς- Τραυματίστηκε σοβαρά Facebook Twitter
0

Επίθεση με ξύλινα ρόπαλα από τρεις μασκοφόρους δέχθηκε ο Φρανκ Μάγκνιτς, βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), στη Βρέμη. 

Ο βουλευτής και επικεφαλής του κόμματος στην πόλη-κρατίδιο της Βρέμης τραυματίστηκε σοβαρά, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, προσθέτοντας πως θεωρεί πως η επίθεση είχε «πολιτικά κίνητρα»

«Δεδομένων των δραστηριοτήτων του θύματος, θεωρούμε ότι πρόκειται για πολιτικών κινήτρων ενέργεια», εξήγησε η αστυνομία αναφέροντας ότι οι αρμόδιες για τέτοιου είδους υπηρεσίες ασφαλείας του κρατιδίου έχουν αναλάβει την έρευνα.

Το ακροδεξιό κόμμα δημοσίευσε φωτογραφία που δείχνει τον βουλευτή αναίσθητο σε κρεβάτι νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το ακροδεξιό κόμμα, ο Φρανκ Μάγκνιτς δέχθηκε επίθεση τριών ατόμων που είχαν καλυμένα πρόσωπα. «Τον κτύπησαν με ξύλινα ρόπαλα μέχρι που έμεινε αναίσθητος και στην συνέχεια τον κλώτσησαν καθώς ήταν πεσμένος στο έδαφος», ανακοίνωσε η Εναλλακτική για την Γερμανία προσθέτοντας ότι ένας οικοδόμος που ήταν παρών έβαλε τέλος στην επίθεση.

Ο Γεργκ Μόιτεν, στέλεχος του AfD, κατήγγειλε ότι οι δράστες «κτύπησαν σχεδόν μέχρι θανάτου» τον βουλευτή και δήλωσε σοκαρισμένος.

Την περασμένη Πέμπτη, η έκρηξη μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στα γραφεία του AfD στην περιοχή της Σαξονίας, που είναι ένα από τα προπύργια της γερμανικής ακροδεξιάς.

Το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία είναι από τον Σεπτέμβριο 2017 το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην ομοσπονδιακή βουλή, απέναντι στον συνασπισμό της Άνγκελα Μέρκελ που απαρτίζεται από συντηρητικούς και σοσιαλδημοκράτες.

Οι δημοσκοπήσεις του δίνουν λίγο κάτω από το 15% της πρόθεσης ψήφου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ