Γερμανία: Επιπλέον χρέος 39,2 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Γερμανία: Επιπλέον χρέος 39,2 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό λόγω του πολέμου στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ: EPA/CLEMENS BILAN
0

Επιπλέον χρέος 39,2 δισ. ευρώ προβλέπει ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός που θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, ανεβάζοντας τον συνολικό νέο δανεισμό για το έτος στα 138,9 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Handelsblatt, ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός είναι ήδη έτοιμος και αφορά τις οικονομικές συνέπειες κυρίως του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και της πανδημίας, ενώ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ενιαία τιμή ενέργειας, επιπλέον επίδομα τέκνων, οικονομική βοήθεια για εταιρίες που επλήγησαν από τις επιπτώσεις του πολέμου και νέα κονδύλια για ανθρωπιστική βοήθεια στο εξωτερικό.

Ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα ότι ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός θα πρέπει να χρηματοδοτεί μόνο δαπάνες που σχετίζονται με την Ουκρανία, ωστόσο τελικά αποφασίστηκε να διατεθούν και πόροι για τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

«Τώρα είναι επίσημο: ο υπουργός Οικονομικών είναι ο βασιλιάς του χρέους», σχολίασε ο εκπρόσωπος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για θέματα προϋπολογισμού Κρίστιαν Χάας.

Η Ένωση προσθέτει στον προϋπολογισμό και τα 100 δισ. ευρώ του ειδικού ταμείου για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων, ανεβάζοντας το σύνολο του δανεισμού στα 240 δισεκατομμύρια.

Από την πλευρά της κυβέρνησης ωστόσο υποστηρίζεται ότι τα 100 δισ. ευρώ θα διατεθούν σε βάθος τουλάχιστον πέντε ετών και δεν μπορούν να προστεθούν στον προϋπολογισμό ενός έτους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Κίνδυνος ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν έτοιμο για «ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σε υπόγειο καταφύγιο ο Χαμενεΐ

Ο στρατός του Ιράν φαίνεται πως είναι έτοιμος για το χειρότερο σενάριο - Άγνωστο πώς μπορεί να απαντήσει η Τεχεράνη σε ενδεχόμενη αμερικανική επίθεση - Στην Ουάσινγκτον και όχι στο Μαρ-α-Λάγκο ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Διεθνή / Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Το πρώτο solo single της Βικτόρια Μπέκαμ κατέκτησε την κορυφή σε δύο βρετανικά charts - ένδειξη πως έχει τη στήριξη των θαυμαστών της εν μέσω της διαμάχης με τον πρωτότοκο γιο της
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Μινεσότα για να διαδηλώσουν κατά της ICE

Διεθνή / ΗΠΑ: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Μινεσότα για να διαδηλώσουν κατά της ICE

Εκατοντάδες επιχείρησεις έμειναν κλειστές και χιλιάδες πολίτες δεν πήγαν στις δουλειές τους προκειμένου να στηρίξουν τις διαδηλώσεις κατά της μεταναστευτικής πολιτικής στην αμερικανική πολιτεία
THE LIFO TEAM