Γερμανία: «Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι εδώ», λέει ο πρωθυπουργός της Σαξονίας

Γερμανία: «Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι εδώ», λέει ο πρωθυπουργός της Σαξονίας Facebook Twitter
Γερμανία: «Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι εδώ», λέει ο πρωθυπουργός της Σαξονίας (dpa)
0

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι ήδη εδώ. Συμβαίνει κάθε μέρα» υποστηρίζει ο πρωθυπουργός της Σαξονίας στην Γερμανία, Μίχαελ Κρέτσμερ.

Σε συνέντευξή του στην σημερινή Rheinische Post, ο Κρέτσμερ τονίζει ωστόσο ότι το σύστημα υγείας καταφέρνει καθημερινά να «σπάει» αυτό το κύμα και να αντιμετωπίζει επιτυχώς τις εστίες που εντοπίζονται.

«Το δεύτερο κύμα είναι ήδη εδώ. Συμβαίνει κάθε μέρα. Έχουμε καθημερινά νέες εστίες κρουσμάτων, τα οποία μάλιστα θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά πολύ», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Επισημαίνει δε, ότι «το βασικό μέλημα τώρα είναι κάθε μέρα να σπάμε εκ νέου αυτό το κύμα. Και αυτό γίνεται τώρα απίστευτα καλά, διότι με το ομοσπονδιακό σύστημα η Γερμανία μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση ακριβέστερα, με στοχευμένες δράσεις, από ό,τι τα κράτη που διοικούνται με μια κεντρική κυβέρνηση», εκτιμά ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός, ο οποίος κάνει λόγο για την πρώτη γενική κρίση μετά την επανένωση της χώρας, η οποία πλήττει όλα τα κρατίδια.

«Ο κορωνοϊός είναι η καλύτερη απόδειξη ότι αυτή η χώρα μεγαλώνει όλη μαζί», λέει χαρακτηριστικά.

Η σημαντική πάντως αύξηση των διαπιστωμένων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες ανησυχεί και το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», εκπρόσωπος του οποίου προειδοποίησε σήμερα με δήλωσή της στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) ότι «θα πρέπει να αποτραπεί οπωσδήποτε μια όξυνση της κατάστασης». Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο επιδημιολογικός δείκτης R0 βρίσκεται στο 1,16.

Μεταξύ των μέτρων τα οποία λαμβάνονται για τον περιορισμό της πανδημίας, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια συζητούν το ενδεχόμενο να υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού όλοι όσοι επιστρέφουν από διακοπές στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το dpa, όλες οι πλευρές έχουν συμφωνήσει, αναμένονται ωστόσο οι επίσημες ανακοινώσεις.

Με πληροφορίες της Rheinische Post/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Διεθνή / Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Ο Πάπας θα επισκεφθεί το τέμενος Σουλτάν Αχμέτ και ακολούθως το Φανάρι, όπου θα παρακολουθήσει δοξολογία, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM