Γάζα: Ο Νετανιάχου δηλώνει «έτοιμος να διαπραγματευτεί» το τέλος του πολέμου υπό όρους

Γάζα: Ο Νετανιάχου δηλώνει «έτοιμος να διαπραγματευτεί» το τέλος του πολέμου υπό όρους Facebook Twitter
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου σε δείπνο με τον Ντόναλντ Τραμπ, στον Λευκό Οίκο / Φωτ.: EPA
0

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δηλώνει «έτοιμος να διαπραγματευτεί» το οριστικό τέλος του πολέμου στη Γάζα, υπό όρους.

Όπως είπε σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, εν μέσω των έμμεσων συνομιλιών με τη Χαμάς: «Στην αρχή της εκεχειρίας (των 60 ημερών) θα ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις για το οριστικό τέλος του πολέμου», θέτοντας όμως, όρους. «Η Χαμάς πρέπει να καταθέσει τα όπλα, η Γάζα να αποστρατιωτικοποιηθεί, η Χαμάς να μην έχει πλέον στρατιωτικές ή κυβερνητικές δυνατότητες», δήλωσε.

«Εάν αυτά μπορούν να επιτευχθούν με διαπραγμάτευση, τόσο το καλύτερο. Διαφορετικά, θα τα επιτύχουμε με άλλα μέσα, με την ισχύ του ηρωικού στρατού μας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Οι δηλώσεις του έγιναν καθώς οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα στην Ντόχα αναφορικά με την επίτευξη μιας εκεχειρίας και την απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

Την ίδια ώρα, συγγενείς των ομήρων ζητούν να απελευθερωθούν όλοι μαζί. Ο Νετανιάχου όμως, είπε ότι αυτό δεν εξαρτάται από το Ισραήλ. «Διαπραγματευόμαστε με μια βάναυση τρομοκρατική οργάνωση και θέλουμε να τους απελευθερώσουμε όλους ταυτόχρονα. Αλλά αυτό δεν είναι στο χέρι μας», ανέφερε.

Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου 2023 από τη Χαμάς, οι 49 παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας αλλά ο ισραηλινός στρατός πιστεύει ότι οι 27 από αυτούς είναι νεκροί.

Γάζα: Στους 64 οι νεκροί μετά από τις σημερινές ισραηλινές επιχειρήσεις

Την ίδια ώρα, οι καταγραφές θανάτων στη Γάζα συνεχίζονται.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του θύλακα αναφέρθηκε στον αριθμό των νεκρών στη Γάζα, μόνο από τις σημερινές ισραηλινές επιχειρήσεις. Πρόκειται για 64 νεκρούς, οι 17 από τους οποίους σκοτώθηκαν από πλήγμα έξω από μια κλινική στο Ντέιρ αλ Μπάλαχ, όπου ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε, ότι στόχευε «έναν μαχητή της Χαμάς». Ανάμεσα στους 17 που σκοτώθηκαν έξω από την κλινική, υπήρξαν και παιδιά.

Υπό τη διεύθυνση της ανθρωπιστικής, μη κυβερνητικής οργάνωσης Project HOPE, η συγκεκριμένη κλινική ανέφερε, ότι από όσους σκοτώθηκαν, τα δέκα ήταν παιδιά και οι δύο, γυναίκες.

«Οι κλινικές του Project HOPE είναι καταφύγια στη Γάζα, όπου οι άνθρωποι μεταφέρουν τα παιδιά τους, όπου οι γυναίκες λαμβάνουν φροντίδα κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη τους ή όπου αντιμετωπίζουμε τον υποσιτισμό. Όμως σήμερα το πρωί, αθώες οικογένειες δέχτηκαν ανελέητη επίθεση ενώ περίμεναν στην ουρά να ανοίξουν οι πόρτες», υπογράμμισε στέλεχος της οργάνωσης αυτής, ζητώντας την άμεση κατάπαυση του πυρός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Διεθνή / ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν είχε ακυρώσει τις συμφωνίες που επέτρεπαν στον Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ και δύο συγκατηγορούμενούς του να ομολογήσουν την ενοχή τους προκειμένου να αποφύγουν τη θανατική ποινή
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Η επίσκεψη γίνεται σε μια στιγμή που πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον ρόλο που έπαιξαν οι περικοπές δαπανών - τις οποίες προώθησε ο Τραμπ - στη λειτουργία των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και διάσωσης
LIFO NEWSROOM
ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Διεθνή / ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Οι νέες δημοσιονομικές απαιτήσεις, όπως η χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας, εντείνουν την ανάγκη για πιο φιλόδοξες λύσεις, υποστηρίζει η Κομισιόν
LIFO NEWSROOM
Μοντέlο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα της Balenciaga, αφήνοντας «άφωνες» Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ

Διεθνή / Μοντέλο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα του οίκου Balenciaga

Η 62χρονη Sonja Junoso από το Βερολίνο εμφανίστηκε στην πασαρέλα φορώντας ένα μακρύ καφέ παλτό πάνω από total black σύνολο και κέρδισε τον θαυμασμό των Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ που βρίσκονταν στις πρώτες σειρές
LIFO NEWSROOM