Γάζα: Νεκρά παιδιά που περίμεναν στην ουρά για φαγητό έπειτα από ισραηλινή επίθεση, αναφέρει το νοσοκομείο Al-Aqsa Martyrs

Γάζα: Νεκρά παιδιά σε ουρά αναμονής για συμπληρώματα διατροφής από ισραηλινή επίθεση Facebook Twitter
Φωτ.: Photo by Ahmed Jihad Ibrahim Al-arini/Anadolu via Getty Images
0

Τουλάχιστον 15 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων οκτώ παιδιά και δύο γυναίκες, σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επίθεση κοντά σε κέντρο διανομής βοήθειας, στο κέντρο της Γάζας.

Το νοσοκομείο Al-Aqsa Martyrs, δήλωσε, ότι η επίθεση έπληξε ανθρώπους που βρίσκονταν σε ουρά αναμονής για φαγητό, στην πόλη Ντέιρ αλ-Μπάλαχ. Βίντεο με σκληρές εικόνες από το νοσοκομείο δείχνει, σύμφωνα με το BBC, σορούς παιδιών και άλλων ανθρώπων στο έδαφος, την ίδια ώρα που νοσηλευτές προσπαθούσαν να περιθάλψουν τους τραυματίες.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε, ότι στόχος του ήταν ένας «τρομοκράτης της Χαμάς» στην περιοχή και ότι «λυπάται για κάθε πλήγμα σε άτομα που δεν εμπλέκονται». Όπως και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, συνέχισε, λέγοντας, ότι το περιστατικό «τελεί υπό διερεύνηση».

Γάζα: «Πεθαίνουμε μπροστά στα αυτιά και τα μάτια όλου του κόσμου»

Ακόμη 26 άνθρωποι φέρεται να σκοτώθηκαν σε επιδρομές σε άλλα σημεία στη Γάζα την Πέμπτη, την ώρα που οι αντιπροσωπείες του Ισραήλ και της Χαμάς συνέχιζαν τις διαπραγματεύσεις για νέα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων.

Μια γυναίκα δήλωσε στο BBC, ότι η έγκυος ανιψιά της, Μανάλ, και η κόρη της, Φατίμα, ήταν δύο από τα θύματα, και πως ο γιος της Μανάλ βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

«Περίμενε στην ουρά για να πάρει συμπληρώματα για τα παιδιά όταν συνέβη το περιστατικό. Δεν ξέρω τι συνέβη μετά από αυτό», είπε η Ιντισάρ.

Μια άλλη γυναίκα που στεκόταν κοντά είπε: «Για ποιο "παράπτωμα" σκοτώθηκαν;»

«Πεθαίνουμε μπροστά στα αυτιά και τα μάτια όλου του κόσμου. Όλος ο κόσμος βλέπει τη Λωρίδα της Γάζας. Αν δεν σκοτωθούν από τον ισραηλινό στρατό, πεθαίνουν προσπαθώντας να λάβουν βοήθεια».

Η επίθεση σημειώθηκε καθώς οι διαμεσολαβητές προσπαθούν να δημιουργήσουν δυναμική προς μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στις συνομιλίες στην Ντόχα.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά χάσματα μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Το βράδυ της Τετάρτης, ένας υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον, ότι ενδέχεται να χρειαστούν μία ή δύο εβδομάδες για να επιτευχθεί συμφωνία.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος μιλούσε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στις ΗΠΑ, είπε ακόμη, ότι αν επιτευχθεί συμφωνία για κατάπαυση του πυρός διάρκειας 60 ημερών, το Ισραήλ θα αξιοποιήσει το διάστημα αυτό για να προτείνει μόνιμο τέλος του πολέμου, το οποίο θα απαιτεί τον αφοπλισμό της Χαμάς. Αν η Χαμάς αρνηθεί να αφοπλιστεί, το Ισραήλ θα «προχωρήσει» σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, η Χαμάς εξέδωσε δήλωση λέγοντας, ότι οι συνομιλίες ήταν δύσκολες και κατηγόρησε το Ισραήλ για «αδιαλλαξία».

Η οργάνωση ανέφερε ότι επέδειξε ευελιξία συμφωνώντας να απελευθερώσει 10 ομήρους, αλλά επανέλαβε ότι επιδιώκει μια «ολοκληρωμένη» συμφωνία που θα θέτει τέλος στην ισραηλινή επίθεση.

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις κατά της αξιωματούχου του ΟΗΕ που διερευνά παραβιάσεις στη Γάζα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις κατά της αξιωματούχου του ΟΗΕ που διερευνά παραβιάσεις στη Γάζα

Η απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να επιβάλει κυρώσεις στην Albanese, ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, ήρθε μετά την αποτυχία των αμερικανικών πιέσεων προς τον ΟΗΕ να την απομακρύνει από τη θέση της
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκεί 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Διεθνή / Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκούν 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Ο Μάριο Ντράγκι επιστρέφει με σχέδιο αναγέννησης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, κλιματική κρίση, άμυνα και η μάχη για την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. – όλα κρέμονται από μια πολιτική ισορροπία.
LIFO NEWSROOM
Σκοτώθηκε στα 114 ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον πάτησε αυτοκίνητο

Διεθνή / Νεκρός στα 114 του ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον παρέσυρε αυτοκίνητο

Ο Fauja Singh παρασύρθηκε από οδηγό στο χωριό του στην Ινδία - «Να τρώτε λιγότερο, να τρέχετε περισσότερο και να είστε χαρούμενοι. Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας» είπε ο «τυφώνας με το τουρμπάνι» σε πρόσφατη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM
Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Διεθνή / Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Η ντε φάκτο διχοτόμηση του νησιού διατηρείται μέχρι σήμερα, με τη Βόρεια Κύπρο να τελεί υπό τουρκική στρατιωτική κατοχή και τη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» να αναγνωρίζεται διεθνώς μόνο από την Άγκυρα.
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Διεθνή / Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Περισσότερο από έναν αιώνα μετά τη σφαγή εκατοντάδων ανθρώπων και τη λεηλασία ολόκληρων κοινοτήτων στη Νίγηρα, η Γαλλία δηλώνει για πρώτη φορά διατεθειμένη να συνομιλήσει για ιστορική αποκατάσταση, χωρίς ωστόσο να αναγνωρίζει επίσημα ευθύνη
LIFO NEWSROOM