Τραμπ για Γάζα: Πιθανή η κατάπαυση του πυρός αυτή ή την επόμενη εβδομάδα

Τραμπ για Γάζα: Πιθανή η κατάπαυση του πυρός αυτή ή την επόμενη εβδομάδα Facebook Twitter
Ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί πιθανή την εκεχειρία στη Γάζα μέσα στις επόμενες ημέρες / Φωτ.: EPA
0

Πιθανή βλέπει την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας αυτή ή την επόμενη εβδομάδα, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε νωρίτερα σήμερα, ότι υπάρχει «μια πολύ καλή πιθανότητα» να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στον παλαιστινιακό θύλακα αυτήν ή την επόμενη εβδομάδα.

Μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ουάσινγκτον, ο Τραμπ είπε στους δημοσιογράφους, πως: «Έχουμε μια ευκαιρία αυτήν ή την επόμενη εβδομάδα».

Παρά την αναφορά του Αμερικανού προέδρου για πιθανή εκεχειρία σύντομα, Παλαιστίνιος αξιωματούχος που μίλησε νωρίτερα στο BBC, σχολίασε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς που διεξάγονται στο Κατάρ για μια νέα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωσης ομήρων φέρονται να έχουν διακοπεί.

Όπως ανέφερε, οι συνομιλίες - οι οποίες γίνονται με έμμεσο τρόπο μεταξύ των δύο πλευρών - σταμάτησαν έπειτα από τρεις ημέρες διαβουλεύσεων. Κύρια σημεία τριβής, κατά την ίδια πηγή, παραμένουν ο τρόπος διανομής της ανθρωπιστικής βοήθειας κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας, καθώς και η αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Λωρίδα της Γάζας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM