Γάζα: Βίντεο με βασανιστήρια της Χαμάς σε Παλαιστίνιους πολίτες δημοσίευσαν οι IDF

Γάζα: Facebook Twitter
0

«Οι ίδιοι άμαχοι για τους οποίους η Χαμάς ισχυρίστηκε ρητά ότι μάχεται, είναι οι ίδιοι πολίτες που βασανίζονται σε αυτό το βίντεο. Η Χαμάς δεν είναι μόνο εχθρός του Ισραήλ, είναι και εχθρός της Γάζας» γράφουν οι IDF στη λεζάντα του βίντεο.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις υποστηρίζουν ότι τα στρατεύματα που επιχειρούν στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στη διάθεσή τους εκτενή πλάνα από κάμερες ασφαλείας, με στελέχη της Χαμάς να βασανίζουν Παλαιστίνιους αμάχους. Το βίντεο, το οποίο προέρχεται από μια περίοδο δύο ετών το 2018-2020, δείχνει «τις βάναυσες μεθόδους της Χαμάς την ώρα ανάκρισης αμάχων, παραβιάζοντας ανθρώπινα δικαιώματα και κάνοντας συστηματική καταπίεση κατοίκων που είναι ύποπτοι ότι αντιτίθενται στην εξουσία».

«Τα βίντεο καταγράφουν τις δραστηριότητες της Χαμάς στο φυλάκιο 17 στη Λωρίδα της Γάζας, όπου διεξάγονται βάναυσες ανακρίσεις πολιτών που είναι ύποπτοι ότι εναντιώνονται στη Χαμάς», συμπληρώνει ο στρατός. Σημειώνεται πως το φυλάκιο 17 είναι μια πρώην βάση της Χαμάς στη Τζαμπάλια, στη βόρεια Γάζα. Σε ένα βίντεο, άνδρες κρατούμενοι φαίνονται αλυσοδεμένοι στο ταβάνι από τα πόδια τους με σάκους πάνω από τα κεφάλια τους, καθώς ένας άνδρας της Χαμάς χτυπά τα πέλματα των ποδιών τους με μια βέργα.

Σε άλλα πλάνα, στελέχη της Χαμάς που κατηγορούνται για βασανιστήρια των κρατουμένων, συζητούν μεταξύ τους και κάνουν τα χαρτιά, ενώ ένας κρατούμενος στέκεται ισορροπώντας μπροστά τους, με έναν σάκο να καλύπτει το πρόσωπό του ενώ τα δύο του χέρια και το ένα πόδι είναι δεμένα με αλυσίδες στο ταβάνι. Ο Χάμζα, ο οποίος συνελήφθη και βασανίστηκε από τη Χαμάς πριν φύγει αργότερα από τη Γάζα, είπε ότι οι τρομοκράτες «θα σε βασάνιζαν μέχρι να σπάσεις και να πεις ό,τι θέλουν». Η Χαμάς κατηγορείται ότι κρατά και βασανίζει αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, συχνά κατηγορώντας τους ότι συνεργάζονται με το Ισραήλ.

Να σημειωθεί πως τουλάχιστον 43.603 Παλαιστίνιοι νεκροί και 102.929 τραυματίες από την έναρξη της εισβολής των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας, μετά από την τρομοκρατική εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ, την 7η Οκτωβρίου του 2023, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Με πληροφορίες από Times of Israel

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν αποθεώνει τους «ηρωικούς» Βορειοκορεάτες που πολεμούν στην Ουκρανία σε επιστολή προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Διεθνή / Ο Πούτιν αποθεώνει τους «ηρωικούς» Βορειοκορεάτες που πολεμούν στην Ουκρανία σε επιστολή προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Το 2024, η Βόρεια Κορέα απέστειλε πάνω από 10.000 στρατιώτες στο Κουρσκ μαζί με οβίδες πυροβολικού, πυραύλους και πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Επεισόδια στο Νόβι Σαντ - «Τελειώσατε», φώναζαν διαδηλωτές κατά του Βούτσιτς

Διεθνή / Σερβία: Επεισόδια στο Νόβι Σαντ - «Τελειώσατε», φώναζαν διαδηλωτές κατά του Βούτσιτς

Έσπασαν γραφεία του κυβερνώνοντος κόμματος, εκτόξευσαν αυγά και μπογιές - Επεισόδια σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις, καθώς μαζικές διαδηλώσεις απαιτούν την απομάκρυνση της κυβέρνησης 
LIFO NEWSROOM
Η ώρα της κρίσης στην Αλάσκα: Ο Τραμπ συναντά τον Πούτιν για την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Η ώρα της κρίσης στην Αλάσκα: Ο Τραμπ συναντά τον Πούτιν για την ειρήνη στην Ουκρανία

Τι προσδοκά ο Τραμπ, γιατί ρίχνει τους τόνους ο Λευκός Οίκος και γιατί πολλοί θεωρούν ήδη κερδισμένο τον Πούτιν - Η σύνοδος θα διεξαχθεί στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Άνκορατζ, για λόγους ασφαλείας, και αναμένεται να διαρκέσει μόλις λίγες ώρες
LIFO NEWSROOM