Γάλλος σεφ κατέρριψε το ρεκόρ Γκίνες με 254 είδη τυριών σε μία πίτσα

Γάλλος σεφ κατέρριψε το ρεκόρ Γκίνες με 254 είδη τυριών σε μία πίτσα Facebook Twitter
Σεφ κατέρριψε το ρεκόρ Γκίνες με τα περισσότερα είδη τυριών σε μία πίτσα (PIxabay)
0

Στη Λυών, ένας Γάλλος σεφ πέρασε  το καλύτερο μέρος του 2020 για να γράψει ιστορία στον «θεσμό» της πίτσας.

Ο Benoit Bruel, από το Déliss 'Pizza, κατέρριψε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τις« περισσότερες ποικιλίες τυριών σε μια πίτσα» καθώς η δική του εκδοχή περιέχει 254 διαφορετικές ποικιλίες τυριών.

«Υοuhoooo, πήρε λίγο χρόνο, αλλά αυτό ήταν, το βιβλίο Guiness επικύρωσε το ρεκόρ μου την περασμένη Πέμπτη! Είναι επίσημο !!! Το πιστοποιητικό μου φτάνει αυτήν την εβδομάδα καθώς και ο κατάλογος των τυριών» έγραψε ο ίδιος κατενθουσιασμένος στο Ιnstagram, αναρτώντας και φωτογραφία της διάσημης πλέον πίτσας του.

Η απόφαση βασίστηκε σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από Γάλλο YouTuber ταξιδιών και γαστρονομίας, FlorianOnAir τον Φεβρουάριο, όπου καταγράφηκε η διαδικασία δημιουργίας της πρωτοποριακής πίτσας του Bruel.

Στο βίντεο, ο Bruel σημειώνει ότι έπρεπε να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ μιας πίτσας με 154 είδη τυριών που κατείχε ένας Αυστραλός.

Υποστήριξε μάλιστα ότι ο τίτλος πρέπει να ανήκει στη Γαλλία, μια χώρα γνωστή για την αγάπη της για το τυρί. Μετά από προσεκτική δειγματοληψία και ζύγιση κάθε μερίδας τυριού για δύο ώρες, ο Bruel μπόρεσε να συνθέσει τη δημιουργία του, για την οποία χρησιμοποίησε τυριά βάρους 680 γραμμαρίων.

Η πίτσα των 254 τυριών και 30 εκατ. κόστισε 1.000 δολάρια και δεν έχει συμπεριληφθεί στο μενού του Déliss. Τουλάχιστον όχι ακόμα.

Αλλά μερικοί τυχεροί πελάτες μπόρεσαν να δοκιμάσουν την πολυτελή γαστρονομική εμπειρία καταβάλλοντας περίπου 60 δολάρια το κομμάτι.

Με πληροφορίες του grubstreet/ΑΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ