Γαλλία: Ο μπλε Διόνυσος των Ολυμπιακών Αγώνων εμφανίστηκε γυμνός στο... ραδιόφωνο

Γαλλία: Ο μπλε Διόνυσος των Ολυμπιακών Αγώνων εμφανίστηκε γυμνός στο... ραδιόφωνο Facebook Twitter
0

Ο Γάλλος τραγουδιστής Φιλίπ Κατερίν, που έκανε αίσθηση στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, τον Ιούλιο, όταν εμφανίστηκε ως «Διόνυσος», ημίγυμνος και βαμμένος μπλε, εμφανίστηκε γυμνός σήμερα στο… ραδιόφωνο.

Ο Κατερίν θα παρουσιάζει από σήμερα και κάθε Πέμπτη μια εβδομαδιαία, χιουμοριστική εκπομπή στο δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter. Το βίντεο που τον δείχνει γυμνό μέσα στο στούντιο προκάλεσε ποικίλα σχόλια στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο σταθμός ανέφερε ότι ο Κατερίν, που είναι «γνωστός στους ακροατές του» αφού παρουσίαζε το 2015 μια άλλη εκπομπή, τη «La langue a l’oreille», θα έχει «λευκή επιταγή (…) με την ιδιορρυθμία και την έλλειψη προβλεψιμότητας που τον χαρακτηρίζουν».

Στην πρεμιέρα του, εν αδαμιαία περιβολή, ερμήνευσε –τι άλλο;– το τραγούδι «Γυμνός» (Nu) όπως είχε κάνει και τον Ιούλιο μπροστά σε περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο τηλεθεατές. «Αυτό το τραγούδι δεν μπορώ να το τραγουδήσω ντυμένος», εξήγησε ο 55χρονος καλλιτέχνης, γνωστός για το προκλητικό στυλ και τις εκκεντρικότητές του.

Η σημερινή εκπομπή ήταν μια ευκαιρία για τον Κατερίν να σχολιάσει με χιούμορ τις επικρίσεις που δέχτηκε για την «ερμηνεία» του ως Διόνυσος.

«Με έκαναν γλυκό στην Κίνα (…) Μια γυναίκα μιας κάποιας ηλικίας που είπε κατά πρόσωπο ότι είμαι η ντροπή της Γαλλίας (…) αλλά γενικά οι άνθρωποι μου έδειξαν αγάπη, πρέπει να το πω, μου έλεγαν ‘μπράβο, μπράβο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες’ λες κι είχα κερδίσει το χρυσό μετάλλιο», είπε.

Το ταμπλό στο οποίο μετείχε ο Φιλίπ Κατερίν στην τελετή έναρξης σόκαρε τους συντηρητικούς κύκλους, τα ακροδεξιά κόμματα και ορισμένους εκκλησιαστικούς κύκλους που νόμισαν ότι επρόκειτο για μια εκτός τόπου και χρόνου ειρωνική ματιά στον Μυστικό Δείπνο. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Τομάς Ζολί διευκρίνισε ότι ήθελε να δείξει «μια μεγάλη, παγανιστική γιορτή αφιερωμένη στους Θεούς του Ολύμπου».

«Λυπάμαι πολύ αν αυτό σόκαρε (…) δεν ήταν στις προθέσεις μου», είπε ο Φιλίπ Κατερίν σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, υπογραμμίζοντας ότι και ο ίδιος γαλουχήθηκε με τα χριστιανικά ιδεώδη και ότι «το ωραίο στη θρησκεία αυτή είναι η συγχώρεση».

Η εμφάνισή του πάντως άρεσε όπως φαίνεται στην Κίνα όπου ο τραγουδιστής απέκτησε το παρατσούκλι «ο καλλιτέχνης Στρουμφ» και ενέπνευσε σκίτσα ή γλυπτά ομοιώματά του από αμυγδαλόπαστα.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΠΟΛΑ ΗΠΑ ΚΕΝΥΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / NYT: Η κυβέρνηση Τραμπ θα στέλνει στην Κένυα Αμερικανούς που εκτέθηκαν στον Έμπολα

Η προσέγγιση αυτή σηματοδοτεί σημαντική αλλαγή σε σχέση με προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις, οι οποίες μετέφεραν πολίτες και υγειονομικούς πίσω στις ΗΠΑ για νοσηλεία σε εξειδικευμένες μονάδες υψηλής ασφάλειας
THE LIFO TEAM
GEN Z JONATHAN HAIDT NYU

Διεθνή / «Προστατεύστε την προσοχή σας»: Το μήνυμα του Jonathan Haidt στους αποφοίτους της Gen Z

Μιλώντας στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ο κοινωνικός ψυχολόγος κάλεσε τους νέους να προστατεύσουν την προσοχή τους από την ψηφιακή υπερφόρτωση και να επενδύσουν περισσότερο στις πραγματικές εμπειρίες και σχέσεις
THE LIFO TEAM
DANIELLA KLETTE ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Διεθνή / Στη φυλακή η «πιο καταζητούμενη γυναίκα» της Γερμανίας μετά από δεκαετίες στην παρανομία

Η Daniela Klette, πρώην μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, ζούσε επί δεκαετίες με ψεύτικη ταυτότητα στο Βερολίνο μέχρι που φωτογραφίες από φεστιβάλ οδήγησαν τις Αρχές στα ίχνη της
THE LIFO TEAM