Η αστυνομία στη Γαλλία πυροβόλησε και σκότωσε άνδρα ύποπτο για κανιβαλισμό, μετά τον εντοπισμό ενός μερικώς φαγωμένου κεφαλιού 13χρονου αγοριού σε διαμέρισμα.

 

Οι αρχές κατέληξαν στο διαμέρισμα του υπόπτου, στην πόλη Ταρασκόν, κατά την έρευνά τους για τον εντοπισμό του ανηλίκου που είχε εξαφανιστεί από κέντρο φροντίδας στη Μασσαλία. Έφτασαν στα ίχνη του φερόμενου δράστη όταν γείτονας τους ενημέρωσε πως βρήκε στα σκουπίδια σακούλα με απομεινάρια που φαίνονταν σαν ανθρώπινα μέλη. Επί τόπου οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως πράγματι επρόκειτο για ανθρώπινο σώμα, βάζοντας στο επίκεντρο της έρευνάς τους τον κανιβαλισμό. 

 

Πηγή κοντά στην έρευνα είπε στη γαλλική Figaro πως στο διαμέρισμα βρέθηκε το πτώμα διαμελισμένο και αποκεφαλισμένο ενώ το κεφάλι εντοπίστηκε σε κουβά και είχε μερικώς φαγωθεί. 

 

Όπως σημείωσε η εισαγγελία στον Τύπο, ο ύποπτος -που προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης, πηδώντας από στέγη σε στέγη- είχε ιστορικό ψυχιατρικών διαταραχών, ενώ είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για βίαια εγκλήματα. 

 

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, το παιδί είχε φύγει από το σπίτι των ανάδοχων γονιών του για να επισκεφτεί τη μαμά του που ζούσε στον ίδιο δρόμο με τον φερόμενο θύτη του. 

 

Ώστόσο, όπως τόνισαν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση, η έρευνα είναι σε φάση προκαταρκτικής έρευνας και ο νεκρός ύποπτος δεν έχει επισήμως αναγνωριστεί ως ο δολοφόνος του παιδιού. «Προσώρας είναι αδύνατο να επιβεβαιώσουμε την υπόθεση της ανθρωποφαγίας» είπε ο εισαγγελέας, Λοράν Γκαμπό στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Με πληροφορίες από Le Figaro/Newsweek/New York Post