Γαλλία: Νάρκωνε τη σύζυγό του κι έφερνε αγνώστους να τη βιάσουν

Γαλλία: Νάρκωνε τη σύζυγό του κι έφερνε αγνώστους να τη βιάσουν Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Ξεκίνησε σήμερα στη Γαλλία η δίκη ενός 71χρονου άνδρα που κατηγορείται πως επί χρόνια νάρκωνε τη σύζυγό του και έφερνε άνδρες για να τη βιάσουν.

Οι αρχές εκτιμούν πως περισσότεροι από 80 άγνωστοι έχουν βιάσει τη γυναίκα και πως η κακοποίηση λάμβανε χώρα επί τουλάχιστον μία δεκαετία. Στο δικαστήριο της Αβινιόν δικάζονται επίσης πενήντα άνδρες που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην κακοποίηση της γυναίκας.

Η αστυνομία λέει ότι ο 71χρονος Dominique P έτριβε χάπια ύπνου και φάρμακα κατά του άγχους και τα ανακάτευε στο βραδινό γεύμα της συζύγου του ή στο κρασί της στο σπίτι τους στο Mazan, κοντά στο Carpentras στην Προβηγκία. Ο πατέρας τριών παιδιών στρατολόγησε άνδρες για να τη βιάσουν και να την κακοποιήσουν σεξουαλικά από ένα διαδικτυακό chatroom, όπου τα μέλη φαντασιωνόταν ότι κάνουν σεξουαλικές πράξεις σε ανθρώπους που δεν συναινούσαν σε αυτό.

Οι άνδρες έλαβαν οδηγίες να αποφεύγουν να μυρίζουν κάθε είδους άρωμα ή καπνό τσιγάρου για να μην αντιληφθεί η γυναίκα κάτι και να φύγουν αν αυτή κουνούσε έστω το χέρι της, είπαν οι ερευνητές.

Ο δράστης συνελήφθη στις 2 Νοεμβρίου 2020, αφού ένας φύλακας τον συνέλαβε να βιντεοσκοπεί κάτω από φούστες των γυναικών στο τοπικό σούπερ μάρκετ. Η αστυνομία βρήκε ένα αρχείο με την ένδειξη «καταχρήσεις» σε μια μονάδα USB που ήταν συνδεδεμένη στον υπολογιστή του και περιείχε 20.000 εικόνες και ταινίες της γυναίκας του που εκτιμάται ότι βιάστηκε σχεδόν 100 φορές.

Από τη σύλληψή του «δήλωνε πάντα ένοχος», είπε ο δικηγόρος του, προσθέτοντας ότι είχε πει: «Την έβαλα για ύπνο, την πρόσφερα και τράβηξα βίντεο».

Τα αρχεία υγείας αναφέρουν ότι αγόρασε 450 υπνωτικά χάπια μέσα σε ένα χρόνο.

Οι 50 άνδρες που δικάζονται μαζί του περιλαμβάνουν έναν τοπικό σύμβουλο, νοσοκόμους, έναν δημοσιογράφο, έναν πρώην αστυνομικό, έναν δεσμοφύλακα, έναν στρατιώτη, έναν πυροσβέστη και έναν δημόσιο υπάλληλο, πολλοί από τους οποίους ζούσαν γύρω από το Μαζάν, μια πόλη περίπου 6.000 κατοίκων. Οι άνδρες ήταν ηλικίας από 26 έως 73 ετών τη στιγμή της σύλληψής τους.

Αρκετοί από τους κατηγορούμενους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, λέγοντας στην αστυνομία ότι δεν είχαν ιδέα ότι η γυναίκα, την οποία παντρεύτηκε ο Dominique P το 1973, δεν ήταν πρόθυμη σύντροφος και τον κατηγόρησαν ότι τους ξεγέλασε. Οι ντετέκτιβ δεν μπόρεσαν να αναγνωρίσουν και να εντοπίσουν περισσότερους από 30 άλλους άνδρες που καταγράφηκαν σε βίντεο.

Οι ερευνητές είπαν ότι η γυναίκα ήταν συντετριμμένη όταν έμαθε για την κακοποίηση, λέγοντας ότι δεν θυμόταν καθόλου ότι είχε βιαστεί. Είχε ναρκωθεί «σχεδόν σε κώμα», πρόσθεσαν οι ερευνητές.

«Ένα πρωί ξύπνησε πανικόβλητη με νέο κούρεμα χωρίς να καταλαβαίνει πώς ήταν δυνατόν. Πήγε στον κομμωτή της που της είπε ότι είχε πάει την προηγούμενη μέρα στο κομμωτήριο», είπε ο δικηγόρος της, Στεφάν Μπαμπονό.

Ο Μπαμπονό είπε ότι η πελάτισσά του, τώρα διαζευγμένη, πίστευε ότι είχε μια ασθένεια που κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει και συμβουλεύτηκε αρκετούς γιατρούς, πάντα συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, ο οποίος κατηγόρησε για τα συμπτώματά της στην κούραση αφού φρόντιζε τα εγγόνια τους. Τα τρία παιδιά της και άλλοι συγγενείς της υποψιάζονταν ότι έπασχε από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Ο Dominique P κατηγορείται επίσης για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας 23χρονης κτηματομεσίτριας στο Παρίσι το 1991. Η Σοφί Ναρμ ναρκώθηκε, βιάστηκε και μαχαιρώθηκε στο στήθος. Άλλη κτηματομεσίτρια, ηλικίας 19 ετών, δέχτηκε επίθεση σε παρόμοιες συνθήκες, αλλά διέφυγε αφού αντεπιτέθηκε. Η αστυνομία είπε ότι το DNA που εξήχθη από αίμα στη σκηνή ταίριαζε με το προφίλ του.

Η δίκη στην Αβινιόν αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις μήνες. Ο Dominique P, 71 ετών, και οι άλλοι 50 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 20 ετών εάν καταδικαστούν για βιασμό.


Με πληροφορίες από Guardian

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν είχα εμβολιαστεί ποτέ»: Παιδιά χωρίς εμβόλια, ενήλικες χωρίς ανοσία – Το ανησυχητικό φαινόμενο στις ΗΠΑ

Διεθνή / «Δεν είχα εμβολιαστεί ποτέ»: Παιδιά χωρίς εμβόλια, ενήλικες χωρίς ανοσία – Το ανησυχητικό φαινόμενο στις ΗΠΑ

Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί ενηλικιώνονται χωρίς βασικά εμβόλια λόγω της διστακτικότητας των γονιών τους - Η ιστορία της Λέισι Μάντισον αποκαλύπτει τους κινδύνους, τις επιπτώσεις και τη σημασία της εμπιστοσύνης στην επιστήμη
LIFO NEWSROOM
BBC: Η Γαλλία σε νέα πολιτική κρίση μετά την παραίτηση Λεκορνί - Προθεσμία 48 ωρών για σταθερότητα

Διεθνή / Γαλλία: Βαθαίνει η πολιτική κρίση μετά την παραίτηση Λεκορνί - Προθεσμία 48 ωρών για σταθερότητα

Ο Γάλλος πρόεδρος παρά την παραίτησή του Σεμπαστιάν Λεκορνί, του έδωσε προθεσμία 48 ωρών, για να να επιτευχθεί συμφωνία με τα κόμματα για ένα «σχέδιο σταθερότητας» για τη χώρα
LIFO NEWSROOM
Βασιλιάς Κάρολος: Η μυστική συνάντηση με πρώην δεξί χέρι του μετά από χρόνια στο Clarence House

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η μυστική συνάντηση με πρώην δεξί χέρι του μετά από χρόνια στο Clarence House

«Μπορώ να τα καταφέρω χωρίς σχεδόν κανέναν, εκτός από τον Μάικλ» φέρεται να είχε πει κάποτε για τον συνεργάτη του, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του μετά από οικονομικό κάνδαλο
LIFO NEWSROOM
Έβερεστ: «Φοβήθηκα μη θαφτώ ζωντανός» - Σε εξέλιξη η τεράστια επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων ορειβατών

Διεθνή / Έβερεστ: «Φοβήθηκα μη θαφτώ ζωντανός» - Σε εξέλιξη η τεράστια επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων ορειβατών

Σφοδρή χιονοθύελλα άφησε εκατοντάδες ανθρώπους αποκλεισμένους στις απομακρυσμένες πλαγιές του όρους Έβερεστ, οδηγώντας σε μια μαζική επιχείρηση διάσωσης
LIFO NEWSROOM
Γκίσλεϊν Μάξγουελ: Απορρίφθηκε η έφεση της - Δεν ακυρώνεται η καταδίκη της

Διεθνή / Γκίσλεϊν Μάξγουελ: Απορρίφθηκε η έφεση της - Δεν ακυρώνεται η καταδίκη της

Η καταδικασμένη συνεργάτιδα του Τζέφρι Έπσταϊν υποστήριζε ότι έπρεπε να απαλλαγεί, επειδή ο Έπσταϊν είχε συνάψει το 2008 συμφωνία με τις αρχές που τον Proστάτευε από περαιτέρω δίωξη.
LIFO NEWSROOM
Ζιζέλ Πελικό: Επέστρεψε στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσει έναν από τους άνδρες που καταδικάστηκαν για τον βιασμό της

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: Επέστρεψε στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσει έναν από τους άνδρες που καταδικάστηκαν για τον βιασμό της

Η 72χρονη επέστρεψε σήμερα σε δικαστήριο της Γαλλίας - Ο μοναδικός από τους 51 κατηγορουμένους για τους βιασμούς της αμφισβήτησε την ποινή του
LIFO NEWSROOM
Global Sumud Flotilla: Στην Ελλάδα πάνω από 170 ακτιβιστές – Ανάμεσά τους και η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Διεθνή / Global Sumud Flotilla: Στην Ελλάδα πάνω από 170 ακτιβιστές – Ανάμεσά τους και η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Η Global Sumud Flotilla, αποστολή αλληλεγγύης προς τη Γάζα, είχε ως στόχο να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και να αναδείξει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
«Δεν έβγαλαν παρέλαση»: Ποιοι πρωθυπουργοί παραιτήθηκαν πριν κλείσουν τρεις μήνες

Διεθνή / «Δεν έβγαλαν παρέλαση»: Ποιοι πρωθυπουργοί παραιτήθηκαν πριν κλείσουν τρεις μήνες

Από τη Λιζ Τρας και τη Μαγκνταλένα Άντερσον μέχρι τον Πρίγκιπα Χιγκασικούνι και τον Αντ. Ροντρίγκες Σαά — Οι πιο σύντομες πρωθυπουργικές θητείες στην ιστορία, που έληξαν πριν καν συμπληρωθούν 91 ημέρες
LIFO NEWSROOM