Γαλλία: Επιφυλάξεις και ερωτήματα για το σχέδιο Τραμπ για τη Μέση Ανατολή

Γαλλία: Επιφυλάξεις και ερωτήματα για το σχέδιο Τραμπ για τη Μέση Ανατολή Facebook Twitter
Ο Γάλλος ΥΠΕΞ εξέφρασε επιφυλάξεις για το σχέδιο Τραμπ (Πηγή φωτό EPA)
0

Τις επιφυλάξεις του Παρισιού σχετικά με το ειρηνευτικό σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν- Ιβ Λεντριάν.

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας επέμεινε στην ανάγκη ύπαρξης δύο «αληθινών κρατών», ενώ ισραηλινού και ενός παλαιστινιακού. Παράλληλα ανέφερε ότι η Γαλλία έχει επιφυλάξεις αλλά και ερωτήσεις για το σχέδιο του Τραμπ.

«Υπάρχει ένα πλαίσιο που είναι το διεθνές δίκαιο, τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Υπάρχει ένας σκοπός, είναι η ύπαρξη δύο κρατών, με ασφάλεια του ενός σε σχέση με το άλλο, με αναγνωρισμένα διεθνώς σύνορα, δύο αληθινά κράτη με το σύνολο των αρμοδιοτήτων που συνδέονται με ένα κράτος αλλά και με το σύνολο της δημογραφικής και φυσικής πραγματικότητας που συνδέεται με ένα κράτος», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

«Και στη συνέχεια υπάρχει μια μέθοδος που είναι η διαπραγμάτευση. Στην παρούσα κατάσταση, οι μονομερείς πρωτοβουλίες δεν είναι αυτόματα αποτελεσματικές, άρα έχουμε ερωτήσεις, επιφυλάξεις σε σχέση με αυτή την κατάσταση», συμπλήρωσε ο Λεντριάν, που πρόσθεσε ότι στην πρώτη της αντίδραση η Γαλλία χαιρέτισε μεν τις προσπάθειες του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά όχι και τα αποτελέσματα των προσπαθειών.

Ο Λεντριάν κάλεσε σε συνομιλίες όλες τις χώρες της περιοχής, αλλά και τους Ευρωπαίους, σημειώνοντας ότι η Γαλλία τάσσεται υπέρ μιας συζήτησης στον ΟΗΕ, κάτι που ζητούν οι Παλαιστίνιοι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Η άφιξη των Βρετανών ταξιδιωτών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους

Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου που αντικαθιστά τις σφραγίδες στα διαβατήρια με ψηφιακή καταγραφή προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς ελέγχους
THE LIFO TEAM
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως ικανές να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις στο Ιράν»

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως είμαστε «απολύτως ικανοί να ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις στο Ιράν»

Ο Πιτ Χέγκσεθ τόνισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «υπομονετικός» και επιδιώκει μια «μεγάλη συμφωνία» που θα εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο
THE LIFO TEAM
ΟΗΕ ΡΩΣΙΑ ΙΣΤΑΗΛ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Ο ΟΗΕ προσθέτει το Ισραήλ και τη Ρωσία στη «μαύρη λίστα» για σεξουαλική βία εν μέσω συγκρούσεων

Ο οργανισμός αναφέρει περιστατικά κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού ανδρών κρατουμένων, από τις δυνάμεις ασφαλείας κυβερνήσεων που έχουν εμποδίσει την πρόσβαση των ερευνητών του ΟΗΕ
THE LIFO TEAM