LIVE!

Γαλλία: Αυτοκτόνησε ο δικηγόρος που υπερασπίστηκε τον παιδεραστή χειρουργό Ζοέλ Λε Σκουαρνέκ

Γαλλία: Αυτοκτόνησε ο δικηγόρος που υπερασπίστηκε τον παιδεραστή χειρουργό Ζοέλ Λε Σκουαρνέκ Facebook Twitter
Σκίτσο του Ζοέλ Λε Σκουαρνέκ / Getty Images
0

Ο δικηγόρος που υπερασπίστηκε τον παιδεραστή χειρουργό, Ζοέλ Λε Σκουαρνέκ, φέρεται να αυτοκτόνησε σε ηλικία 34 ετών.

Ο Γάλλος ποινικολόγος, Μαξίμ Τεσιέρ, που είχε υπερασπιστεί τον Λε Σκουαρνέκ στη δίκη του, η οποία ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαΐου, πέθανε τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη και οι εκτιμήσεις των αρμόδιων τμημάτων, δείχνουν να καταλήγουν στο συμπέρασμα, ότι ο άνδρας «έβαλε τέλος στη ζωή του», όπως μετέφερε η εισαγγελία της Ρεν.

«Διενεργείται έρευνα για τις συνθήκες» του θανάτου του Τεσιέρ, «όλα όμως οδηγούν - προς το παρόν - στο ενδεχόμενο της αυτοκτονίας» δήλωσε ο εισαγγελέας Φρεντερίκ Τεϊγιέτ.

Πατέρας δύο μικρών παιδιών και γνωστός ποινικολόγος στη Γαλλία, ο Τεσιέρ «είχε πολύ υψηλό όραμα για τη δικαιοσύνη και ήταν πολύ απαιτητικός από τον εαυτό του», είπε η συνεργάτιδά του, Κατρίν Γκλον.

Ήταν ο ένας από τους δύο δικηγόρος του Λε Σκουαρνέκ, του πρώην χειρουργού που καταδικάστηκε στις 28 Μαΐου σε κάθειρξη 20 ετών για βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση 298 ανθρώπων, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν παιδιά την περίοδο που κακοποιήθηκαν από τον γιατρό.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Θυμάτων του Ζοέλ Λε Σκουαρνέκ απέτισε φόρο τιμής σε έναν δικηγόρο που διακρίθηκε για την «ανθρωπιά» και την «καλοσύνη» του κατά τη διάρκεια της δίκης. «Ήταν, φυσικά, ο συνήγορος υπεράσπισης αλλά, πάνω απ’ όλα, αντιμετώπιζε με ευγένεια τα λεγόμενά μας και τα δεινά μας. Το να είσαι σε επαφή με τη διαστροφή για τόσο μεγάλο διάστημα, να βυθίζεσαι στα πιο αποκρουστικά πράγματα, στη φρίκη, δεν αφήνει αλώβητο κανέναν, άνδρα ή γυναίκα», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 
Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Διεθνή / Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη διαφήμιση «ψεύτικη» και «παραπλανητική», κατηγορώντας την καναδική πλευρά ότι «παραποίησε τα λόγια του Ρίγκαν για να επηρεάσει τα αμερικανικά δικαστήρια που εξετάζουν τη νομιμότητα των δασμών του»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Διεθνή / Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον τερματισμό των εμπορικών διαπραγματεύσεων με τον Καναδά, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Οντάριο για «ψεύτικη» διαφήμιση που χρησιμοποίησε τη φωνή του Ρόναλντ Ρίγκαν
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο:

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Είδα έναν από τους εγκληματίες» - Οι πρώτες μαρτυρίες των υπαλλήλων

«Για εμάς ήταν απίστευτο ότι οι προθήκες θα μπορούσαν να σπάσουν... ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι υπήρχε τέτοιος κίνδυνος... κανείς δεν μπορεί να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο», δήλωσε μία υπάλληλος
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Ο Τζέι Ντι Βανς επισκέφθηκε το Ισραήλ για να ενισχύσει την κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς, τονίζοντας ότι μια διεθνής δύναμη ασφαλείας θα αναλάβει τον αφοπλισμό της οργάνωσης, χωρίς αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Το Βέλγιο μπλοκάρει το σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, λόγω νομικών και οικονομικών κινδύνων. Διαβάστε πώς καθυστερεί η απόφαση και τι σημαίνει για το Κίεβο
LIFO NEWSROOM