Γαλλία: 2,5 εκατομμύρια ευρώ για τη συλλογή και τα προσωπικά έπιπλα του Kenzo

Γαλλία: 2,5 εκατομμύρια ευρώ για τη συλλογή και τα προσωπικά έπιπλα του Kenzo Facebook Twitter
0

Η πώληση σε δημοπρασία της συλλογής τέχνης και των επίπλων του διαμερίσματος στο Παρίσι του Γιαπωνέζου σχεδιαστή Kenzo, που απεβίωσε, σε ηλικία 81 ετών, τον Οκτώβριο, νικημένος από την Covid-19, συγκέντρωσε 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Artcurial.

Περίπου 600 αντικείμενα, που συνοψίζουν το προσωπικό σύμπαν του Κένζο Τακάντα, προτάθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη, όπως και η προσωπική συλλογή των δημιουργιών μόδας του στυλίστα. Τα έπιπλα του διαμερίσματος του Kenzo εκτέθηκαν από τις 7 έως τις 10 Μαΐου στους χώρους του Artcurial, στο Παρίσι, προσελκύοντας εκατοντάδες επισκέπτες.

Ένα έκθεμα 13 φωτογραφιών του Γουίλιαμ Έγκλεστον, «Cadillac Portfolio», πλειοδοτήθηκε με το μεγαλύτερο ποσό, 46.800 ευρώ. Ένα μεγάλο ξύλινο άλογο, που ανάγεται στην κινεζική δυναστεία Χαν και το οποίο δέσποζε στο σαλόνι του Κένζο, πουλήθηκε έναντι του ποσού των 41.600 ευρώ, το διπλάσιο απ’ όσο είχε εκτιμηθεί.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM