G7: Εγκρίθηκε πακέτο βοήθειας 50 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία

G7: Εγκρίθηκε πακέτο βοήθειας 50 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Οι ηγέτες της G7 κατέληξαν σε συμφωνία για τους όρους της χορήγησης δανείου ύψους περίπου 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Το πακέτο χρηματοοικονομικής βοήθειας θα εξυπηρετηθεί και θα αποπληρωθεί από τα έκτακτα έσοδα των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της G7.

«Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε την εκταμίευση κεφαλαίων μέχρι το τέλος του έτους», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Οι ηγέτες της G7 είχαν συμφωνήσει τον Ιούνιο να αξιοποιήσουν τα έσοδα που προκύπτουν από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να εγγυηθούν δάνεια συνολικού ύψους περίπου 50 δισεκ. δολαρίων για την Ουκρανία. Πρόκειται για ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που δεσμεύτηκαν στο πλαίσιο των κυρώσεων που επιβλήθηκαν σε βάρος της Μόσχας μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Αυτό που απέμενε ήταν να καθοριστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες, κάτι που επιτεύχθηκε την Παρασκευή.

Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της G7 έχουν συγκεντρωθεί στην Ουάσινγκτον για να συμμετάσχουν στις εργασίες της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Η G7 παραμένει ακλόνητη στην αλληλεγγύη της για την υποστήριξη του αγώνα της Ουκρανίας για ελευθερία, την ανάκαμψη και την ανοικοδόμησή της», αναφέρει η ανακοίνωση της Ομάδας των Επτά, συμπληρώνοντας πως «ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του προέδρου (της Ρωσίας) Πούτιν».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM