Φύλακας καταστήματος σκότωσε εν ψυχρώ τρανς ακτιβιστή- Δεν ασκήθηκε δίωξη

Σαν Φρανσίσκο: Φύλακας σκότωσε εν ψυχρώ τρανς ακτιβιστή- Δεν του ασκήθηκε δίωξη Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Οργή έχει προκαλέσει στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο η εν ψυχρώ εκτέλεση 24χρονου τρανς ακτιβιστή από φύλακα καταστήματος. Υπόθεση για την οποία η εισαγγελέας δεν απήγγειλε σε βάρος του κατηγορίες. 

Στο βίντεο φαίνεται ο Μάικλ Άντονι, όπως είναι το όνομα του φύλακα, να σταματάει τον τρανς ακτιβιστή, ενώ βγαίνει από το κατάστημα. 

Αρχικά τον γρονθοκοπεί και στη συνέχεια να τον ακινητοποιεί.  Δευτερόλεπτα αργότερα, όμως, ο φύλακας αφήνει τον Μπάνκο Μπράουν να φύγει, εκείνος του λέει κάτι και ο Μάικλ Άντονι τον πυροβολεί μια φορά στο στήθος.

Ο Μπάνκο Μπράουν ήταν γνωστός για τη στήριξη που παρείχε σε μαύρα τρανς άτομα στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο ενώ τις τελευταίες εβδομάδες ήταν άστεγος.

Δολοφονία τρανς: «Ήταν σε αυτοάμυνα» είπε η εισαγγελέας 

Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο συνέλαβε αρχικά τον Άντονι, με τον αρχηγό της αστυνομίας να λέει πως «πρέπει να χρησιμοποιήσεις βία εντός του νόμου».

Ωστόσο, η εισαγγελέας Μπρουκ Τζένκινς τον άφησε ελεύθερο λίγες μέρες αργότερα, λέγοντας σε μια δήλωση ότι το βίντεο ασφαλείας δείχνει «ξεκάθαρα» ότι ο φρουρός είχε ενεργήσει «σε αυτοάμυνα».

Η δολοφονία του Μπράουν έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενης βίας κατά των τρανς ατόμων, αλλά και των άστεγων. Ο Μπράουν δολοφονήθηκε λίγες μέρες πριν τον Τζόρνταν Νίλι, έναν άστεγο καλλιτέχνη του δρόμου που τον έπνιξε πρώην πεζοναύτης στο μετρό της Νέας Υόρκης. 

Η Τζένκινς είχε εκλεγεί στη θέση της εισαγγελέως υποσχόμενη ότι θα ακολουθήσει σκληρή πολιτική κατά του εγκλήματος και ότι θα τιμωρήσει τις κλοπές σε καταστήματα. Ο Μπάνκο Μπράουν κατηγορήθηκε για κλοπή πριν δολοφονηθεί. 

Από την πλευρά του ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο είχε δηλώσει κατά τη σύλληψη του Άντονι ότι «καθένας πρέπει να χρησιμοποιεί το όπλο στα πλαίσια του νόμου».

Αν και το Σαν Φρανσίσκο θεωρείται διεθνής προορισμός για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα παγκοσμίως, οι queer και τρανς νέοι στην πόλη συνεχίζουν να δεινοπαθούν με την έλλειψη στέγης, τη φτώχεια και την έλλειψη βασικών πόρων. 

Περισσότερα από 400 ΛΟΑΤΚΙ άτομα είναι άστεγα. Οι οικείοι του Μπράουν είπαν ότι δεν πρόλαβε να βρει σπίτι - κάτι που ήθελε εδώ και καιρό - με αποτέλεσμα να κοιμάται σε δημόσιους χώρους και να εκτίθεται στον κίνδυνο. 

Με πληροφορίες από Guardian


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM