Εκλογές Τουρκία: Η ιστορική στιγμή που ψηφίζει η πρώτη ανοιχτά τρανς γυναίκα υποψήφια- «Καλή τύχη μητέρα και αδελφή»

Εκλογές Τουρκία: Πώς ψήφισε η πρώτη τρανς γυναίκα υποψήφια Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Η πρώτη τρανς γυναίκα υποψήφια ψήφισε σήμερα στις εκλογές στην Τουρκία, σε μια ιστορική στιγμή κυρίως λόγω των διώξεων προς τρανς και ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στη χώρα, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκλεγεί στο νέο κοινοβούλιο. 

Η Zeynep Esmeray Özadikti είναι η πρώτη υποψήφια τρανς γυναίκα στις τουρκικές εκλογές και ψηφίζοντας σήμερα έστειλε το δικό της μήνυμα. «Καλή τύχη μητέρα και αδελφή» έγραψε ως λεζάντα στην φωτογραφία που ανάρτησε στα social media να ψηφίζει. 

Το κόμμα της λέει ότι έχει πιθανότητες να γίνει το πρώτο ανοιχτά δηλωμένο μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που θα εκλεγεί στο τουρκικό κοινοβούλιο. 

Μιλώντας στο Politico προ ημερών η Zeynep Esmeray Özadikti, η οποία είναι ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των τρανς εδώ και 30 χρόνια, φαίνεται ότι θα αποτελέσει εξαίρεση σε αυτή την τάση. Κατεβαίνει στις εκλογές με το Κόμμα Εργαζομένων της Τουρκίας και είναι η πρώτη ανοιχτά τρανς γυναίκα υποψήφια με πολλές πιθανότητες να μπει στο κοινοβούλιο.

Σε ένα καφέ στο Κούρτουλους, μια γειτονιά της Κωνσταντινούπολης όπου υπάρχει σημαντικός αριθμός τρανς ψηφοφόρων, η ίδια δήλωσε στο Politico ότι, αν εκλεγεί, θα αγωνιστεί για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων ενάντια στις διακρίσεις, τα εγκλήματα μίσους και τη βία. «Λαμβάνω πολύ θετικά σχόλια στο δρόμο», δήλωσε. «Αν μπορούμε να το κρίνουμε κοιτάζοντας τους δρόμους, τότε σίγουρα θα μπω στο κοινοβούλιο» σημειώνει.

Εάν ο Ερντογάν παραμείνει στην εξουσία, η Zeynep Esmeray Özadikti πιστεύει ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε μια πιο θρησκευτικά συντηρητική κατεύθυνση, στοχεύοντας ακόμη και στη θέσπιση του νόμου της Σαρία.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM
Ο Βασιλιάς Κάρολος βγάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Διεθνή / Ο Βασιλιάς Κάρολος ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Ο βασιλιάς Κάρολος δηλώνει ότι θέλει να εμπνεύσει ένα «αίσθημα αποφασιστικότητας» για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς ανακοινώνονται λεπτομέρειες για το νέο του ντοκιμαντέρ
LIFO NEWSROOM