ΤΩΡΑ

Εκλογές Τουρκία: Η ιστορική στιγμή που ψηφίζει η πρώτη ανοιχτά τρανς γυναίκα υποψήφια- «Καλή τύχη μητέρα και αδελφή»

Εκλογές Τουρκία: Πώς ψήφισε η πρώτη τρανς γυναίκα υποψήφια Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Η πρώτη τρανς γυναίκα υποψήφια ψήφισε σήμερα στις εκλογές στην Τουρκία, σε μια ιστορική στιγμή κυρίως λόγω των διώξεων προς τρανς και ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στη χώρα, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκλεγεί στο νέο κοινοβούλιο. 

Η Zeynep Esmeray Özadikti είναι η πρώτη υποψήφια τρανς γυναίκα στις τουρκικές εκλογές και ψηφίζοντας σήμερα έστειλε το δικό της μήνυμα. «Καλή τύχη μητέρα και αδελφή» έγραψε ως λεζάντα στην φωτογραφία που ανάρτησε στα social media να ψηφίζει. 

Το κόμμα της λέει ότι έχει πιθανότητες να γίνει το πρώτο ανοιχτά δηλωμένο μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που θα εκλεγεί στο τουρκικό κοινοβούλιο. 

Μιλώντας στο Politico προ ημερών η Zeynep Esmeray Özadikti, η οποία είναι ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των τρανς εδώ και 30 χρόνια, φαίνεται ότι θα αποτελέσει εξαίρεση σε αυτή την τάση. Κατεβαίνει στις εκλογές με το Κόμμα Εργαζομένων της Τουρκίας και είναι η πρώτη ανοιχτά τρανς γυναίκα υποψήφια με πολλές πιθανότητες να μπει στο κοινοβούλιο.

Σε ένα καφέ στο Κούρτουλους, μια γειτονιά της Κωνσταντινούπολης όπου υπάρχει σημαντικός αριθμός τρανς ψηφοφόρων, η ίδια δήλωσε στο Politico ότι, αν εκλεγεί, θα αγωνιστεί για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων ενάντια στις διακρίσεις, τα εγκλήματα μίσους και τη βία. «Λαμβάνω πολύ θετικά σχόλια στο δρόμο», δήλωσε. «Αν μπορούμε να το κρίνουμε κοιτάζοντας τους δρόμους, τότε σίγουρα θα μπω στο κοινοβούλιο» σημειώνει.

Εάν ο Ερντογάν παραμείνει στην εξουσία, η Zeynep Esmeray Özadikti πιστεύει ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε μια πιο θρησκευτικά συντηρητική κατεύθυνση, στοχεύοντας ακόμη και στη θέσπιση του νόμου της Σαρία.

Διεθνή
0

ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

Διεθνή / Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

«Οι τουρίστες που συμμετέχουν σε αυτές τις εκδρομές δεν πρέπει να υποτιμούν τους κινδύνους που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες, την έντονη υγρασία και την απότομη άνοδο του υψομέτρου»
LIFO NEWSROOM
Νόμιζαν ότι γνώριζαν τη συμπεριφορά των χάμστερ τους μέχρι που έβαλαν κάμερες παρακολούθησης

Διεθνή / Νόμιζαν ότι γνώριζαν τη συμπεριφορά των χάμστερ τους μέχρι που έβαλαν κάμερες παρακολούθησης

Οι δαπάνες της βιομηχανίας κατοικιδίων στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 50% τα τελευταία πέντε χρόνια και εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024
LIFO NEWSROOM
Τιμ Νταν: Ποιος είναι ο υπερσυντηρητικός δισεκατομμυριούχος πάστορας που θέλει να εκλέξει τον Τραμπ

Διεθνή / Τιμ Νταν: O υπερσυντηρητικός δισεκατομμυριούχος πάστορας που θέλει πρόεδρο τον Τραμπ

Αν και πιστεύει ότι το χρήμα δημιουργεί «ψευδαίσθηση ελέγχου» ο Νταν χρηματοδοτεί με εκατομμύρια την εκστρατεία του Τραμπ - Ποιος είναι ο μεγιστάνας των ορυκτών καυσίμων και το πιο ισχυρό πρόσωπο στο Τέξας
LIFO NEWSROOM
Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό την ιστορική αίθουσα που οδηγεί στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό την ιστορική αίθουσα που οδηγεί στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ

Μετά από πέντε χρόνια ανακαινίσεων η ανατολική πτέρυγα των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ θα είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες από την προσεχή εβδομάδα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ