"Φρούριο" η Βραζιλία το Καλοκαίρι

"Φρούριο" η Βραζιλία το Καλοκαίρι Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 100.000 άνδρες των δυνάμεων της τάξης θα αναπτυχθούν στη Βραζιλία για την ασφάλεια της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί από τις 12 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου, ανακοίνωσε στο Ρίο ο αρμόδιος κυβερνητικός αξιωματούχος για τις μεγάλες διοργανώσεις Αντρέι Ροντρίγκες.

"Τον Ιούνιο για το Κύπελλο των Συνομοσπονδιών, 50.0000 άνδρες είχαν κινητοποιηθεί σε όλη τη Βραζιλία. Εκτιμάται ότι 100.000 επαγγελματίες του τομέα της ασφάλειας θα κινητοποιηθούν για το Μουντιάλ" που θα διεξαχθεί σε 12 πόλεις, δήλωσε ο Ροντρίγκες στο Κέντρο Διοίκησης και Ελέγχου των αστυνομιών του Ρίο.

Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει δυνάμεις της αστυνομίας, της στρατονομίας, της τροχαίας και της Εθνικής Δύναμης, ενός επίλεκτου σώματος που θα μπορεί να παρέμβει σε περίπτωση που χρειαστεί.

Ο Ροντρίγκες άρχισε αυτή την εβδομάδα περιοδεία στις δώδεκα πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες, προκειμένου να ακούσει τα αιτήματα των τοπικών αρχών για την εγγύηση της ασφάλειας, τα οποία κατόπιν θα σταλούν στην πρόεδρο Ντίλμα Ρούσεφ για την τελική επεξεργασία της κατάρτισης ενός προγράμματος. Στο Ρίο, την τρίτη πόλη που επισκέφθηκε ο Ροντρίγκες μετά το Σάο Πάολο και το Πόρτο Αλέγκρε, μετείχαν στη συνάντηση αντιπρόσωποι της ομοσπονδιακής αστυνομίας, της τοπικής αστυνομίας, της στρατονομίας, του Ναυτικού, της Γραμματείας Δημόσιας Ασφάλειας της πολιτείας του Ρίο, των υπουργείων Δικαιοσύνης και Άμυνας, του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, της γενικής γραμματείας της Προεδρίας και των υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο Ροντρίγκες υπενθύμισε ότι η ασφάλεια περιλαμβάνει 15 μεγάλα θέματα που αρχίζουν από την τρομοκρατική απειλή και καταλήγουν στην ασφάλεια των γηπέδων και των αντιπροσωπειών, την παρακολούθηση βίαιων οπαδών και τον έλεγχο των διαδηλώσεων.

Οι διοργανώσεις για το Κύπελλο των Συνομοσπονδιών και για τις Παγκόσμιες Ημέρες της Καθολικής Νεολαίας, με την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου τον Ιούλιο "χρησίμευσαν ως εμπειρία", δήλωσαν αξιωματούχοι στον τομέα της ασφάλειας. Η χώρα συγκλονίστηκε από ένα πρωτοφανές κίνημα διαμαρτυρίας, με τους διαδηλωτές να ζητούν τη βελτίωση των δημοσίων υπηρεσιών και να καταγγέλλουν τη διαφθορά και τις υπέρογκες δημόσιες δαπάνες για τη διοργάνωση του Μουντιάλ.

Οι αρχές προετοιμάζονται για νέες διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ. Μια διαδήλωση το βράδυ της Δευτέρας κατά της αύξησης της τιμής του εισιτηρίου στα λεωφορεία στο Ρίο ντε Τζανέιρο μετατράπηκε σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΑΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που εμφανίζεται ως Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που τον εμφανίζει ως Ιησού μετά την επίθεσή του στον Πάπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε τη φωτογραφία που δημιουργήθηκε με ΑΙ στην πλατφόρμα Truth Social, κατηγορώντας παράλληλα τον Ποντίφικα ότι είναι «αδύναμος» στο ζήτημα της εγκληματικότητας και «κακός» στην εξωτερική πολιτική
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Πέτερ Μαγιάρ: Ποιος είναι ο «πρώην» άνθρωπος του Όρμπαν που έβαλε τέλος στη 16ετή κυριαρχία του

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, πέρασε από το να αποτελεί μέρος του συστήματος του Βίκτορ Όρμπαν, στο να αναδειχθεί στον πολιτικό που έβαλε τέλος στη 16ετή ηγεμονία του Fidesz στην Ουγγαρία
THE LIFO TEAM