"Φρούριο" η Βραζιλία το Καλοκαίρι

"Φρούριο" η Βραζιλία το Καλοκαίρι Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 100.000 άνδρες των δυνάμεων της τάξης θα αναπτυχθούν στη Βραζιλία για την ασφάλεια της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί από τις 12 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου, ανακοίνωσε στο Ρίο ο αρμόδιος κυβερνητικός αξιωματούχος για τις μεγάλες διοργανώσεις Αντρέι Ροντρίγκες.

"Τον Ιούνιο για το Κύπελλο των Συνομοσπονδιών, 50.0000 άνδρες είχαν κινητοποιηθεί σε όλη τη Βραζιλία. Εκτιμάται ότι 100.000 επαγγελματίες του τομέα της ασφάλειας θα κινητοποιηθούν για το Μουντιάλ" που θα διεξαχθεί σε 12 πόλεις, δήλωσε ο Ροντρίγκες στο Κέντρο Διοίκησης και Ελέγχου των αστυνομιών του Ρίο.

Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει δυνάμεις της αστυνομίας, της στρατονομίας, της τροχαίας και της Εθνικής Δύναμης, ενός επίλεκτου σώματος που θα μπορεί να παρέμβει σε περίπτωση που χρειαστεί.

Ο Ροντρίγκες άρχισε αυτή την εβδομάδα περιοδεία στις δώδεκα πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες, προκειμένου να ακούσει τα αιτήματα των τοπικών αρχών για την εγγύηση της ασφάλειας, τα οποία κατόπιν θα σταλούν στην πρόεδρο Ντίλμα Ρούσεφ για την τελική επεξεργασία της κατάρτισης ενός προγράμματος. Στο Ρίο, την τρίτη πόλη που επισκέφθηκε ο Ροντρίγκες μετά το Σάο Πάολο και το Πόρτο Αλέγκρε, μετείχαν στη συνάντηση αντιπρόσωποι της ομοσπονδιακής αστυνομίας, της τοπικής αστυνομίας, της στρατονομίας, του Ναυτικού, της Γραμματείας Δημόσιας Ασφάλειας της πολιτείας του Ρίο, των υπουργείων Δικαιοσύνης και Άμυνας, του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, της γενικής γραμματείας της Προεδρίας και των υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο Ροντρίγκες υπενθύμισε ότι η ασφάλεια περιλαμβάνει 15 μεγάλα θέματα που αρχίζουν από την τρομοκρατική απειλή και καταλήγουν στην ασφάλεια των γηπέδων και των αντιπροσωπειών, την παρακολούθηση βίαιων οπαδών και τον έλεγχο των διαδηλώσεων.

Οι διοργανώσεις για το Κύπελλο των Συνομοσπονδιών και για τις Παγκόσμιες Ημέρες της Καθολικής Νεολαίας, με την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου τον Ιούλιο "χρησίμευσαν ως εμπειρία", δήλωσαν αξιωματούχοι στον τομέα της ασφάλειας. Η χώρα συγκλονίστηκε από ένα πρωτοφανές κίνημα διαμαρτυρίας, με τους διαδηλωτές να ζητούν τη βελτίωση των δημοσίων υπηρεσιών και να καταγγέλλουν τη διαφθορά και τις υπέρογκες δημόσιες δαπάνες για τη διοργάνωση του Μουντιάλ.

Οι αρχές προετοιμάζονται για νέες διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ. Μια διαδήλωση το βράδυ της Δευτέρας κατά της αύξησης της τιμής του εισιτηρίου στα λεωφορεία στο Ρίο ντε Τζανέιρο μετατράπηκε σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΑΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM