Frontex: Αύξηση κατά 59% στις μεταναστευτικές ροές το πρώτο επτάμηνο του έτους

Frontex: Αύξηση στις μεταναστευτικές ροές το πρώτο επτάμηνο του έτους Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Αύξηση κατά 59% σε σχέση με ολόκληρο το 2020 κατέγραψε ο αριθμός των παράνομων διελεύσεων μεταναστών στην Ευρώπη.

Αυτό δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της Frontex που αφορούν την χρονική περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2021.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο επτάμηνο του έτους 82.000 άτομα πέρασαν παράνομα τα σύνορα, με την πλειοψηφία αυτών να χρησιμοποιούν τη δίοδο της κεντρικής Μεσογείου και των ανατολικών Βαλκανίων.

Αναλυτικά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Frontex, οι παράνομες διελεύσεις τον Ιούλιο ανήλθαν σε 17.300, σημειώνοντας αύξηση 33% σε σχέση με πέρυσι το ίδιο διάστημα. Ένα μήνα νωρίτερα, τον Ιούνιο καταγράφηκαν 14.600 διελεύσεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις παρατηρήθηκε αυξημένη πίεση στα δυτικά σύνορα της Ευρώπης.

Τον Ιούνιο 3.000 άτομα διέσχισαν παράνομα τα σύνορα από τη Λευκορωσία στη Λιθουανία, ενώ στην Πολωνία κατεγράφησαν 180 διελεύσεις και 200 στη Λετονία.

Frontex: Αύξηση στις μεταναστευτικές ροές το πρώτο επτάμηνο του έτους Facebook Twitter

Σχετικά με την κατάσταση που διαμορφώθηκε στη δίοδο της κεντρικής Μεσογείου καταγράφηκαν 7.600 διελεύσεις τον Ιούλιο, αριθμός σχετικά παρόμοιος με το 2020. Συνολικά, σύμφωνα με τη Frontex, από την αρχή του έτους οι παράνομες διελεύσεις αφορούν σε 30.800 άτομα, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 96% σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

Παράλληλα, στην Ελλάδα οι μεταναστευτικές ροές παρουσίασαν μικρή υποχώρηση τον Ιούλιο με 1.065 περιστατικά. Συνολικά από την αρχή του έτους παρατηρήθηκαν 9.000 διελεύσεις, αριθμός μικρότερος κατά 33% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2020.

Με πληροφορίες από frontex.europa.eu

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Διεθνή / Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Αιφνιδιαστική απαγόρευση εισόδου για αλλοδαπούς στο παραθαλάσσιο συγκρότημα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» - Εκτιμήσεις για αντίδραση σε ρωσικό ρεπορτάζ που εξέθεσε την επιτηδευμένη εικόνα του θερέτρου
LIFO NEWSROOM
Από το Παρίσι στον Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Διεθνή / Από το Παρίσι στο Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Μόνο τον Φεβρουάριο, οι εξαγωγές προτηγανισμένης πατάτας από την Ινδία ξεπέρασαν τις 20.000 τόνους σε έναν μήνα. Σε ετήσια βάση, εξήγαγε 181.773 τόνους, σημειώνοντας αύξηση 45% σε σχέση με πέρυσι.
LIFO NEWSROOM
Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Διεθνή / Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Ο Τραμπ εξοργίστηκε με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal για τις ευχές του με σεξουαλικά υπονοούμενα προς τον Έπσταϊν και τώρα απειλεί με μηνύσεις
LIFO NEWSROOM
«Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Διεθνή / «Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Ο Κόλμπερτ είναι σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ενώ το δίκτυο μόλις συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και βρίσκεται σε διαδικασία μεταβίβασης - Η απόφαση «είναι καθαρά οικονομική» και δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της εκπομπής, ισχυρίζεται το CBS 
LIFO NEWSROOM
Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM