Φονικός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Κίνα: Τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες - Βίντεο με τις δραματικές στιγμές

Φονικός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Κίνα: Τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες - Βίντεο με τις δραματικές στιγμές Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από το σεισμό μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το μετασεισμό που σημειώθηκαν στην ορεινή επαρχία Σετσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της χώρας.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο από τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν πολυελαίους να κουνιούνται, πολλά αυτοκίνητα να έχουν καταπλακωθεί από βράχους, καθώς και δύο ταβάνια που έπεσαν.

Ο σεισμός, που είχε εστιακό βάθος 17 χιλιομέτρων, έπληξε την περιοχή Λουσάν, που απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά της επαρχιακής πρωτεύουσας Τσενγκτού, σύμφωνα με το Κινεζικό Κέντρο Σεισμολογικών Δικτύων (CENC).

Η περιοχή αυτή είναι ορεινή, αγροτική και κατοικημένη.

Τρία λεπτά μετά την πρώτη δόνηση, ακολούθησε ένας μετασεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών στη γειτονική περιοχή Μπαοσίνγκ.

Περίπου 4.500 γιατροί, πυροσβέστες, στρατιώτες, διασώστες και αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί και συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, το άνοιγμα των δρόμων και τη μεταφορά των κατοίκων σε ασφαλές σημείο, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι CCTV.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές πόλεις της επαρχίας, μεταξύ των οποίων και στην Τσενγκτού. «Κατέβηκα τους έξι ορόφους από το γραφείο μου όσο γρηγορότερα μπορούσα. Είχα την εντύπωση ότι ο σεισμός αυτός ήταν πραγματικά ισχυρός», σχολίασε ένας κάτοικος στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Η πυροσβεστική της Σετσουάν ανέφερε ότι πολλά κτίρια έχουν υποστεί ζημιές αλλά οι Αρχές δεν έχουν προς το παρόν πληροφορίες για κάποια κατάρρευση.

Σε πλάνα που μετέδωσε το CCTV από κάμερα ασφαλείας σε μία σχολική αίθουσα φαίνονται οι μαθητές να μπαίνουν κάτω από τα θρανία τους για να προστατευθούν, την ώρα που σημειώνεται ο σεισμός.

Ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος σε ένα χωριό κοντά στο επίκεντρο της δόνησης είπε στο τοπικό μέσο ενημέρωσης Hongxing Xinwen ότι μετά τον σεισμό παρουσιάστηκαν προβλήματα στο τηλεφωνικό δίκτυο.

Η Σετσουάν είναι γνωστή σε όλον τον κόσμο για τα καταφύγια των πάντα. Η περιοχή είναι σεισμογενής και οι δονήσεις είναι συχνό φαινόμενο. Τον Μάιο του 2008 ένας σεισμός μεγέθους 7,9 βαθμών στοίχισε τη ζωή σε 87.000 ανθρώπους, ένα γεγονός που προκάλεσε σοκ σε όλη την Κίνα. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και χιλιάδες μαθητές που σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσαν τα σχολεία τους. Η αστυνομία είχε συλλάβει τότε ακτιβιστές που επιχειρούσαν να καταγράψουν τον ακριβή αριθμό των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους σε αυτήν την καταστροφή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Ο δισεκατομμυριούχος που χρηματοδοτεί τη γαλλική Ακροδεξιά

Καθώς η Γαλλία εκλέγει χιλιάδες δημάρχους, ένας δισεκατομμυριούχος που δεν ζει καν στη χώρα επιχειρεί να επηρεάσει το πολιτικό της μέλλον, χρηματοδοτώντας δίκτυα, υποψηφίους και οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς
THE LIFO TEAM
Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Διεθνή / Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Μια σειρά πρόσφατων μέτρων, όπως η απαγόρευση χρήσης μακιγιάζ για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα και η περσινή επιβολή της πλήρους κάλυψης του σώματος στις δημόσιες παραλίες, εντείνουν τους φόβους για στροφή προς τον συντηρητισμό
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / To Ιράν προειδοποιεί για «ανεπανόρθωτη καταστροφή» αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές του εγκαταστάσεις

Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα πλήξει «ανεπανόρθωτα» τις ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή, διατηρώντας τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα
THE LIFO TEAM