Φονικός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Κίνα: Τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες - Βίντεο με τις δραματικές στιγμές

Φονικός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Κίνα: Τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες - Βίντεο με τις δραματικές στιγμές Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από το σεισμό μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το μετασεισμό που σημειώθηκαν στην ορεινή επαρχία Σετσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της χώρας.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο από τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν πολυελαίους να κουνιούνται, πολλά αυτοκίνητα να έχουν καταπλακωθεί από βράχους, καθώς και δύο ταβάνια που έπεσαν.

Ο σεισμός, που είχε εστιακό βάθος 17 χιλιομέτρων, έπληξε την περιοχή Λουσάν, που απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά της επαρχιακής πρωτεύουσας Τσενγκτού, σύμφωνα με το Κινεζικό Κέντρο Σεισμολογικών Δικτύων (CENC).

Η περιοχή αυτή είναι ορεινή, αγροτική και κατοικημένη.

Τρία λεπτά μετά την πρώτη δόνηση, ακολούθησε ένας μετασεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών στη γειτονική περιοχή Μπαοσίνγκ.

Περίπου 4.500 γιατροί, πυροσβέστες, στρατιώτες, διασώστες και αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί και συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, το άνοιγμα των δρόμων και τη μεταφορά των κατοίκων σε ασφαλές σημείο, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι CCTV.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές πόλεις της επαρχίας, μεταξύ των οποίων και στην Τσενγκτού. «Κατέβηκα τους έξι ορόφους από το γραφείο μου όσο γρηγορότερα μπορούσα. Είχα την εντύπωση ότι ο σεισμός αυτός ήταν πραγματικά ισχυρός», σχολίασε ένας κάτοικος στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Η πυροσβεστική της Σετσουάν ανέφερε ότι πολλά κτίρια έχουν υποστεί ζημιές αλλά οι Αρχές δεν έχουν προς το παρόν πληροφορίες για κάποια κατάρρευση.

Σε πλάνα που μετέδωσε το CCTV από κάμερα ασφαλείας σε μία σχολική αίθουσα φαίνονται οι μαθητές να μπαίνουν κάτω από τα θρανία τους για να προστατευθούν, την ώρα που σημειώνεται ο σεισμός.

Ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος σε ένα χωριό κοντά στο επίκεντρο της δόνησης είπε στο τοπικό μέσο ενημέρωσης Hongxing Xinwen ότι μετά τον σεισμό παρουσιάστηκαν προβλήματα στο τηλεφωνικό δίκτυο.

Η Σετσουάν είναι γνωστή σε όλον τον κόσμο για τα καταφύγια των πάντα. Η περιοχή είναι σεισμογενής και οι δονήσεις είναι συχνό φαινόμενο. Τον Μάιο του 2008 ένας σεισμός μεγέθους 7,9 βαθμών στοίχισε τη ζωή σε 87.000 ανθρώπους, ένα γεγονός που προκάλεσε σοκ σε όλη την Κίνα. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και χιλιάδες μαθητές που σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσαν τα σχολεία τους. Η αστυνομία είχε συλλάβει τότε ακτιβιστές που επιχειρούσαν να καταγράψουν τον ακριβή αριθμό των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους σε αυτήν την καταστροφή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΚΗ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Η δίκη του για διαφθορά συνεχίζεται την Κυριακή

«Με την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και την επιστροφή του δικαστικού συστήματος σε πλήρη λειτουργία, οι ακροάσεις θα συνεχιστούν κανονικά», ανέφερε ανακοίνωση των ισραηλινών δικαστηρίων
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣΗ ΣΠΙΤΙ

Διεθνή / Άντριου Μάουντμπάτεν - Ουίνδσορ: Μετακόμισε μετά από αρκετή καθυστέρηση στο νέο του σπίτι

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου προσπαθεί να εδραιώσει μια πιο σταθερή και ήρεμη καθημερινότητα μακριά από το Royal Lodge, ενώ συνεχίζονται οι νομικές και προσωπικές του υποθέσεις
THE LIFO TEAM
DISCOVEREU ΕΥΡΩΠΗ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Διεθνή / ΕΕ: Δωρεάν εισιτήρια για 40.000 άτομα - Ποιοι οι δικαιούχοι, μέχρι πότε οι αιτήσεις

Η πρωτοβουλία της ΕΕ επιστρέφει το 2026 - Δεκάδες χιλιάδες νέοι Ευρωπαίοι μπορούν να ανακαλύψουν προορισμούς που αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική, τις καλές τέχνες, τη γαστρονομία
THE LIFO TEAM