Φοίνικες, ποπ κορν και μάσκες: Οι Κάννες μετατράπηκαν σε drive-in - Μετά την ακύρωση του Φεστιβάλ

Φοίνικες, ποπ κορν και μάσκες: Οι Κάννες μετατράπηκαν σε drive-in - Μετά την ακύρωση του Φεστιβάλ Facebook Twitter
Reuters
0

Λόγω της πανδημίας κορωνοϊού, το Φεστιβάλ των Καννών ακυρώθηκε και οι ντόπιοι βρήκαν ευκαιρία να μετατρέψουν το παραλιακό μέτωπο όπου υπό φυσιολογικές συνθήκες θα παρήλαυναν αυτές τις μέρες τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκόσμιου κινηματογράφου, σε drive-in σινεμά.

Τα κάμπριο άνοιξαν τις οροφές τους, τα οικογενειακά αυτοκίνητα πήραν θέση, οι γονείς εφοδιάστηκαν με ποπ κορν, τα παιδιά κρεμάστηκαν έξω από τα παράθυρα και ο Ε.Τ ο εξωγήινος, η κλασική ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ από το μακρινό 1980, έκανε την εμφάνισή του στη μεγάλη οθόνη της Κρουαζέτ.

Με τους κινηματογράφους, τα θέατρα και τα εστιατόρια ακόμα κλειστά, η Γαλλία προσπαθεί με δειλά βήματα και πρωτοβουλίες να προλειάνει το έδαφος προς τη νέα κανονικότητα. Και οι πολίτες υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό μιαν ανοιξιάτικη βραδιά στο drive-in, στις ακτές της Μεσογείου.

«Πρέπει να απολαύσεις τη στιγμή. Κι αυτό αντισταθμίζει κάπως όσα χάσαμε» λέει μία γυναίκα που παρακολούθησε την ταινία με τον ενήλικο γιο της.

51 αυτοκίνητα με τις απαραίτητες μεταξύ τους αποστάσεις πάρκαραν μπροστά από την οθόνη, με θέα τη θάλασσα. Και το προσωπικό, φορώντας μάσκες και ασπίδες προσώπου, σκάναρε τα barcodes στα εισιτήριά τους.

Το Φεστιβάλ των Καννών ήταν προγραμματισμένο για τις 12 έως τις 23 Μαΐου. Πέραν των διάσημων στο κόκκινο χαλί και τις προβολές νέων ταινιών, αξιωματούχοι εταιρειών παραγωγής και διανομής δίνουν ετήσιο ραντεβού στην Κυανή Ακτή για το κλείσιμο νέων συμβολαίων.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος της πόλης, ήταν ο τρόπος των πολιτών να αποτίσουν φόρο τιμής στο σινεμά και να δείξουν πόσο τούς έλειψαν οι ταινίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Κάννες ακυρώνονται. Την πρώτη χρονιά που άνοιξαν αυλαία, το φεστιβάλ διακόπηκε βίαια καθώς συνέπεσε με το ξέσπασμα του Β'Παγκοσμίου Πολέμου. Η μόνη ταινία που προβλήθηκε ήταν η Παναγία των Παρισίων του Γουίλιαμ Ντίτερλι.

Το φεστιβάλ διακόπηκε επίσης τον Μάιο του 1968, κατά τις μαζικές διαδηλώσεις φοιτητών και εργαζομένων στη Γαλλία.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Διεθνή / Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Τα δέκα εκλεγμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας άρχισαν συνομιλίες για το απορριφθέν σχέδιο στα τέλη Αυγούστου, αντιδρώντας στην επίσημη κήρυξη από τον ΟΗΕ κατάστασης λιμού στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM