Το Facebook αποκαθιστά τη ροή ειδήσεων στην Αυστραλία- Έπειτα από αλλαγές στο νομοσχέδιο

Το Facebook αποκαθιστά τη ροή ειδήσεων στην Αυστραλία- Έπειτα από αλλαγές στο νομοσχέδιο Facebook Twitter
ΕPA
0

Σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Αυστραλίας κατέληξε το Facebook, κάτι που θα επιτρέψει ξανά στους χρήστες και τους εκδότες στη χώρα να βλέπουν ξανά links ειδησεογραφικών άρθρων και να τα κοινοποιούν στην πλατφόρμα.

Την προηγούμενη εβδομάδα το Facebook μπλόκαρε αυτές τις υπηρεσίες για τους χρήστες της στην Αυστραλία, λόγω του νομοσχεδίου που θα απαιτεί από τις εταιρείες τεχνολογίες να διαπραγματεύονται με τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς και να τους αποζημιώνουν για το περιεχόμενο που εμφανίζεται στις πλατφόρμες τους. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει κώδικα δεοντολογίας που επιτρέπει στους ειδησεογραφικούς οργανισμούς να διαπραγματεύονται ατομικά ή συλλογικά με τις ψηφιακές πλατφόρμες, για την αξία του ειδησεογραφικού περιεχομένου τους.

Τη Δευτέρα η κυβέρνηση της Αυστραλίας έκανε τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο. Με αυτές τις αλλαγές η κυβέρνηση μπορεί να μην εφαρμόσει τον κώδικα για το Facebook, αν η εταιρεία μπορεί να δείξει ότι υπέγραψε αρκετές συμφωνίες με ΜΜΕ για να τα πληρώνει για το περιεχόμενό τους. Επίσης, η κυβέρνηση συμφώνησε στο Facebook και άλλες πλατφόρμες να δίνεται προειδοποίηση ενός μήνα για να συμμορφωθούν με τον νόμο.

Σε αντάλλαγμα, το Facebook συμφώνησε να αποκαταστήσει «τις επόμενες ημέρες» το ειδησεογραφικό περιεχόμενο για τους Αυστραλούς χρήστες του, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπουργών Οικονομικών και Επικοινωνιών, Τζος Φρίντενμπεργκ και Πολ Φλέτσερ.

«Το σημαντικό είναι ότι οι τροποποιήσεις θα ισχυροποιήσουν τη διαπραγματευτική θέση των τοπικών και μικρών εκδοτών για την κατάλληλη αποζημίωση για τη χρήση του περιεχομένου τους από τις ψηφιακές πλατφόρμες», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση των δύο Αυστραλών υπουργών.

Πάντως, η Κάμπελ Μπράουν αντιπρόεδρος ειδησεογραφικών συνεργασιών της εταιρείας άφησε να εννοηθεί ότι το Facebook μπορεί να προχωρήσει ξανά στην κίνηση αποκλεισμού του ειδησεογραδικού περιεχομένου στην Αυστραλία.

«Αποκαθιστούμε τις ειδήσεις στο Facebook στην Αυστραλία τις επόμενες ημέρες. Στο μέλλον, η κυβέρνηση διευκρίνισε ότι διατηρούμε τη δυνατότητα να αποφασίσουμε αν οι ειδήσεις θα εμφανίζονται στο Facebook, ώστε να μην μπαίνουμε αυτόματα σε αναγκαστική διαπραγμάτευση», δήλωσε.

«Καταλήξαμε σε μια συμφωνία που μας επιτρέπει να στηρίξουμε τους εκδότες που επιλέγουμε, συμπεριλαμβανομένων των μικρών και τοπικών εκδοτών», συμπλήρωσε η Μπράουν. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Διεθνή / Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Η Κέιτλιν Τζένερ αποκάλυψε ότι το ανανεωμένο αμερικανικό διαβατήριό της εκδόθηκε με ανδρική ένδειξη φύλου, παρότι τα έγγραφά της είχαν αλλάξει εδώ και χρόνια, και ότι ζήτησε βοήθεια από τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να πάρει απάντηση. Η υπόθεση φωτίζει πώς η νέα πολιτική των ΗΠΑ για τα διαβατήρια αγγίζει ακόμη και τρανς πρόσωπα που τον έχουν στηρίξει.
THE LIFO TEAM
Καναδός γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ειδήσεις / Γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ο Καναδός πορνοστάρ υποστηρίζει ότι κρατήθηκε επί ώρες από αμερικανούς τελωνειακούς στο αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τις ΗΠΑ για μία δεκαετία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Ρίσκο και ευκαιρία: Οι δύο εκεχειρίες που μπορεί να ενισχύσουν τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Οι διπλωματικές διεργασίες έχουν ξεκινήσει και φαίνεται να αποκτούν δυναμική, όμως τα βαθιά γεωπολιτικά ζητήματα που χωρίζουν τις εμπλεκόμενες πλευρές καθιστούν το αποτέλεσμα αβέβαιο
THE LIFO TEAM
FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM