Ευρωπαίος αξιωματούχος: Η Ρωσία έχει εκπονήσει σχέδια για δημόσιες εκτελέσεις στην Ουκρανία

Καταστροφές στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Σχέδια για εκτελέσεις Ουκρανών φέρεται να έχει εκπονήσει η Μόσχα, επιθυμώντας να «σπάσει» το ηθικό των πολιτών, καθώς η ρωσική εισβολή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Το Bloomberg επικαλείται έναν Ευρωπαίο αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών που υποστηρίζει ότι η Μόσχα έχει σχεδιάσει στρατηγικές για να σπάσει το ηθικό προκειμένου να αποθαρρύνει τους Ουκρανούς να αντεπιτεθούν όταν πόλεις τεθούν υπό τον έλεγχο του Κρεμλίνου.

Ο αξιωματούχος αναφέρει ότι η Μόσχα σχεδιάζει να καταστείλει τις διαμαρτυρίες, να συλλάβει αντιπάλους και ενδεχομένως να πραγματοποιήσει δημόσιες εκτελέσεις, γράφει το πρακτορείο ειδήσεων, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Η ρωσική εισβολή συνεχίζεται για έβδομη ημέρα και σήμερα σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους ρωσικές δυνάμεις εντείνουν τις επιχειρήσεις τους για να πάρουν τον έλεγχο του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια.

Οι Ρώσοι επιχειρούν να σπάσουν ένα οδόφραγμα προς το εργοστάσιο που είχε ανεγερθεί από κατοίκους και στρατιώτες, δήλωσε ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Άντον Γερασένκο σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

Ένας άλλος σύμβουλος, ο Βαντίμ Ντενισένκο, είπε ότι η κατάσταση είναι ανησυχητική με τους Ρώσους να εισέρχονται στην πόλη Ενερχοντάρ όπου ζουν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου.

Η Ρωσία έχει ήδη καταλάβει το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στο Τσερνόμπιλ, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια του Κιέβου.

Με πληροφορίες Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ