Ευλογιά των πιθήκων: 10 κρούσματα στην Ιταλία- «Χρειάζεται προσοχή, δεν υπάρχουν λόγοι ιδιαίτερης ανησυχίας»

Ιταλία: 10 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων- «Χρειάζεται προσοχή, αλλά δεν υπάρχουν λόγοι ιδιαίτερης ανησυχίας» Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας για την ευλογιά των πιθήκων παρά τα 10 κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Ιταλία, σύμφωνα με τον καθηγητή Φραντσέσκο Βάια, διευθυντή του νοσοκομείο λοιμωδών νόσων της Ρώμης, «Λάτζαρο Σπαλαντσάνι».

«Στην Ιταλία, είναι δέκα τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων. Έξι κρούσματα τα παρακολουθούμε εμείς στο Σπαλαντσάνι και βλέπουμε ότι υπάρχουν ήδη ενδείξεις βελτίωσης», δήλωσε ο καθηγητής σημειώνοντας ότι «χρειάζεται προσοχή, αλλά δεν υπάρχουν λόγοι ιδιαίτερης ανησυχίας».

Πρόσθεσε δε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι «πρέπει να απομονώνεται μόνον ο ασθενής, όχι όσοι έχουν έλθει σε επαφή μαζί του». «Στην περίπτωση επαφής με ασθενείς αρκεί να ελέγχει, κανείς, την εμφάνιση τυχόν συμπτωμάτων».

Ο διευθυντής του νοσοκομείου Σπαλαντσάνι, δήλωσε ακόμη ότι «καλά κάνει το ιταλικό υπουργείο που αποφάσισε να προμηθευτεί, για προληπτικούς λόγους, εμβόλια», αλλά στην φάση αυτή δεν θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη μιας εμβολιαστικής εκστρατείας κατά της ευλογιάς των πιθήκων.

Ο καθηγητής Φραντσέσκο Βάια κατέληξε λέγοντας πως η ευλογιά των πιθήκων δεν συνδέεται, σε καμία περίπτωση, με συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών και ούτε μπορεί να ενταχθεί στις ασθένειες που μεταδίδονται κατ΄ αποκλειστικότητα δια της σεξουαλικής οδού.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Λίβανος: Πότε οι συνομιλίες με Ισραήλ, το μήνυμα της Χεζμπολάχ - Έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

Αφού τέθηκε σε εφαρμογή κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, το Ισραήλ υποστήριξε- αντίθετα με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που ήταν ο μεσολαβητής «κλειδί»- ότι ο Λίβανος δεν συμπεριλαμβανόταν στη συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ

Διεθνή / Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγιάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία
THE LIFO TEAM