No.1

Εύη Πούμπουρα: Η πρώην πράκτορας δικαιολογεί τις μυστικές υπηρεσίες στην απόπειρα κατά του Τραμπ

Εύη Πούμπουρα: Η πρώην πράκτορας δικαιολογεί τις μυστικές υπηρεσίες στην απόπειρα κατά του Τραμπ Facebook Twitter
Φωτογραφία: Instagram / @evypoumpouras
0

Τα λάθη των μυστικών υπηρεσιών στην απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, αναζητούνται τώρα, εν όψει της κορύφωσης της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ.

Η πρώην μυστική πράκτορας, Εύη Πούμπουρα, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο NBC News επιχειρεί να δικαιολογήσει τη στάση των πρώην συναδέλφων της, εξηγώντας ποιες είναι οι μεγάλες δυσκολίες σε μια τέτοιου είδους επιχείρηση.

Η Εύη Πούμπουρα, γεννήθηκε από Έλληνες μετανάστες γονείς στο Κουίνς της Νέας Υόρκης και η καταγωγή της είναι από τα Μεστά της Χίου και το Κιλκίς. Ως πράκτορας των Μυστικών Υπηρεσιών υπηρέτησε στο τμήμα προστασίας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, ενώ κατά καιρούς είχε αποτελέσει μέλος της ασφάλειας υψηλών προσώπων στις ΗΠΑ.

Η ίδια επισημαίνει πως η προστασία υψηλών αξιωματούχων κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων όπως αυτή κατά την οποία πυροβολήθηκε ο Τραμπ «είναι οι πιο αγχωτικές, καθώς προσπαθείς να προφυλάξεις τον στόχο από τα πάντα».

Μιλώντας στο NBC την Κυριακή, η πλέον συγγραφέας και δημοσιογράφος εξηγεί ότι οι αστυνομικοί σε τοπικό και κρατικό επίπεδο που συνεργάζονται με τη Μυστική Υπηρεσία για τέτοιες εκδηλώσεις ήταν πιθανότατα η πρώτη γραμμή άμυνας στην περιοχή γύρω από τον χώρο συγκέντρωσης της ομιλίας Τραμπ.

Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως μάταια προσπάθησαν να ενημερώσουν την ασφάλεια του Τραμπ ότι ένας ένοπλος βρίσκεται στην ταράτσα του συγκεκριμένου κτηρίου. Η Πούμπουρα επισημαίνει όμως ότι ένα βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι να καθοριστεί εάν αυτοί οι άνθρωποι μιλούσαν απευθείας με αξιωματικούς ή αν προσπαθούσαν ανεπιτυχώς να τραβήξουν την προσοχή τους.

Εύη Πούμπουρα: Η πρώην πράκτορας δικαιολογεί τις μυστικές υπηρεσίες στην απόπειρα κατά του Τραμπ Facebook Twitter

«Όταν μιλάμε για αυτές τις συγκεντρώσεις, έχουμε να κάνουμε με χιλιάδες ανθρώπους», είπε η Πούμπουρα, που υπέθεσε ότι ο δράστης περίμενε να πάρει θέση μέχρι να αρχίσει να μιλάει ο Τραμπ και να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής των παριστάμενων. «Πόση δύναμη επιβολής του νόμου υπήρχε στο σημείο; Ήταν ένας πράκτορας για πόσο, για κάθε 1.000 παρευρισκόμενους; Και ποιος μπορεί να τραβήξει την προσοχή αυτού του ατόμου;», αναρωτήθηκε.

Η Πούμπουρας είπε επίσης ότι θα πρέπει να διερευνηθεί το εάν παρέχονται αρκετοί πόροι για να εξασφαλίσουν επαρκώς τέτοιες συγκεντρώσεις. Είπε ότι δεν ήταν ασυνήθιστο να ζητήσει από έναν ορισμένο αριθμό πρακτόρων για να προστατεύσει μια συγκεκριμένη περίσταση μόνο και μόνο για να της πουν ότι δεν υπήρχαν αρκετά χρήματα ή ανθρώπινο δυναμικό για να εκπληρώσει αυτό το αίτημα. «Όλο αυτό κοστίζει κάτι», είπε.

Με πληροφορίες από NBC News, Guardian

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM