Ο φωτογράφος των NYT μιλά για την ιστορική εικόνα με τη σφαίρα δίπλα από το κεφάλι του Τραμπ

Ο φωτογράφος των NYT μιλά για την ιστορική εικόνα με τη σφαίρα που περνά δίπλα από το κεφάλι του Τραμπ Facebook Twitter
Το ιστορικό καρέ από την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ/Doug Mills/The New York Times
0

Στην καταγραφή της συγκέντρωσης της προεκλογικής εκστρατείας στην Πενσυλβάνια το απόγευμα του Σαββάτου, που κατέληξε σε απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου, ο Νταγκ Μιλς, έμπειρος φωτογράφος των New York Times, φάνηκε να αποθανατίζει την εικόνα μιας σφαίρας που περνάει δίπλα από το κεφάλι του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο βραβευμένος φωτογράφος, των New York Times ο οποίος είναι ακόμα σοκαρισμένος από τα όσα συνέβησαν στην προεκλογική εκδήλωση του Τραμπ στην Πενσυλβάνια, μίλησε για το πώς έζησε την επίθεση αλλά και πώς έκανε – χωρίς να το ξέρει- αυτό το ιστορικό κλικ με την κάμερά του.

«Έγιναν όλα πολύ γρήγορα, αλλά πλέον μπορώ να τα δω σε slow motion» αναφέρει ο Νταγκ Μιλς, καθώς απαθανάτισε αμέτρητα καρέ από την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ. «Δεν σκεφτόμουν ποτέ ότι θα είμαι μάρτυρας μιας απόπειρας δολοφονίας ενός προέδρου» συμπλήρωσε ο πολυβραβευμένος φωτογράφος που καλύπτει θέματα της πολιτικής από το 1983. 

«Έβγαζα φωτογραφίες, άκουσα τον κρότο και το δάχτυλό μου πάτησε το κουμπί. Δεν ήξερα τι τράβηξα, αλλά μόλις άνοιξα το λάπτοπ, είδα τη σφαίρα να διαπερνά το κεφάλι του. Είναι μόνο ένα καρέ και τραβούσα σε 1/8000 του δευτερολέπτου» υπογράμμισε. 

«Δεν μπορείς να το σκεφτείς ότι θα συμβεί, είναι τόσο τρομακτικό» αναφέρει για την απόπειρα δολοφονίας, συμπληρώνοντας πως τα καρέ από τις αντιδράσεις του Τραμπ αμέσως μετά τον τραυματισμό τους έμειναν ιστορία. 


Ο φωτορεπόρτερ Ντουγκ Μιλς το 1993, τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ για την κάλυψη της εκστρατείας Κλίντον-Γκορ από το Associated Press. Επίσης, κέρδισε και δεύτερο βραβείο Πούλιτζερ για την από κοινού με το AP ερευνητική κάλυψη της υπόθεσης Κλίντον-Λεβίνσκι.

Στη συνέχεια, το 2020 και το 2023, η Ένωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου του απένειμε το Βραβείο Αριστείας για την κάλυψη προεδρικών ειδήσεων.

Πριν από την ένταξή του στους New York Times, ήταν επικεφαλής φωτογράφος του Associated Press στην Ουάσιγκτον για 15 χρόνια.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν πετύχει το πραξικόπημα με τη Λίσα Κουκ οι διορισμένοι του Τραμπ θα μπορούσαν ελέγχουν τη Fed για δεκαετίες

Διεθνή / Αν πετύχει το πραξικόπημα με τη Λίσα Κουκ οι διορισμένοι του Τραμπ θα μπορούσαν ελέγχουν τη Fed για δεκαετίες

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να απομακρύνει μέλη της Fed και να τοποθετήσει πιστούς συνεργάτες - Τι σημαίνει η κίνηση αυτή για την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας και τα επιτόκια
LIFO NEWSROOM
Η βίλα των διαβόητων πάρτι «μπουνγκα μπουνγκα» του Μπερλουσκόνι βγαίνει προς πώληση

Διεθνή / Η βίλα των διαβόητων πάρτι «μπούνγκα μπούνγκα» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι βγαίνει προς πώληση

Η αξία του ακινήτου εκτιμάται γύρω στα 500 εκατ. ευρώ και αν επιτευχθεί πώληση σε αυτή την τιμή, θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ακριβότερες ιδιωτικές κατοικίες παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Ζοχράν Μαμντάνι: Ο «αυτοαπασχολούμενος ράπερ» που διεκδικεί τη δημαρχία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Μαμντάνι ή «αυτοαπασχολούμενος ράπερ»: Η καλλιτεχνική ταυτότητα του μεγάλου φαβορί για τη δημαρχία στη Νέα Υόρκη

Ο πιθανός επόμενος δήμαρχος της Νέας Υόρκης που κάποτε ράπαρε για την κοινή του καταγωγή «με ένα τσαπάτι» - Η σχέση του με την Τέχνη και οι συνεργασίες του
LIFO NEWSROOM
Μητρότητα στο μέτωπο: Ουκρανές έγκυες που πολεμούν για τη χώρα και τα παιδιά τους

Διεθνή / Μητρότητα στο μέτωπο: Ουκρανές έγκυες που πολεμούν για τη χώρα και τα παιδιά τους

Στον πόλεμο στην Ουκρανία, γυναίκες στρατιώτες συνεχίζουν να υπηρετούν ακόμη και κατά την εγκυμοσύνη τους, αντιμετωπίζοντας κινδύνους, έλλειψη υποστήριξης και σεξισμό, για το μέλλον της χώρας και των παιδιών τους
LIFO NEWSROOM