Έξι αστυνομικοί απομακρύνονται από το σώμα για τη δολοφονία της 16χρονης στο Gay Pride της Ιερουσαλήμ

Έξι αστυνομικοί απομακρύνονται από το σώμα για τη δολοφονία της 16χρονης στο Gay Pride της Ιερουσαλήμ Facebook Twitter
O δράστης την ώρα που ακινητοποιείται από αστυνομικούς και συμμετέχοντες του Pride
1

Εξι αστυνομικοί θα απομακρυνθούν από τις θέσεις τους από την ισραηλινή αστυνομία μετά τη δολοφονία της νεαρής Ισραηλινής από υπερορθόδοξο εβραίο κατά το Gay Pride της Ιερουσαλήμ τον περασμένο Ιούλιο.

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε την απόφασή της μετά την ολοκλήρωση έρευνας που διαπιστώνει παραλείψεις, κυρίως στον τομέα των Πληροφοριών.


"Ο ύποπτος ως δράστης της δολοφονίας του οποίου το παρελθόν ήταν γνωστό και ο οποίος μόλις είχε αποφυλακισθεί έπειτα από καταδίκη για παρόμοια επίθεση κατά τη διάρκεια του προηγούμενου Gay Pride, κατόρθωσε να φθάσει στην ζώνη της πορείας και να διασχίσει τους αστυνομικούς κλοιούς ασφαλείας που υπήρχαν για την προστασία των συμμετεχόντων", αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Έξι αστυνομικοί απομακρύνονται από το σώμα για τη δολοφονία της 16χρονης στο Gay Pride της Ιερουσαλήμ Facebook Twitter
Η 16χρονη Σίρα Μπάνκι που έχασε τη ζωή της από το μαχαίρι του Γισάι Σλίσελ


Ο Γισάι Σλίσελ, 39 ετών , κατηγορείται ότι μαχαίρωσε την Σίρα Μπάνκι, 16 ετών, κατά τη διάρκεια του Gay Pride, ενώ τραυμάτισε και άλλα άτομα. Οι νεαρή πέθανε λίγες ημέρες αργότερα. Στις 24 Αυγούστου απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του για φόνο και δεν επέδειξε μεταμέλεια για την πράξη του.


Η αστυνομία επικρίθηκε σφοδρά για την ανικανότητά της να προλάβει την επανάληψη της πράξης του, αν και ο κατηγορούμενος είχε κοινοποιήσει τις προθέσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από την ενέργειά του.


Στην ανακοίνωση της αστυνομίας διευκρινίζεται ότι ο διοικητής Μπέντσι Σάου έδωσε εντολή για την απομάκρυνση του επικεφαλής της υπηρεσίας Πληροφοριών της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ και για την στέρηση κάθε προαγωγής για επτά χρόνια. Από τη θέση του θα απομακρυνθεί και δεύτερος αξιωματικός της υπηρεσίας Πληροφοριών, καθώς και τέσσερις ακόμη αστυνομικοί , οι οποίοι θα λάβουν γραπτή επίπληξη.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ