Εξαφάνιση του Μπεν στην Κω: Άνδρας στη Δανία υποστηρίζει πως είναι ο αγνοούμενος Βρετανός

Εξαφάνιση του Μπεν στην Κω: Άνδρας στη Δανία υποστηρίζει πως είναι ο αγνοούμενος Βρετανός Facebook Twitter
0

Μέρες αγωνίας για την μητέρα του Βρετανού αγνοούμενου Μπεν Νίνταμ, που εξαφανίστηκε στην Κω πριν 33 χρόνια. Η 51χρονη Κέρι Νίνταμ περιμένει τα αποτελέσματα DNA ενός άνδρα από τη Δανία, ο οποίος υποστηρίζει πως είναι ο γιος της.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον βρετανικό Τύπο η μητέρα του Μπεν Νίνταμ, ο άνδρας από τη Δανία ισχυρίζεται ότι οι παππούδες του, τού αποκάλυψαν πως τον πήραν από το νησί του Αιγαίου ενώ οι γονείς του δεν αρνήθηκαν πως αυτό συνέβη. Ο νεαρός άνδρας από τη Δανία ανέφερε πως θυμάται να πηγαίνει σε μια αγορά πριν από 25 χρόνια και κάποιος να του φωνάζει «Μπεν», πριν τον κρατήσουν στη συνέχεια σε ένα τροχόσπιτο.

Η Κέρι Νίνταμ δήλωσε ότι αρνείται να ελπίζει, αφού βρέθηκε σε παρόμοια θέση πολλές φορές, αλλά στο τέλος απογοητεύτηκε. Η ίδια, δήλωσε στον βρετανικό Τύπο: «Αυτός ο άνδρας αναζητά την πραγματική του οικογένεια και έχει δώσει στην αστυνομία της Δανίας δείγμα του DNA του. Μέσα σε 33 χρόνια είχαμε εκατοντάδες υποτιθέμενες θεάσεις (του Μπεν), τις περισσότερες εκ των οποίων ερευνήσαμε μόνοι μας τα προηγούμενα χρόνια». Σύμφωνα με την ίδια, η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ βρίσκεται σε επαφή με την Ιντερπόλ προκειμένου το δείγμα DNA του νεαρού από τη Δανία να συγκριθεί με δείγμα DNA που είχε ληφθεί από τον Μπεν όταν γεννήθηκε.

Η μητέρα του Μπεν δήλωσε σχετικά με τις απογοητεύσεις που έχει βιώσει όλα αυτά τα χρόνια, προσπαθώντας να εντοπίσει τον αγνοούμενο γιο της: «Είχαμε πάρει DNA από ανθρώπους από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Γερμανία και από ένα άτομο στη Φλόριδα και ένα στην Αυστραλία. Όμως, τουλάχιστον, η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ προσπαθεί να μου δώσει απαντήσεις και είμαι ευγνώμων για αυτό».

Η εξαφάνιση του Μπεν Νίνταμ είναι μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις αγνοουμένων στην ιστορία της Βρετανίας. Ο μικρός Μπεν βρισκόταν σε διακοπές με τους γονείς του στην Κω  - στο σπίτι των παππούδων του, που έμεναν μόνιμα στο χωριό Ηρακλής - όταν εξαφανίστηκε στις 24 Ιουλίου του 1991. Την ημέρα της εξαφάνισης του ο Μπεν είχε αφεθεί στη φροντίδα των παππούδων του, ενώ η μητέρα του εργαζόταν σε ξενοδοχείο της περιοχής. Οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του παιδιού δεν είχαν αποτέλεσμα.  Όμως, το 2012 η αστυνομία είχε πληροφορίες που υποστήριζαν πως ο μικρός Βρετανός είχε θαφτεί κατά λάθος από έναν οδηγό εκσκαφέα οικοδομικών μπάζων σε κοντινή απόσταση.

Τον Οκτώβριο του 2012  η ελληνική αστυνομία, επικουρούμενη από μια ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων αναζήτησης από την αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ, ξεκίνησε μια επιχείρηση για να εξετάσει το έδαφος του ακινήτου από το οποίο εξαφανίστηκε το μικρό αγόρι. Στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκε ειδικός τεχνολογικός εξοπλισμός και εκπαιδευμένα σκυλιά, όμως δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος του Μπεν.

Όταν στις 23 Ιουλίου του 2021 δόθηκε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία που έδειχνε πώς θα έμοιαζε ο Μπεν σε ηλικία 31 ετών, η μητέρα του δήλωσε ότι δεν πίστευε τη θεωρία της αστυνομίας πως ο γιος της μπορεί να σκοτώθηκε από εκσκαφέα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών λέει ότι θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Διεθνή / Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Ο Μοχάμεντ Νταγκλό είπε ότι «ερευνητικές επιτροπές» έφτασαν στην Ελ Φάσερ και ότι ο ίδιος «απαιτεί να λογοδοτήσουν όσοι διέπραξαν λάθη», αναφερόμενος στις κατηγορίες για βιαιοπραγίες σε βάρος αμάχων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Διεθνή / Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Tα εργοστάσια της BMW, της Fiat, της Peugeot και της Volkswagen λειτουργούν πλέον «με τα τελευταία αποθέματα», αφού τα αποθέματα ημιαγωγών εξαντλούνται μετά την απαγόρευση εξαγωγών που επέβαλε το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Διεθνή / Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι «δεν έχει πλέον πρόσβαση στους Παλαιστίνιους κρατουμένους από τις 7 Οκτωβρίου 2023» και υπογράμμισε ότι ο σκοπός αυτών των επισκέψεων ήταν «καθαρά ανθρωπιστικός»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Παρά τις δημόσιες αναφορές του Αμερικανού προέδρου ότι «έσωσε την κατάσταση», η κόντρα φαίνεται να έχει ψυχράνει τις σχέσεις Ουάσιγκτον–Νέου Δελχί, οι οποίες ήταν στενές τα τελευταία χρόνια
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Διεθνή / Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Στη χρηματοδότηση εντάσσονται και οι λεγόμενοι «Δίκαιοι των Εθνών», δηλαδή άνθρωποι που, χωρίς να είναι Εβραίοι, ρίσκαραν τη ζωή τους για να σώσουν Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35 € πριν τη ρύθμιση

Διεθνή / Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35€ πριν τη ρύθμιση

Η αλλαγή αποτελεί «μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στη σεξουαλική υγεία από τη δεκαετία του '60» σύμφωνα με την Dr Sue Mann, εθνική διευθύντρια γυναικείας υγείας του NHS
LIFO NEWSROOM
Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνησή του φαινομένου

Διεθνή / Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνηση του φαινομένου

Ο τυφώνας Μελίσα πλήττει την Κούβα με ανέμους έως 193 χλμ/ώρα, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές - Zωντανά η πορεία του φαινομένου και οι τελευταίες εξελίξεις για Τζαμάικα και Μπαχάμες
LIFO NEWSROOM