Εξαφάνιση του Μπεν στην Κω: Άνδρας στη Δανία υποστηρίζει πως είναι ο αγνοούμενος Βρετανός

Εξαφάνιση του Μπεν στην Κω: Άνδρας στη Δανία υποστηρίζει πως είναι ο αγνοούμενος Βρετανός Facebook Twitter
0

Μέρες αγωνίας για την μητέρα του Βρετανού αγνοούμενου Μπεν Νίνταμ, που εξαφανίστηκε στην Κω πριν 33 χρόνια. Η 51χρονη Κέρι Νίνταμ περιμένει τα αποτελέσματα DNA ενός άνδρα από τη Δανία, ο οποίος υποστηρίζει πως είναι ο γιος της.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον βρετανικό Τύπο η μητέρα του Μπεν Νίνταμ, ο άνδρας από τη Δανία ισχυρίζεται ότι οι παππούδες του, τού αποκάλυψαν πως τον πήραν από το νησί του Αιγαίου ενώ οι γονείς του δεν αρνήθηκαν πως αυτό συνέβη. Ο νεαρός άνδρας από τη Δανία ανέφερε πως θυμάται να πηγαίνει σε μια αγορά πριν από 25 χρόνια και κάποιος να του φωνάζει «Μπεν», πριν τον κρατήσουν στη συνέχεια σε ένα τροχόσπιτο.

Η Κέρι Νίνταμ δήλωσε ότι αρνείται να ελπίζει, αφού βρέθηκε σε παρόμοια θέση πολλές φορές, αλλά στο τέλος απογοητεύτηκε. Η ίδια, δήλωσε στον βρετανικό Τύπο: «Αυτός ο άνδρας αναζητά την πραγματική του οικογένεια και έχει δώσει στην αστυνομία της Δανίας δείγμα του DNA του. Μέσα σε 33 χρόνια είχαμε εκατοντάδες υποτιθέμενες θεάσεις (του Μπεν), τις περισσότερες εκ των οποίων ερευνήσαμε μόνοι μας τα προηγούμενα χρόνια». Σύμφωνα με την ίδια, η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ βρίσκεται σε επαφή με την Ιντερπόλ προκειμένου το δείγμα DNA του νεαρού από τη Δανία να συγκριθεί με δείγμα DNA που είχε ληφθεί από τον Μπεν όταν γεννήθηκε.

Η μητέρα του Μπεν δήλωσε σχετικά με τις απογοητεύσεις που έχει βιώσει όλα αυτά τα χρόνια, προσπαθώντας να εντοπίσει τον αγνοούμενο γιο της: «Είχαμε πάρει DNA από ανθρώπους από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Γερμανία και από ένα άτομο στη Φλόριδα και ένα στην Αυστραλία. Όμως, τουλάχιστον, η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ προσπαθεί να μου δώσει απαντήσεις και είμαι ευγνώμων για αυτό».

Η εξαφάνιση του Μπεν Νίνταμ είναι μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις αγνοουμένων στην ιστορία της Βρετανίας. Ο μικρός Μπεν βρισκόταν σε διακοπές με τους γονείς του στην Κω  - στο σπίτι των παππούδων του, που έμεναν μόνιμα στο χωριό Ηρακλής - όταν εξαφανίστηκε στις 24 Ιουλίου του 1991. Την ημέρα της εξαφάνισης του ο Μπεν είχε αφεθεί στη φροντίδα των παππούδων του, ενώ η μητέρα του εργαζόταν σε ξενοδοχείο της περιοχής. Οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του παιδιού δεν είχαν αποτέλεσμα.  Όμως, το 2012 η αστυνομία είχε πληροφορίες που υποστήριζαν πως ο μικρός Βρετανός είχε θαφτεί κατά λάθος από έναν οδηγό εκσκαφέα οικοδομικών μπάζων σε κοντινή απόσταση.

Τον Οκτώβριο του 2012  η ελληνική αστυνομία, επικουρούμενη από μια ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων αναζήτησης από την αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ, ξεκίνησε μια επιχείρηση για να εξετάσει το έδαφος του ακινήτου από το οποίο εξαφανίστηκε το μικρό αγόρι. Στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκε ειδικός τεχνολογικός εξοπλισμός και εκπαιδευμένα σκυλιά, όμως δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος του Μπεν.

Όταν στις 23 Ιουλίου του 2021 δόθηκε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία που έδειχνε πώς θα έμοιαζε ο Μπεν σε ηλικία 31 ετών, η μητέρα του δήλωσε ότι δεν πίστευε τη θεωρία της αστυνομίας πως ο γιος της μπορεί να σκοτώθηκε από εκσκαφέα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΔΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΙΝΔΙΑ

Διεθνή / Η «πρωτεύουσα των απορριμμάτων»: Πώς η ανακύκλωση ρούχων σκοτώνει εργάτες στην Ινδία

Η πόλη Πανιπάτ της Ινδίας, γνωστή ως «πρωτεύουσα της ανακύκλωσης ρούχων», πληρώνει βαρύ τίμημα - Οι εργάτες πνίγονται σε χνούδι και τοξικά λύματα, ενώ οι μικροΐνες καταστρέφουν πνεύμονες και περιβάλλον
LIFO NEWSROOM
Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

Διεθνή / Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

«Κηρύσσουμε γενική επιστράτευση σε απάντηση στο κάλεσμα του εθνικού και θρησκευτικού καθήκοντος, για να καθαρίσουμε τη Γάζα από παράνομους και συνεργάτες του Ισραήλ» ήταν το μήνυμα που έλαβαν μέλη της οργάνωσης
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Επιζών της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε - «Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχω άλλο»

Διεθνή / Ισραήλ: Επιζών της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε - «Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχω άλλο»

Ο Roei Shalev βρέθηκε νεκρός λίγες ημέρες μετά τη δεύτερη επέτειο του θανάτου της συντρόφου του, η οποία δολοφονήθηκε από μέλη της Χαμάς κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο μουσικό φεστιβάλ Supernova
LIFO NEWSROOM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ουκρανία: Γιατί οι Ρώσοι χτυπούν τώρα τις ενεργειακές της υποδομές - Στο σκοτάδι για ώρες Κίεβο και άλλες 9 περιοχές

Διακοπές ρεύματος στο νότιο τμήμα έπειτα από νέα ρωσική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε πάνω από 800.000 νοικοκυριά στην ουκρανική πρωτεύουσα
LIFO NEWSROOM