Εξαφάνιση Μπεν: Η μητέρα του ζητά να ερευνηθεί το πτώμα στον Δούναβη- Τι λέει για την Ελλάδα

Εξαφάνιση Μπεν: Η μητέρα του ζητά να ερευνηθεί το πτώμα του Δούναβη- Τι λέει για την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Η μαμά του Μπεν που εξαφανίστηκε στην Κω πριν από 32 χρόνια ελπίζει ότι οι Βρετανοί ντετέκτιβ θα ερευνήσουν εάν το πτώμα του αγοριού που βρέθηκε τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο στον Δούναβη είναι ο γιος της.

Ο Κέρι Νίνταμ, 51 ετών σήμερα, ειδοποίησε την αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ για την έκκληση που έκανε η Ιντερπόλ μετά τον εντοπισμό πτώματος ενός μικρού παιδιού στον Δούναβη. Εκείνη θεωρεί ότι ίσως είναι ο Μπεν, που έχει εξαφανιστεί.

Το πτώμα ανήκει σε παιδί ηλικία 5-6 ετών και βρέθηκε τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο. Ο Μπεν εξαφανίστηκε από την Κω το 1991. Το πτώμα βρέθηκε στον Δούναβη τον Μάιο του 2022 και η Ιντερπόλ μόλις πριν από λίγες μέρες εξέδωσε «μαύρη ειδοποίηση» ενεργοποιώντας τους πάντες για να ταυτοποιηθεί.

«Ελπίζω η βρετανική αστυνομία να ελέγξει και να επικοινωνήσει με τους Γερμανούς αξιωματικούς σχετικά με το θέμα. Πρέπει να  αποκλείσουμε το ενδεχόμενο. Πάντα έλεγα ότι δεν πιστεύω ότι ο Μπεν πέθανε». Η Ιντερπόλ είπε ότι το αγόρι που εντοπίστηκε έχει ύψος 1,06 μ και ζύγιζε περίπου 24 κιλά ενώ εικάζεται ότι είχε καστανά μαλλιά. Το πτώμα του αγοριού ήταν τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο και δεμένο σε μια πλάκα.

Η Ιντερπόλ κυκλοφόρησε μια ανακατασκευασμένη εικόνα του αγοριού και εικάζει ότι θα μπορούσε να ήταν θύμα σωματεμπορίας. Ωστόσο δεν γνωρίζει πόσο καιρό βρισκόταν στον βυθό του Δούναβη.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Jurgen Stock είπε ότι είναι «ασυνήθιστο να παραμένει αγνώστων στοιχείων το πτώμα ενός παιδιού για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα».

Η μητέρα του Μπεν είπε ότι «η εικόνα της ανακατασκευής από την Ιντερπόλ μοιάζει με τον Μπεν. Ποτέ δεν συνειδητοποίησα πόσο διαδεδομένη και μαζική είναι η εμπορία παιδιών. Μίλησα με έναν άνδρα αυτή την εβδομάδα που ήταν θύμα trafficking από την Ελλάδα τη δεκαετία του 1950. Συμβαίνει ακόμα και σήμερα στην Ελλάδα αλλά υπόγεια».

Η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ έχει στο αρχείο το DNA του Μπεν. Οι αρχές έκαναν δύο ανασκαφές στην Κω το 2016 και πείστηκαν ότι ο Μπεν πέθανε σε ατύχημα με ανασκαφέα και το πτώμα του το έκρυψαν.

Η εξαφάνιση του Μπεν

Ο Μπεν εξαφανίστηκε πριν από 32 χρόνια ενώ έπαιζε στην αυλή των παππούδων του στην Κω. Η μητέρα του είχε μετακομίσει πρόσφατα στην Κω από το Σέφιλντ, για να ξεκινήσει μια νέα ζωή με την οικογένειά της, όταν έγινε η τραγωδία.

Άφησε τον γιο της με τον παππού και τη γιαγιά για να πάει στη δουλειά, χωρίς να ξέρει ότι δεν θα τον έβλεπε ποτέ ξανά.

Ο Μπεν μπαινόβγαινε στο σπίτι, που εκείνη την εποχή το ανακαίνιζαν όταν κατάλαβαν ότι είχε εξαφανιστεί γύρω στις 14.30.

Στην αρχή, η οικογένεια του Μπεν άρχισε να ψάχνει στην περιοχή για τον μικρό, υποθέτοντας ότι γυρόφερνε εκεί κοντά ή ότι ο αδελφός της μητέρας του ο Στίβεν, τον είχε πάει βόλτα. Ωστόσο, δεν υπήρχε κανένα σημάδι του Μπεν και τελικά η αναζήτηση του επεκτάθηκε.

Οι προσπάθειες της αστυνομίας να σκάψουν στα χώματα της αγροικίας δεν αποκάλυψαν τίποτα αν και σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές θεώρησαν ήδη από τότε ότι έγινε ένα τραγικό δυστύχημα και ο Μπεν πέθανε όταν τον χτύπησε κατά λάθος ένας οδηγός εκσκαφέα.

Η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ έστειλε τη δική της ομάδα στο νησί δύο φορές. Την τελευταία φορά αφού πρώτα είχε εμφανιστεί ένας μάρτυρας που ισχυριζόταν ότι πριν από το θάνατό του, ο οδηγός του εκσκαφέα Κωνσταντίνος Μπάρκας, ο οποίος έχει πεθάνει, είχε ομολογήσει ότι σκότωσε τον Μπεν.

Με πληροφορίες της Mirror

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι συνομιλίες με τον Πούτιν δεν οδηγούν πουθενά» - Νέες κυρώσεις Ντόναλντ Τραμπ σε Ρωσία

Διεθνή / «Οι συνομιλίες με τον Πούτιν δεν οδηγούν πουθενά» - Βαθιά απογοητευμένος ο Τραμπ με τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στοχεύοντας τις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας, προκειμένου να πιέσουν τη χώρα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Διεθνή / Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Η Τουρκία σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την καλυτέρευση των σχέσεων με τη Δύση τα τελευταία χρόνια για να προσθέσει 40 Eurofighter Typhoon, για τα οποία υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία τον Ιούλιο, και μελλοντικά αμερικανικά F-35
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Διεθνή / Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Ο Τραμπ χαρακτήρισε το ρεπορτάζ «fake news», επιμένοντας ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση και ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να οδηγηθούν σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Διεθνή / Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου καλείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την μεταφορά μίας εγκύου, όπως και εκείνες όπου πυροσβέστες αναγκάζονται να αναλάβουν τον ρόλο του μαιευτήρα
LIFO NEWSROOM
Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Διεθνή / Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Η 45χρονη γυναίκα «εξαφανίστηκε» για τις αρχές από τον Απρίλιο του 2022, όταν εκδόθηκε το διαζύγιό της, κοιμόταν σε μια ξαπλώστρα, έκανε την ανάγκη της σε ένα δοχείο ή σε πλαστικές σακούλες
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά να εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Η πρόεδρος του Λούβρου ζητά αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας μετά τη μεγάλη ληστεία ιστορικών κοσμημάτων. Σχέδιο για νέο αστυνομικό τμήμα και εκσυγχρονισμό βιντεοεπιτήρησης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Διεθνή / Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο πρόκειται για αποζημίωση λόγω ομοσπονδιακών ερευνών, στις οποίες υπεβλήθη κατά τη διάρκεια και μετά την πρώτη του θητεία
LIFO NEWSROOM