«Να μας πουν που είναι θαμμένος ο Μπεν» - Οι γονείς επιμένουν και δίνουν αμοιβή για να λυθεί το μυστήριο εξαφάνισης

«Να μας πουν που είναι θαμμένος ο Μπεν» - Οι γονείς επιμένουν και δίνουν αμοιβή για να λυθεί το μυστήριο εξαφάνισης Facebook Twitter
0

«Να μας πουν που είναι θαμμένος ο Μπεν» - Οι γονείς επιμένουν και δίνουν αμοιβή για να λυθεί το μυστήριο εξαφάνισης Facebook Twitter

Η οικογένεια του Μπεν εμφανίζεται να έχει πειστεί πως η λύση της εξαφάνισης βρίσκεται στην Κω. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν, από τα ευρήματα που έφεραν στο φως οι Άγγλοι αξιωματικοί τον περασμένο Οκτώβριο, πιστεύουν πως ο Μπεν είναι θαμμένος κάπου στο νησί και απευθύνουν νέα έκκληση για πληροφορίες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν οι τρεις γυναίκες της οικογένειας του στο ITV News και πρόβαλε αποκλειστικά η εκπομπή «Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη χθες το βράδυ, δήλωσαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ώστε να βρεθούν τα οστά του και να τα φέρουν για ταφή στην Αγγλία.« Πιστεύουμε πως υπάρχουν άνθρωποι στο νησί που γνωρίζουν και ακόμη δεν έχουν μιλήσει», είπε η μητέρα του Μπεν.

Ανέφεραν επίσης σαν κίνητρο την αμοιβή των 10 χιλιάδων λιρών που προσφέρει βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση, χωρίς να αποκλείουν το ποσό αυτό να αυξηθεί. Από την πλευρά του ο επιθεωρητής Τζον Κάζενς που ήταν επικεφαλής των ερευνών στην Κω, τόνισε πως κάθε νέα πληροφορία , θα εξεταστεί προσεκτικά.

«Να μας πουν που είναι θαμμένος ο Μπεν» - Οι γονείς επιμένουν και δίνουν αμοιβή για να λυθεί το μυστήριο εξαφάνισης Facebook Twitter

Οι Βρετανοί αξιωματικοί της «Επιχείρησης Μπεν» χρηματοδοτήθηκαν με περισσότερο από ένα εκατομμύριο λίρες για να ερευνήσουν παλιά και νέα στοιχεία της εξαφάνισης που είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις στον Βρετανικό Τύπο. Ζήτησαν ακόμη και την βοήθεια του «Τούνελ» σαν την πιο αξιόπιστη εκπομπή αναζήτησης και έρευνας και δεν δίστασαν να εμφανιστούν στο στούντιο για να απευθύνουν έκκληση σε μάρτυρες. Εξέτασαν 3.000 μαρτυρίες, απέκλεισαν 60 άτομα που υπήρχαν ενδείξεις ότι μπορεί να ήταν ο Μπεν Νίνταμ και ταξίδεψαν μέχρι την Αυστραλία για να δώσουν απάντηση στο μυστήριο.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 επέστρεψαν στην Κω μετά από μαρτυρία που ήθελε το μικρό αγόρι να έχει πέσει θύμα δυστυχήματος.

Η ομάδα αποτελείτο από δεκαεννέα άτομα, με επικεφαλής τον αξιωματικό Τζον Κάζενς που είχε τη συνδρομή ενός ανθρωπολόγου και δύο αρχαιολόγων. Σε συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές οριοθέτησαν τα σημεία των ερευνών στην περιοχή Ηρακλής, όπου το μικρό αγόρι θεάθηκε για τελευταία φορά τον Ιούλιο του 1991.

Οι έρευνες οδηγήθηκαν και σε δεύτερη περιοχή σκεπασμένη από μπάζα, όπου βρέθηκε ένα παιδικό αυτοκινητάκι που πιστεύεται ότι ανήκε στον Μπεν.

Ανακαλύφθηκε δίπλα σε ένα κονσερβοκούτι που σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες χρονολογείται από το 1991.

Mε πληροφορίες από anikolouli.gr
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ