Ερντογάν: «Θα βγούμε νικητές από τις εκλογές της 28ης Μαΐου»

Ερντογάν: Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/TOLGA BAZOGLU
0

Μήνυμα νίκης στον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Τουρκία έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην πρώτη του αντίδραση μετά την επιβεβαίωση ότι θα στηθούν και πάλι κάλπες στις 28 Μαΐου

Σε μακροσκελή ανάρτησή του στο Twitter, o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στάθηκε στη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές, ενώ επεσήμανε πως η διαδικασία οδηγήθηκε σε δεύτερο γύρο για μία διαφορά μικρότερη της μισής μονάδας. 

«Οι εκλογές της 14ης Μαΐου, μία από τις εκλογές με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην ιστορία μας, διεξήχθησαν σε μια εορταστική ατμόσφαιρα που αρμόζει στη δημοκρατία μας με τη σύνεση και τη σοφία του αγαπημένου μας έθνους. (...) Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, ο νικητής των εκλογών της 14ης Μαΐου ήταν η τουρκική δημοκρατία και το τουρκικό έθνος με τα 85 εκατομμύρια μέλη του» έγραψε, αρχικά. 

Αναφέρθηκε στις εκατομμύρια ψήφους στον σχηματισμό του και το ποσοστό του «49,51%» που κατέκτησε, συμπληρώνοντας πως ο κόσμος «επιβεβαίωσε ότι εμπιστεύεται και πιστεύει σε εμάς και τη συμμαχία μας και βλέπει το μέλλον του εδώ».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες μου που πήγαν στις κάλπες (...) καθώς και κάθε έναν από τα 56 εκατομμύρια του λαού μας, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που βρίσκονται στο εξωτερικό, για τη συμβολή τους και την αξιοσέβαστη ψήφο τους που έδωσε ζωή στη δημοκρατία». 

«Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου, παρά τη διαφορά των 2,5 εκατομμυρίων ψήφων μεταξύ εμάς και του στενότερου αντιπάλου μας, οι προεδρικές εκλογές έμειναν στον δεύτερο γύρο με διαφορά μικρότερη από μισή μονάδα.
Ως πολιτικός που δεν αναγνώρισε ποτέ σε όλη του τη ζωή άλλη εξουσία εκτός από τη βούληση του έθνους και δεν παρέκκλινε ποτέ από την κατεύθυνση που χάραξε το έθνος, σεβόμαστε αυτή τη βούληση που εκδηλώθηκε στην κάλπη».

«Θα αυξήσουμε περαιτέρω το ποσοστό ψήφου που έχουμε επιτύχει και θα βγούμε νικητές από τις εκλογές της 28ης Μαΐου και ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε μια ιστορική επιτυχία» ανέφερε. 

«Θα ήθελα να εκφράσω ότι φιλοδοξούμε για την ψήφο όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από το πολιτικό κόμμα στο οποίο έχουν εναποθέσει την καρδιά τους» κατέληξε το μήνυμά του. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Armani – Dior: Στο στόχαστρο των αρχών για την εκμετάλλευση εργαζομένων

Διεθνή / Armani – Dior: Στο στόχαστρο των αρχών για την εκμετάλλευση εργαζομένων

«Υπάρχουν υποψίες ότι απευθύνθηκαν σε ατελιέ και κατασκευαστές που απασχολούσαν εργαζόμενους, οι οποίοι αμείβονταν ανεπαρκώς και περισσότερες ώρες από το μέγιστο νόμιμο όριο» σύμφωνα με την αρχή Ανταγωνισμού της Ιταλίας
LIFO NEWSROOM
Στην Βουλή των Λόρδων ο Κάρολος και η Καμίλα για την «Ομιλία του Βασιλιά»

Διεθνή / Στην Βουλή των Λόρδων ο Κάρολος και η Καμίλα για την «Ομιλία του Βασιλιά»

Η «ομιλία του βασιλιά» σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου, μετά τις εκλογές της 4ης Ιουλίου - Η νέα κυβέρνηση θα βασίζεται στις αρχές της ασφάλειας, της δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών για όλους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ