Ερντογάν: «Θα βγούμε νικητές από τις εκλογές της 28ης Μαΐου»

Ερντογάν: Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/TOLGA BAZOGLU
0

Μήνυμα νίκης στον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Τουρκία έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην πρώτη του αντίδραση μετά την επιβεβαίωση ότι θα στηθούν και πάλι κάλπες στις 28 Μαΐου

Σε μακροσκελή ανάρτησή του στο Twitter, o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στάθηκε στη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές, ενώ επεσήμανε πως η διαδικασία οδηγήθηκε σε δεύτερο γύρο για μία διαφορά μικρότερη της μισής μονάδας. 

«Οι εκλογές της 14ης Μαΐου, μία από τις εκλογές με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην ιστορία μας, διεξήχθησαν σε μια εορταστική ατμόσφαιρα που αρμόζει στη δημοκρατία μας με τη σύνεση και τη σοφία του αγαπημένου μας έθνους. (...) Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, ο νικητής των εκλογών της 14ης Μαΐου ήταν η τουρκική δημοκρατία και το τουρκικό έθνος με τα 85 εκατομμύρια μέλη του» έγραψε, αρχικά. 

Αναφέρθηκε στις εκατομμύρια ψήφους στον σχηματισμό του και το ποσοστό του «49,51%» που κατέκτησε, συμπληρώνοντας πως ο κόσμος «επιβεβαίωσε ότι εμπιστεύεται και πιστεύει σε εμάς και τη συμμαχία μας και βλέπει το μέλλον του εδώ».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες μου που πήγαν στις κάλπες (...) καθώς και κάθε έναν από τα 56 εκατομμύρια του λαού μας, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που βρίσκονται στο εξωτερικό, για τη συμβολή τους και την αξιοσέβαστη ψήφο τους που έδωσε ζωή στη δημοκρατία». 

«Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου, παρά τη διαφορά των 2,5 εκατομμυρίων ψήφων μεταξύ εμάς και του στενότερου αντιπάλου μας, οι προεδρικές εκλογές έμειναν στον δεύτερο γύρο με διαφορά μικρότερη από μισή μονάδα.
Ως πολιτικός που δεν αναγνώρισε ποτέ σε όλη του τη ζωή άλλη εξουσία εκτός από τη βούληση του έθνους και δεν παρέκκλινε ποτέ από την κατεύθυνση που χάραξε το έθνος, σεβόμαστε αυτή τη βούληση που εκδηλώθηκε στην κάλπη».

«Θα αυξήσουμε περαιτέρω το ποσοστό ψήφου που έχουμε επιτύχει και θα βγούμε νικητές από τις εκλογές της 28ης Μαΐου και ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε μια ιστορική επιτυχία» ανέφερε. 

«Θα ήθελα να εκφράσω ότι φιλοδοξούμε για την ψήφο όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από το πολιτικό κόμμα στο οποίο έχουν εναποθέσει την καρδιά τους» κατέληξε το μήνυμά του. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Διεθνή / Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Μπράιαν Τόμσον, οι εισαγγελείς έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο από τη στιγμή που η αστυνομία εντόπισε τον Λουίτζι Μαντζιόνε σε κατάστημα McDonald’s στην Πενσιλβάνια
LIFO NEWSROOM
Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση Τραμπ διερευνά πιθανή σύνδεση θανάτων με τα εμβόλια

Διεθνή / Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση Τραμπ διερευνά πιθανή σύνδεση θανάτων με τα εμβόλια

«Ο FDA διεξάγει έρευνα σε βάθος σε διάφορες ηλικιακές ομάδες όσον αφορά πιθανούς θανάτους οφειλόμενους στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού», σύμφωνα με το υπ. Υγείας
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δίνει προθεσμία λίγων ημερών στον Ζελένσκι για να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ

Διεθνή / Ο Τραμπ δίνει προθεσμία λίγων ημερών στον Ζελένσκι για να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ

Η Ουκρανία ανακοίνωσε πως θα παραχωρήσει στις ΗΠΑ ένα αναθεωρημένο ειρηνευτικό σχέδιο, καθώς ο Ζελένσκι απορρίπτει κατηγορηματικά τις πιέσεις να παραχωρηθούν εδάφη στη Ρωσία
LIFO NEWSROOM