Εκλογές στην Τουρκία: Επισήμως σε δεύτερο γύρο

Εκλογές στην Τουρκία: Επισήμως σε δεύτερο γύρο-Τα τελικά αποτελέσματα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Αυτό που αναμενόταν μετά τα σταδιακά δημοσιοποιημένα αποτελέσματα των εκλογών στην Τουρκία έγινε πλέον πράξη με την επίσημη ανακοίνωση για επαναληπτικές εκλογές στις 28 Μαϊου.  

Ο πρόεδρος της ανώτατης εκλογικής επιτροπής Αχμέτ Γενέρ προέβη σε νέα δήλωση σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών της 14ης Μαΐου στην Τουρκία. Ο Αχμέτ Γενέρ δήλωσε ότι η εισαγωγή δεδομένων συνεχίζεται και ότι ολοκληρώνεται η καταμέτρηση των ψήφων σε ποσοστό 100%.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου στο ίδρυμα που πέρασαν μια δύσκολη περίοδο εργασίας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το εκλογικό μας προσωπικό και τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε επίσης τον τουρκικό λαό που περιμένει με ωριμότητα το αποτέλεσμα. Το 100% των καλπών έχουν ανοίξει. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο Ερντογάν έλαβε 49,5%, ο Κιλιτσντάρογλου 44,88%, ο Ογκάν 5,7% και ο Ιντζέ 0,44%. Ακόμη και αν όλοι οι ψήφοι που συνεχίζουν να εισάγονται στο σύστημα από τις 15:15 δοθούν στον Ερντογάν, δεν μπορεί να επιτευχθεί το 50% Και έτσι, βλέπουμε ότι κανένας υποψήφιος δεν είχε δικαίωμα να εκλεγεί. Ο δεύτερος γύρος ψηφοφορίας αποφασίστηκε να διεξαχθεί την Κυριακή 28 Μαΐου».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ευρώπη σε συναγερμό μετά από ύποπτους εμπρησμούς και δολιοφθορές που συνδέονται με τη Ρωσία

Διεθνή / Η Ευρώπη σε συναγερμό μετά από ύποπτους εμπρησμούς και δολιοφθορές που συνδέονται με τη Ρωσία

Οι υπηρεσίες ασφαλείας λένε ότι οι πυρκαγιές και οι επιθέσεις σε υποδομές θα μπορούσαν να είναι μέρος της συστημικής προσπάθειας της Ρωσίας να αποσταθεροποιήσει την ήπειρο
NEWSROOM