Ερντογάν σε Anadolu: «Διατηρήστε μεγάλη τη διαφορά, μέχρι να κάνω δήλωση»

Ερντογάν σε Anadolu: «Διατηρήστε μεγάλη τη διαφορά, μέχρι να κάνω δήλωση» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/ERDEM SAHIN
0

Την ώρα που τα αποτελέσματα από τα προπύργια της αντιπολίτευσης, δηλαδή τα μεγάλα αστικά κεντρα καθώς και τις περιοχές του νότου, καθυστερούν ολοένα και περισσότερο λόγω των ενστάσεων των παρατηρητών της κυβέρνησης, μια πιθανή στρατηγική του Ερντογάν αρχίζει να διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του βετεράνου δημοσιογράφου Μουράτ Γετκίν, ο Ερντογάν φέρεται να έδωσε εντολή στο πρακτορείο Anadolu καθώς και στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό TRT να «διατηρήσουν, με όποιον τρόπο μπορούν, τη διαφορά μεταξύ του και του Κιλιτσντάρογλου γύρω στο 10% μέχρι να κάνει μια δήλωση».

Ερντογάν σε Anadolu: «Διατηρήστε μεγάλη τη διαφορά, μέχρι να κάνω δήλωση» Facebook Twitter

Επιπλέον, πριν μερικά λεπτά, το πρακτορείο DW μετέδωσε πως ο Ερντογάν ετοιμάζεται ήδη να κάνει την κλασική νικητήρια ομιλία του από το προεδρικό μπαλκόνι. Σε περίπτωση που όντως συμβεί αυτό, η εκλογική βραδιά στην Τουρκία θα γίνει αυτομάτως εξαιρετικά περίπλοκη και νεφελώδης.

Ξεκάθαρο προβάδισμα Κιλιτσντάρογλου δείχνουν τα νέα δεδομένα του CHP

Το μόνο σίγουρο της αποψινής εκλογικής βραδίας στην Τουρκία είναι πως η αβεβαιότητα και η σύγχυση θα συνεχιστεί για αρκετές ώρες ακόμη. Τα νέα δεδομένα του CHP,  βασισμένα σε καταμέτρηση του 50% των σφραγισμένων ψηφοδελτίων, δείχνουν πλέον ένα ξεκάθαρο προβάδισμα για τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με ποσοστό 49,23%. 

Ο Ερντογάν ακολουθεί με ποσοστό 44,8%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Όγάν με ποσοστό 5,5%. 

Ερντογάν σε Anadolu: «Διατηρήστε μεγάλη τη διαφορά, μέχρι να κάνω δήλωση» Facebook Twitter


Το ποσοστό του τρίτου υποψηφίου είναι το μόνο εκλογικό δεδομένο στο οποίο φαίνεται πως συμφωνούν οι εκτιμήσεις της αντιπολίτευσης και του κρατικού πρακτορείου Anadolu. Και οι διαμάχες των εκλογικών αποτελεσμάτων συνεχίζονται...

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Συνεχίζονται πάνω από έναν χρόνο οι βίαιες συγκρούσεις

Διεθνή / «Έπρεπε να μείνουμε κρυμμένοι, χωρίς νερό ή φαγητό και υπό συνεχή απειλή»

Ένα μέλος του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μοιράζεται την πραγματικότητα της ζωής στην El Geneina του Σουδάν, την πραγματικότητα ενός πολίτη που έχει παγιδευτεί στη σκληρή σύγκρουση.
THE LIFO TEAM