Ερντογάν: «Παραπληροφόρηση» η απόδραση τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους

Ερντογάν: «Παραπληροφόρηση» η απόδραση τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κρατούμενοι του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν συνεπεία της τουρκικής επίθεσης στην βόρεια Συρία αποτελούν «παραπληροφόρηση».

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι η παραπληροφόρηση έχει ως στόχο να προκαλέσει την Δύση, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Οι κουρδικές αρχές στην βόρεια Συρία ανακοίνωσαν σήμερα ότι 785 ξένοι συνδεόμενοι με το Ισλαμικό Κράτος κατόρθωσαν να δραπετεύσουν από στρατόπεδο όπου εκρατούντο, έπειτα από βομβαρδισμό από τις τουρκικές δυνάμεις σήμερα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, οι πληροφορίες αυτές είναι εσφαλμένες και έχουν ως στόχο να προκαλέσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές δυνάμεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bloomberg: Ο Τραμπ ζητά 1 δισ. δολάρια από τις χώρες για να παραμείνουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του

Διεθνή / Bloomberg: Ο Τραμπ ζητά 1 δισ. δολάρια για μια μόνιμη θέση στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του

Οι επικριτές ανησυχούν ότι ο Τραμπ επιχειρεί να δημιουργήσει μια εναλλακτική ή ανταγωνιστική δομή προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, τον οποίο έχει επικρίνει εδώ και χρόνια
THE LIFO TEAM