Ερντογάν: Η Τουρκία ξεκίνησε την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη

Ερντογάν: Η Τουρκία ξεκίνησε την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη Facebook Twitter
1

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα πως ξεκίνησε η αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων τη Λιβύη, με στόχο την στήριξη της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Τρίπολης υπό τον Φαγέζ αλ Σάρατζ.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu σε συνέντευξή του στο CNN Turk, ο Ερντογάν ανακοίνωσε και την αποστολή ανώτερου στρατιωτικού προσωπικού.

«Τα σχέδια των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων να μας φυλακίσουν στη Μεσόγειο απέτυχαν», είπε ο Ερντογάν, προσθέτοντας: «Ορισμένοι δεν αντέχουν τη ναυτική συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης».

«Οι στρατιώτες μας αναχωρούν σταδιακά για τη Λιβύη. Θα συντονίσουν (τη δράση τους με την GNA) εκεί. Ο στόχος μας είναι να στηρίξουμε τη νόμιμη κυβέρνηση», είπε.

Στην ίδια αυτή συνέντευξη, ο Ερντογάν σχολιάζοντας την πρόσφατη καταδίκη της Σαουδικής Αραβίας για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στην Τρίπολη, απάντησε πως «δεν μας ενοχλεί η καταδίκη της Σαουδικής Αραβίας. Αντιθέτως. Εμείς καταδικάζουμε τους Σαουδάραβες».

Με πληροφορίες από Anadolu, Al Arabiya, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Η 73χρονη δηλώνει αποφασισμένη να βρει απαντήσεις για να θεραπευτεί - «Θέλω να επισκεφθώ τον πρώην σύζυγό μου για να έχω απαντήσεις. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, αλλά πρέπει να τον κοιτάξω κατάματα»
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ήθελε τον πρίγκιπα Άντριου εκτός βασιλικής οικογένειας χρόνια του αφαιρέσουν τους τίτλους

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ήθελε τον πρίγκιπα Άντριου εκτός βασιλικής οικογένειας χρόνια πριν του αφαιρέσουν τους τίτλους

Σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε εκφράσει ανοιχτά τις ανησυχίες του στον βασιλιά Κάρολο, μετά την περιβόητη συνέντευξη του Άντριου το 2019 στο BBC, σχετικά με τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επστάιν
THE LIFO TEAM
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΝΤΕΛΣΙ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ

Διεθνή / Βενεζουέλα: Ο Τραμπ αναγνώρισε την κυβέρνηση Ροντρίγκες - Έδωσε άδεια για εξορύξεις σε πέντε πετρελαϊκές εταιρείες

H αμερικανική κυβέρνηση έδωσε άδεια σε πέντε μεγάλους ομίλους να επανεκκινήσουν δραστηριότητες στη Βενεζουέλα υπό αμερικανική εποπτεία
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΣΥΚΛΟΣ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΘΑΝΑΤΩΣΗ

Διεθνή / Μαρόκο: Καταγγελίες για μαζικές θανατώσεις αδέσποτων ενόψει του Μουντιάλ 2030

Φιλοζωικές οργανώσεις και κάτοικοι μιλούν για επιχειρήσεις «εκκαθάρισης» που περιλάμβαναν βίαιες συλλήψεις ζώων, δηλητηριάσεις και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πυροβολισμούς
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
"Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu σε συνέντευξή του στο CNN Turk, ο Ερντογάν ανακοίνωσε και την αποστολή ανώτερου στρατιωτικού προσωπικού. "Πηγή: www.lifo.grΤο Anadolou είναι απόλυτα ανακριβές - αν έχει αποδοθεί με ακρίβεια η μετάδοσή του.Μόλις προ ολίγου ο Κωστίδης στον ΣΚΑΪ, μετέδωσε το συγκεκριμένο απόσπασμα της συνέντευξης, συνοδευόμενο από το βίντεο.Ο Ερντογάν μιλάει συγκεκριμένα - απαντώντας σε ειδική μάλιστα ερώτηση -, για κατώτερο παραστρατιωτικό προσωπικό που θα είναι υπό την έποπτεία και τον έλεγχο του στρατού της Τουρκίας. Δεν μιλάει για στρατιωτικό προσωπικό. Οπότε, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν είναι καν αλήθεια όσα λέει ο Ερντογάν.Πάντως, είναι απορίας άξιο πως αναπαράγονται ανεξέλεγκτα τέτοια ρεπορτάζ από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.Γιατί, εξάλλου, πως είναι δυνατό να μεταφέρεται μεγάλος αριθμός προσωπικού ή /και στρατιωτικού υλικού και να μην εντοπίζονται, την στιγμή που δεν γλυτώνει τίποτε πια από τα μέσα παρακολούθησης ;Αυτή η "ελαφρότητα" πάντως, ευνοεί την Τουρκία στην δημιουργία εντυπώσεων.Αλλά τους δίνουμε εμείς το δικαίωμα. Δυστυχώς.