Ερντογάν: Η Τουρκία ξεκίνησε την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη

Ερντογάν: Η Τουρκία ξεκίνησε την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη Facebook Twitter
1

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα πως ξεκίνησε η αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων τη Λιβύη, με στόχο την στήριξη της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Τρίπολης υπό τον Φαγέζ αλ Σάρατζ.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu σε συνέντευξή του στο CNN Turk, ο Ερντογάν ανακοίνωσε και την αποστολή ανώτερου στρατιωτικού προσωπικού.

«Τα σχέδια των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων να μας φυλακίσουν στη Μεσόγειο απέτυχαν», είπε ο Ερντογάν, προσθέτοντας: «Ορισμένοι δεν αντέχουν τη ναυτική συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης».

«Οι στρατιώτες μας αναχωρούν σταδιακά για τη Λιβύη. Θα συντονίσουν (τη δράση τους με την GNA) εκεί. Ο στόχος μας είναι να στηρίξουμε τη νόμιμη κυβέρνηση», είπε.

Στην ίδια αυτή συνέντευξη, ο Ερντογάν σχολιάζοντας την πρόσφατη καταδίκη της Σαουδικής Αραβίας για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στην Τρίπολη, απάντησε πως «δεν μας ενοχλεί η καταδίκη της Σαουδικής Αραβίας. Αντιθέτως. Εμείς καταδικάζουμε τους Σαουδάραβες».

Με πληροφορίες από Anadolu, Al Arabiya, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς ο Σάντσεθ της Ισπανίας έγινε ο πιο ασταθής φίλος του ΝΑΤΟ

Διεθνή / Πώς ο Σάντσεθ της Ισπανίας έγινε ο πιο ασταθής φίλος του ΝΑΤΟ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί την Ισπανία για «έλλειψη σεβασμού» προς το ΝΑΤΟ, απειλώντας με δασμούς, ενώ οι χώρες της βόρειας Ευρώπης ζητούν από τον Πέδρο Σάντσεθ να «πληρώσει το δίκαιο μερίδιό του» στην άμυνα της Ευρώπης
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΟΛΙΒΙΕ ΦΟΡ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΚΟΡΝΙ

Διεθνή / Πολιτική κρίση στη Γαλλία: Ο «φόρος Ζούκμαν» φέρνει σε δύσκολη θέση τον Λεκορνί και δίνει πόντους στους Σοσιαλιστές

Οι Σοσιαλιστές ζητούν «φόρο Ζουκμάν» 2% στις μεγάλες περιουσίες. Ο Λεκορνί αντιμέτωπος με την πιο κρίσιμη πολιτική μάχη της πρωθυπουργίας του
LIFO NEWSROOM
Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Διεθνή / Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Στις 19 Νοεμβρίου αρχίζει η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο κλαμπ του Κότσανι στη Βόρεια Μακεδονία, όπου 63 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - Συνολικά 37 άτομα κατηγορούνται, ανάμεσά τους πρώην αξιωματούχοι
LIFO NEWSROOM
ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑ

Διεθνή / Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Οι τελευταίες στιγμές του μοντέλου και ριάλιτι σταρ - Με ποιον μιλούσε πριν δολοφονηθεί

Το παρελθόν του δράστη - Φέρεται πως είχε προσπαθήσει να την ρίξει από το μπαλκόνι στο παρελθόν - «Αν με αφήσεις, θα σε σκοτώσω και θα σκοτώσω και τη μητέρα σου»
LIFO NEWSROOM
Τι είναι οι πύραυλοι Tomahawk και γιατί η Ουκρανία τους θέλει

Διεθνή / Τι είναι οι πύραυλοι Tomahawk και γιατί η Ουκρανία τους θέλει

Ο Ντόναλντ Τραμπ συζητά την πιθανή πώληση πυραύλων Tomahawk στην Ουκρανία - Διαβάστε πώς θα επηρεάσουν την εμβέλεια και τους στόχους του Κιέβου, τους στρατιωτικούς περιορισμούς, τους κινδύνους κλιμάκωσης και τι σημαίνει διπλωματικά για ΗΠΑ και Ρωσία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu σε συνέντευξή του στο CNN Turk, ο Ερντογάν ανακοίνωσε και την αποστολή ανώτερου στρατιωτικού προσωπικού. "Πηγή: www.lifo.grΤο Anadolou είναι απόλυτα ανακριβές - αν έχει αποδοθεί με ακρίβεια η μετάδοσή του.Μόλις προ ολίγου ο Κωστίδης στον ΣΚΑΪ, μετέδωσε το συγκεκριμένο απόσπασμα της συνέντευξης, συνοδευόμενο από το βίντεο.Ο Ερντογάν μιλάει συγκεκριμένα - απαντώντας σε ειδική μάλιστα ερώτηση -, για κατώτερο παραστρατιωτικό προσωπικό που θα είναι υπό την έποπτεία και τον έλεγχο του στρατού της Τουρκίας. Δεν μιλάει για στρατιωτικό προσωπικό. Οπότε, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν είναι καν αλήθεια όσα λέει ο Ερντογάν.Πάντως, είναι απορίας άξιο πως αναπαράγονται ανεξέλεγκτα τέτοια ρεπορτάζ από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.Γιατί, εξάλλου, πως είναι δυνατό να μεταφέρεται μεγάλος αριθμός προσωπικού ή /και στρατιωτικού υλικού και να μην εντοπίζονται, την στιγμή που δεν γλυτώνει τίποτε πια από τα μέσα παρακολούθησης ;Αυτή η "ελαφρότητα" πάντως, ευνοεί την Τουρκία στην δημιουργία εντυπώσεων.Αλλά τους δίνουμε εμείς το δικαίωμα. Δυστυχώς.