Ερντογάν: Δεν θα λάβουμε μέτρα κατά της Ρωσίας «βάσει μια εικασίας»

Ερντογάν: Δεν θα λάβουμε μέτρα κατά της Ρωσίας «βάσει μια εικασίας» Facebook Twitter
EPA
2

Η Τουρκία δεν θα λάβει μέτρα εναντίον της Ρωσίας, την οποία η Βρετανία κατηγορεί για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στο έδαφός της, «βάσει μια εικασίας», δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Οι ΗΠΑ και πολλές χώρες της Ε.Ε. αλλά και του ΝΑΤΟ απέλασαν αυτή την εβδομάδα πολλούς Ρώσους διπλωμάτες ως αντίποινα για την επίθεση αυτή.

«Δεν σκοπεύουμε να λάβουμε αντίστοιχα μέτρα απλώς και μόνο επειδή κάποιες χώρες πήραν μέτρα βάσει μιας εικασίας», δήλωσε ο Ερντογάν, όπως έγραψαν σήμερα οι εφημερίδες Hurriyet και Yeni Safak.

«Δεν τίθεται θέμα να αντιδράσουμε όπως εκείνοι», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την επιστροφή του από τη Βουλγαρία.

Η Τουρκία, η οποία διαθέτει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ, έχει παραμείνει σχετικά σιωπηλή αναφορικά με την υπόθεση αυτή, η οποία οδήγησε το Λονδίνο και τους συμμάχους του να αντιδράσουν με πρωτοφανή τρόπο, ενωμένοι απέναντι στη Μόσχα.

Τη Δευτέρα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας «καταδίκασε» την επίθεση, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τη Μόσχα.

Λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ είχε διευκρινίσει ότι η Άγκυρα «δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει καμία απόφαση κατά της Ρωσίας».

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έκανα χιούμορ», λέει ο Έντι Ράμα αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους Έλληνες

Διεθνή / «Έκανα χιούμορ», λέει ο Έντι Ράμα αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους Έλληνες

«Διαβεβαιώνω όλους όσοι ανησυχούν και αισθάνονται προσβεβλημένοι ότι δεν έχω ούτε την παραμικρή αμφιβολία πως ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης είναι Ελληνες φιλόσοφοι», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του ο Αλβανός πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
Ιράν:

Διεθνή / «Με χτύπησαν στο πρόσωπο με πλαστικές σφαίρες»: Μαρτυρίες Ιρανών στα σύνορα με το ιρακινό Κουρδιστάν

Στα χιονισμένα σύνορα του Ιράν με το Ιρακινό Κουρδιστάν, οι πολίτες εγκαταλείπουν τη χώρα, ενώ πίσω τους η καταστολή, ο φόβος και οι διαδηλώσεις συνεχίζονται
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΑΤΣΑΔΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ

Διεθνή / Γιατί η Μαρία Κορίνα Ματσάδο ήταν ανάξια για το Νόμπελ Ειρήνης

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αντώνης Καραμπατζός, σχολιάζει την είδηση και τον συμβολισμό της παράδοσης του μεταλλίου του Νόμπελ Ειρήνης στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

σχόλια

2 σχόλια