Έριξαν μολότοφ σε γραφεία κωμικών για την ταινία με τον ομοφυλόφιλο Ιησού στο Netflix

Έριξαν μολότοφ σε γραφεία κωμικών για την ταινία με τον ομοφυλόφιλο Ιησού στο Netflix Facebook Twitter
2

Επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του θιάσου κωμικών Porta dos Fundos, στο Ρίο ντε Ζανέιρο φέρεται να πραγματοποίησε οργάνωση, μετά ειδικό επετειακό πρόγραμμα που προβλήθηκε από την πλατφόρμα Netflix παρουσίαζε τον Ιησού ως ομοφυλόφιλο. 

Οι δράστες φέρονται να είναι μέλη της οργάνωσης «Λόχος Επίθεσης Λαϊκών Εθνικιστών της Μεγάλης Βραζιλιάνικης Ηθικά Ακέραιης Οικογένειας». Η επίθεση σημειώθηκε ανήμερα τα Χριστούγεννα και οι δράστες εμφανίστηκαν με μάσκες του σκι, πράσινες φόρμες που φέρουν το ελληνικό γράμμα σίγμα, και πέταξαν βόμβες μολότοφ στην είσοδο των γραφείων της κωμικής ομάδας.

Η ομάδα Porta dos Fundos σχολίασε ότι «ελπίζει οι δράστες της επίθεσης να βρεθούν και να τιμωρηθούν. Η Βραζιλία να επιβιώσει από αυτή την καταιγίδα μίσους». Η εταιρεία Netflix από την μεριά της δεν έχει σχολιάσει την υπόθεση.

Το χρονικό των αντιδράσεων και των υπογραφών

Η κωμωδία στο Netflix, με κεντρικό ήρωα τον Ιησού Χριστό, έχει προκαλέσει αντιδράσεις πιστών στη Βραζιλία, που ζητούν να αποσυρθεί από την πλατφόρμα. Η ταινία The First Temptation of Christ, ο πρώτος πειρασμός του Χριστού, δημιουργήθηκε από έναν θίασο κωμικών με ιδιαίτερη δημοφιλία στο Youtube, τους Porta dos Fundos, και έκανε ντεμπούτο στο Netflix στις 3 Δεκεμβρίου. Το φιλμ διαρκεί μόλις 47 λεπτά και, σύμφωνα με την περιγραφή «Ο Ιησούς φέρνει έναν καλεσμένο έκπληξη για να γνωρίσει στην οικογένειά του». Χριστιανοί συνδρομητές διαμαρτύρονται επειδή το σενάριο αφήνει να εννοηθεί πως ο Μεσσίας ήταν ομοφυλόφιλος.

Στη Βραζιλία, περισσότερα από 1.630.000 άτομα έχουν υπογράψει μια ηλεκτρονική καμπάνια ζητώντας την απόσυρση του φιλμ από την συνδρομητική πλατφόρμα. Μάλιστα όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο στο πλευρό όσων ζητούν λογοκρισία της ταινίας έχει ταχθεί και ο γιος του Βραζιλιάνου προέδρου Ζαϊχ Μπολσονάρου, Εντουάρντο. «Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της έκφρασης, αλλά αξίζει αυτό την επίθεση στα "πιστεύω" του 86% του πληθυσμού;»

Έριξαν μολότοφ σε γραφεία κωμικών για την ταινία με τον ομοφυλόφιλο Ιησού στο Netflix Facebook Twitter
Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ