Eργαζόμενοι στην Ονδούρα αναγκάζονταν να φοράνε πάνες

Eργαζόμενοι στην Ονδούρα αναγκάζονταν να φοράνε πάνες Facebook Twitter
10

Μια εταιρεία κορεατικών και αμερικανικών συμφερόντων με βάση την Ονδούρα, κατηγορείται από επικεφαλής σωματείων και πρώην υπαλλήλους ότι εξανάγκαζε το προσωπικό να φοράει πάνες στη δουλειά για να υπάρχει αύξηση της παραγωγικότητας, Αντιπρόσωποι της εταιρείας αρνούνται τις κατηγορίες, αλλά έχει ήδη διαταχθεί έρευνα.

Σύμφωνα με το abc news, το προηγούμενο Σάββατο ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των εργατών καταδίκασε την παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων με αυτό τον τρόπο και πρόσθεσε ότι η ψυχολογική πίεση οδήγησε αρκετούς εργαζόμενους, ειδικά γυναίκες να αγοράζουν από μόνοι τους πάνες και να μην πηγαίνουν στο μπάνιο, με το φόβο ότι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Ο υπουργός εργασίας Jorge Bogran δήλωσε ότι 30 επιθεωρητές εργάζονται στην υπόθεση για να εξακριβώσουν τους ισχυρισμούς των εργαζομένων, ενώ ο εκπρόσωπος της εταιρείας Edgardo Dumas διέψευσε τις κατηγορίες χαρακτηρίζοντάς τις αναληθείς και αβάσιμες και ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία του δεν παραβίασε ποτέ τα δικαιώματα των εργαζομένων.


[via]

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόφαση σταθμός για τον υπερτουρισμό στην Μαδρίτη: Κλείσιμο τουριστικών διαμερισμάτων έπειτα από παράπονα οικογένειας

Διεθνή / Απόφαση σταθμός για τον υπερτουρισμό στην Μαδρίτη: Κλείσιμο τουριστικών διαμερισμάτων έπειτα από παράπονα οικογένειας

Η οικογένεια, η οποία έχει δύο παιδιά, κατήγγειλε ότι υπέφερε από έντονο στρες, άγχος και αϋπνία λόγω της θορυβώδους και ανάρμοστης συμπεριφοράς των μεθυσμένων επισκεπτών των τουριστικών διαμερισμάτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ουίλιαμ και Κέιτ υποδέχθηκαν τους Μακρόν – Η πριγκίπισσα με look εμπνευσμένο από Dior

Διεθνή / Βρετανία: Ουίλιαμ και Κέιτ υποδέχθηκαν τους Μακρόν – Η πριγκίπισσα με look εμπνευσμένο από Dior

Η Κέιτ Μίντλετον εντυπωσίασε με σακάκι Christian Dior και σκουλαρίκια που ανήκαν στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, τιμώντας τη γαλλοβρετανική φιλία και την παράδοση του οίκου
LIFO NEWSROOM
Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από διεθνείς φοιτητές λόγω Τραμπ

Διεθνή / Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από φοιτητές λόγω Τραμπ

Οι νέες πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ προκαλούν μαζική φυγή διεθνών φοιτητών από τις ΗΠΑ, με τα πανεπιστήμια να χάνουν έως και $1 δισ. σε δίδακτρα - Ποιες σχολές πλήττονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM
Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Διεθνή / Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Το λιμάνι του Ρότερνταμ προετοιμάζεται για ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση, διαθέτοντας χώρο για πολεμικά πλοία και κρίσιμα εφόδια - Πώς η Ευρώπη αναδιαμορφώνει την αμυντική της στρατηγική
LIFO NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Και οι εργαζομενοι φυσικα υπο τον φοβο της απολυσης,αρνουνται τις κατηγοριες.Ας ζησουν μεσα στα σκατα τοτε,αυτη την αξια δινουν στον εαυτο τους.
δυστυχώς, το ίδιο συμβαίνει κι εδώ, όπου ο εργαζόμενος των 12 ωρών/ημέρα για 600€, χωρίς ένσημα/επιδόματα/δώρα/κ.λπ., χωρίς άδεια (απλήρωτη έστω, άνθρωπος είσαι και κουράζεσαι), χωρίς καμιά αξιοπρέπεια πλέον καθώς το "αφεντικό" αποφασίζει και διατάζει κι εσύ στέκεσαι προσοχή στο ένα πόδι και κάνεις τη δουλειά 5 ανθρώπων για το μισθό μισού(!), δεν τολμά ποτέ όχι καταγγελία να κάνει, αλλά έστω να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται. δεν ήμουν ποτέ αυτής της λογικής και προτιμούσα να βάζω τον εαυτό μου σε μπελάδες. είχα όμως την πολυτέλεια να με βοηθούν οι γονείς μου, που μου έμαθαν να μην ανέχομαι την εκμετάλλευση από κανένα. όσο τα χρόνια περνούν όμως, βλέπω οικογένειες που συντηρούνται από έναν τέτοιο μισθό (μισό) μόνο, με τις υποχρεώσεις να τρέχουν: ενοίκια, λογαριασμοί, υγεία. και τότε, αγαπητέ, τα δικαιώματα γίνονται πολυτέλεια. μην κρίνετε με τόση ευκολία αυτό που πιθανόν δεν χρειάστηκε ποτέ να αντιμετωπίσετε.