Eργαζόμενοι στην Ονδούρα αναγκάζονταν να φοράνε πάνες

Eργαζόμενοι στην Ονδούρα αναγκάζονταν να φοράνε πάνες Facebook Twitter
10

Μια εταιρεία κορεατικών και αμερικανικών συμφερόντων με βάση την Ονδούρα, κατηγορείται από επικεφαλής σωματείων και πρώην υπαλλήλους ότι εξανάγκαζε το προσωπικό να φοράει πάνες στη δουλειά για να υπάρχει αύξηση της παραγωγικότητας, Αντιπρόσωποι της εταιρείας αρνούνται τις κατηγορίες, αλλά έχει ήδη διαταχθεί έρευνα.

Σύμφωνα με το abc news, το προηγούμενο Σάββατο ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των εργατών καταδίκασε την παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων με αυτό τον τρόπο και πρόσθεσε ότι η ψυχολογική πίεση οδήγησε αρκετούς εργαζόμενους, ειδικά γυναίκες να αγοράζουν από μόνοι τους πάνες και να μην πηγαίνουν στο μπάνιο, με το φόβο ότι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Ο υπουργός εργασίας Jorge Bogran δήλωσε ότι 30 επιθεωρητές εργάζονται στην υπόθεση για να εξακριβώσουν τους ισχυρισμούς των εργαζομένων, ενώ ο εκπρόσωπος της εταιρείας Edgardo Dumas διέψευσε τις κατηγορίες χαρακτηρίζοντάς τις αναληθείς και αβάσιμες και ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία του δεν παραβίασε ποτέ τα δικαιώματα των εργαζομένων.


[via]

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που εμφανίζεται ως Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που τον εμφανίζει ως Ιησού μετά την επίθεσή του στον Πάπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε τη φωτογραφία που δημιουργήθηκε με ΑΙ στην πλατφόρμα Truth Social, κατηγορώντας παράλληλα τον Ποντίφικα ότι είναι «αδύναμος» στο ζήτημα της εγκληματικότητας και «κακός» στην εξωτερική πολιτική
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Πέτερ Μαγιάρ: Ποιος είναι ο «πρώην» άνθρωπος του Όρμπαν που έβαλε τέλος στη 16ετή κυριαρχία του

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, πέρασε από το να αποτελεί μέρος του συστήματος του Βίκτορ Όρμπαν, στο να αναδειχθεί στον πολιτικό που έβαλε τέλος στη 16ετή ηγεμονία του Fidesz στην Ουγγαρία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM
CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM

σχόλια

8 σχόλια
Και οι εργαζομενοι φυσικα υπο τον φοβο της απολυσης,αρνουνται τις κατηγοριες.Ας ζησουν μεσα στα σκατα τοτε,αυτη την αξια δινουν στον εαυτο τους.
δυστυχώς, το ίδιο συμβαίνει κι εδώ, όπου ο εργαζόμενος των 12 ωρών/ημέρα για 600€, χωρίς ένσημα/επιδόματα/δώρα/κ.λπ., χωρίς άδεια (απλήρωτη έστω, άνθρωπος είσαι και κουράζεσαι), χωρίς καμιά αξιοπρέπεια πλέον καθώς το "αφεντικό" αποφασίζει και διατάζει κι εσύ στέκεσαι προσοχή στο ένα πόδι και κάνεις τη δουλειά 5 ανθρώπων για το μισθό μισού(!), δεν τολμά ποτέ όχι καταγγελία να κάνει, αλλά έστω να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται. δεν ήμουν ποτέ αυτής της λογικής και προτιμούσα να βάζω τον εαυτό μου σε μπελάδες. είχα όμως την πολυτέλεια να με βοηθούν οι γονείς μου, που μου έμαθαν να μην ανέχομαι την εκμετάλλευση από κανένα. όσο τα χρόνια περνούν όμως, βλέπω οικογένειες που συντηρούνται από έναν τέτοιο μισθό (μισό) μόνο, με τις υποχρεώσεις να τρέχουν: ενοίκια, λογαριασμοί, υγεία. και τότε, αγαπητέ, τα δικαιώματα γίνονται πολυτέλεια. μην κρίνετε με τόση ευκολία αυτό που πιθανόν δεν χρειάστηκε ποτέ να αντιμετωπίσετε.