Επίθεση στις Βρυξέλλες: Έπιασαν τον δράστη, τον πυροβόλησε η αστυνομία

Βέλγιο Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Συνελήφθη σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης της επίθεσης στις Βρυξέλλες, που είχε ως αποτέλεσμα δύο νεκρούς και έναν τραυματία. 

Όπως αναφέρει η Le Figaro συνελήφθη άνδρας που θεωρείται ύποπτος ως ο δράστης της επίθεσης στις Βρυξέλλες, με βάση ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ συνελήφθη από τη βελγική αστυνομία σε ένα καφέ ενώ υπήρξε και ανταλλαγή πυροβολισμών. 

Εκπρόσωπος της βελγικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας, τον οποίο επικαλείται η Le Monde, ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός άνδρα στη βελγική πρωτεύουσα, στο Schaerbeek, αλλά δεν είναι ακόμη σε θέση να πιστοποιήσει την ταυτότητα αυτού του ατόμου. «Η αστυνομία άνοιξε πυρ», είπε ο Έρικ Βαν Ντάιζ. Ο ύποπτος τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στην εντατική.

Το ιστορικό της επίθεσης στις Βρυξέλλες

Χθες το απόγευμα ένας άνδρας άνοιξε πυρ γύρω στις 7, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους. Ο ύποπτος φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση του και τη συμμετοχή του στο Ισλαμικό Κράτος με ένα βίντεο.

Αναλυτικά: 

  • Ένας άνδρας άνοιξε πυρ στις Βρυξέλλες εναντίον Σουηδών οπαδών που κατέβαιναν από ταξί τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα, ενώ το Βέλγιο αντιμετώπιζε τη Σουηδία σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.
  • Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν , ο ένας Σουηδικής υπηκοότητας και ο άλλος Σουηδικής καταγωγής που πιθανώς είχε ελβετική υπηκοότητα (ή διπλή υπηκοότητα), σύμφωνα με τις αρχές. Ένα άλλο άτομο σουηδικής υπηκοότητας τραυματίστηκε και είναι σε «σοβαρή κατάσταση».
  • Ο ύποπτος, Abdesalem L. σύμφωνα με τις προαναφερθείσες πληροφορίες συνελήφθη. Πρόκειται για έναν 45χρονο Τυνήσιο, αιτών άσυλο, γνωστό στην αστυνομία. Ωστόσο, «καμία συγκεκριμένη ένδειξη ριζοσπαστικοποίησης» δεν είχε εντοπιστεί παρά μια αναφορά το 2016, αναγνώρισε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας.
  • Το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατικές απειλές ανέβηκε στο 4 στη βελγική πρωτεύουσα, το υψηλότερο, υποδηλώνοντας «ενισχυμένη αστυνομική παρουσία», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.
  • Η ομοσπονδιακή εισαγγελία, υπεύθυνη για την τρομοκρατία, μετά το χτύπημα ξεκίνησε έρευνα. Ο άνδρας δημοσίευσε, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα, τουλάχιστον δύο βίντεο, όπου ανέφερε ότι ήθελε να βάλει στο στόχαστρο Σουηδούς.
  • Οι 35.000 θεατές, οι οποίοι παρακολούθησαν τον αγώνα Βέλγιο-Σουηδία, που διεκόπη μετά την επίθεση, μπόρεσαν να φύγουν από το στάδιο αργά το βράδυ αφού είχαν περιοριστεί εκεί. Οι Σουηδοί φίλαθλοι οδηγήθηκαν πίσω στο αεροδρόμιο υπό αστυνομική συνοδεία.

Σε ένα ερασιτεχνικό βίντεο, καταγράφεται ένας άνδρας με ένα φωσφορίζον πορτοκαλί μπουφάν, να παρκάρει ένα σκούτερ και να χρησιμοποιήσει ένα αυτόματο όπλο.

Με πληροφορίες από Le Figaro και Le Monde

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

KATY PERRY ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Διεθνή / Katy Perry: «Και οι δύο είχαν πιει πάρα πολύ» λέει ο πρώην μάνατζερ του κλαμπ στη Μελβούρνη

Ο πρώην μάνατζερ του κλαμπ όπου φέρεται να σημειώθηκε το περιστατικό για το οποίο καταγγέλθηκε η Katy Perry, μιλώντας στο «Rolling Stone Australia», τοποθετήθηκε πρώτη φορά δημόσια για εκείνο το βράδυ
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΣ

Διεθνή / Τουρκία: Τι βρήκε η αστυνομία στο κινητό του 14χρονου δράστη που σκότωσε εννέα ανθρώπους

Συνελήφθη ο πατέρας του, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι πρώην αστυνομικός επιθεωρητής - Βίντεο από κάμερες του σχολείου δείχνουν τη στιγμή που ξεκινά η ένοπλη επίθεση
THE LIFO TEAM
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ

Διεθνή / Βόρεια Κορέα: Για «ραγδαία ενίσχυση του πυρηνικού της οπλοστασίου» προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Η Βόρεια Κορέα έχει σημειώσει «πολύ σοβαρή» πρόοδο στην ικανότητά της να αυξήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, σύμφωνα με τον επικεφαλής στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΥΑΝ ΜΠΑΡΓΚΟΥΤΙ ΙΣΡΑΗΛ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διεθνή / Μαρουάν Μπαργκούτι: Σε κίνδυνο ο Παλαιστίνιος ηγέτης λόγω «αυξανόμενης κακομεταχείρισης» στις φυλακές του Ισραήλ

Ο «Μαντέλα της Παλαιστίνης» υπέστη πρόσφατα τρεις επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και μια επίθεση κατά την οποία οι δεσμοφύλακες έβαλαν ένα σκυλί να του ορμήξει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Η «σιωπή» του Πέτερ Μαγιάρ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας προκαλεί ανησυχία

Στην εκστρατεία που του χάρισε τη νίκη, ο νεοεκλεγείς Ούγγρος πρωθυπουργός εστίασε σε αρκετά βασικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα του, αφήνοντας ωστόσο «απ' έξω» τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
THE LIFO TEAM