Επίθεση με πυροβολισμούς στο Στρασβούργο - Ένας νεκρός και τραυματίες

Επίθεση με πυροβολισμούς στο Στρασβούργο - Ένας νεκρός και τραυματίες Facebook Twitter
0

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε πριν λίγη ώρα κοντά στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, στην Γαλλία ενώ μαρτυρίες έκαναν λόγο για πυροβολισμούς.

Οι Αστυνομικές Αρχές της πόλης βρίσκονται επί τόπου και ερευνούν το συμβάν. Η περιοχή κοντά την πλατεία Kleber έχει αποκλειστεί.

Το BBC αναφέρει πως υπάρχουν τουλάχιστον έξι τραυματίες και ένας νεκρός. Γαλλικά μίντια κάνουν λόγο για περισσότερα θύματα, κάτι που ακόμη δεν επιβεβαιώνεται.

Δεν είναι γνωστός ο αριθμός των δραστών της επίθεσης και αν έχουν γίνει συλλήψεις, αλλά πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν ένοπλο που έχει διαφύγει.

Η εφημερίδα DNA (Dernieres nouvelles d' Alsace) μεταδίδει πως ο ένοπλος άνοιξε πυρ στην οδό Γκραντ Αρκάντ. Κατόπιν κατευθύνθηκε προς την Γκραντ Ρι, όπου συνέχισε να πυροβολεί. Μία αστυνομική πηγή, την οποία επικαλείται η εφημερίδα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.

Το BBC μεταδίδει εικόνες που δείχνουν στρατιώτες στους δρόμους και πώς γίνεται εκκένωση γύρω από την περίμετρο ασφαλείας.

Ο δήμος του Στρασβούργου κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, μετά τους πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης.

Οι υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσαν επίσης όσους βρίσκονταν στο κτίριο να παραμείνουν εκεί και να μην βγουν έξω, όπως ανέφερε ο απεσταλμένος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Α. Βικέτος.

Οι αρχές κάλεσαν επίσης μέσω του Twitter τον κόσμο να μην διαδίδει ψευδείς φήμες, να παραμείνει ψύχραιμος και να ενημερώνεται μόνο από επίσημες πηγές.

LIVE εικόνα από το Στρασβούργο:

Bίντεο που φέρονται να είναι από το περιστατικό - Δεν επιβεβαιώνεται η αυθεντικότητα τους:

Περισσότερα σε λίγο...

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM
Λετονία Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Διεθνή / Η Λετονία αποσύρεται από τη βασική ευρωπαϊκή συνθήκη για την προστασία των γυναικών

Συντηρητικά κόμματα και θρησκευτικές οργανώσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιτεθεί στη συνθήκη, υποστηρίζοντας ότι προωθεί την «ιδεολογία του φύλου» και υπονομεύει τις «παραδοσιακές αξίες της οικογένειας»
LIFO NEWSROOM